Τετάρτη 18 Ιουλίου 2012

Προβολή: Σφύριξε Χαρούμενα... Μπορείς (ΕΝΓ)



Το διάβασμα μεγαλώνει τα παιδιά

Εκτός από το φαγητό, τον ύπνο και το παιχνίδι, τα βιβλία μεγαλώνουν τα παιδιά.
Ιστορίες που δεν είναι παιδιάστικες, δεν προσφέρουν έτοιμα σχήματα σκέψης αλλά αντίθετα δίνουν τα κλειδιά για ν’ ανοίξουν οι πόρτες της φαντασίας των παιδιών, γίνονται μια μοναδική εμπειρία που συνεισφέρει σημαντικά στην ανάπτυξη και ωρίμανση της σκέψης και των συναισθημάτων τους.

Η καθιστική ζωή σκοτώνει όσους και το τσιγάρο

Η καθιστική ζωή προκαλεί πλέον σε όλο τον κόσμο όσους θανάτους προκαλεί και το τσιγάρο, σύμφωνα με μία νέα έκθεση, η οποία εκτιμά πως τουλάχιστον ο ένας στους τρεις ενήλικες δεν γυμνάζεται όσο θα έπρεπε.

Υπομνήματα ΟΜΚΕ

Τα Υπομνήματα που κατέθεσε η Ομ.Κ.Ε.:

1.ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΠΡΟΣ ΥΠΟΥΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ
♦Αντικατάσταση του όρου «Κωφάλαλος» με το δόκιμο όρο «Κωφός-Βαρήκοος»
♦Συμμετοχή εκπροσώπου της Ομοσπονδίας Κωφών Ελλάδος σε επιτροπή του ΚΕΣΥ σχετικά με όλα τα θέματα που αφορούν τα Κωφά-Βαρήκοα άτομα, και ειδικότερα τις Κοχλιακές Εμφυτεύσεις
♦Διερμηνείς ΕΝΓ στα Νοσοκομεία

Ανασκαφή μαζί με τους αρχαιολόγους

«Να έχετε μαζί σας παγούρι με νερό, καπέλο, και να φοράτε κλειστά παπούτσια» είναι η σύσταση σε παιδιά ηλικίας 10 έως 14 ετών που θέλουν να πάρουν μέρος στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Ανασκαφή στην Παραβέλα». Την Τρίτη 24 Ιουλίου (10.00) τα παιδιά θα ξεναγηθούν στον χώρο της ανασκαφής, υπό την καθοδήγηση της επιστημονικής ομάδας, θα μιλήσουν με τους αρχαιολόγους και θα «δουλέψουν» έστω και για λίγο δίπλα τους.

Υποτροφίες για μεταπτυχιακές σπουδές από το ίδρυμα λοχαγού Φανουράκη

Το ίδρυμα λοχαγού Φανουράκη προκηρύσσει για το ακαδημαϊκό έτος 2012-2013 υποτροφίες για μεταπτυχιακές σπουδές, στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό.

Δωρεάν Άθληση Εφήβων στο Δήμο Πεντέλης

Η Σχολική επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και ο Οργανισμός Πολιτισμού-Αθλητισμού , οργάνωσαν το πρόγραμμα «Καλοκαιρινή Αθλητική Απασχόληση Εφήβων », με σκοπό να δώσουν τη δυνατότητα στους μαθητές των σχολείων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου να αθληθούν αλλά και να περάσουν δημιουργικά τον ελεύθερο χρόνο τους κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών.

Διαγωνισμός για το «ρομπότ των 10 δολαρίων» στην Αφρική

Ο διαγωνισμός έχει ξεκινήσει ήδη και λήγει στις 15 Σεπτεμβρίου. Το όνομά του: AFRON «10 Dollar Robot» Design Challenge και ο στόχος ο σχεδιασμός μίας γενιάς ρομπότ τα οποία θα έχουν ως αντικείμενο εξειδίκευσης την εκπαίδευση και θα είναι αρκετά φτηνά για να μπορούν να βρουν το δρόμο τους στις αίθουσες των σχολείων των αφρικανικών χωρών.

Ξένοι φοιτητές με πάθος για τις ελληνικές σπουδές

Είναι παράξενο να ακούς την 21χρονη Κατερίνα Μιλόσεβιτς από τη Σερβία (απλή συνωνυμία για όσους σκέφτονται τον πρώην πρόεδρο της χώρας), την 23χρονη Σεσίλια Ρέγες από το Μεξικό και την 27χρονη Βασαπόρν Νιραπάι από την Ιαπωνία να μιλούν με πάθος για τα ελληνικά...

Distillations Podcast ή τα δάκρυα της Ελίζαμπεθ Μπένετ


To Distillations (Αποστάγματα) είναι ένα βραβευμένο επιστημονικό podcast που παρουσιάζει αποσπάσματα από το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον της χημείας. Εάν σας ενδιαφέρει το αντικείμενο ή θέλετε να κάνετε το μάθημά σας πιο ενδιαφέρον, κάντε μια βόλτα από τα... αποστάγματα.

Θέση διευθυντή/διευθύντριας στο Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας για ΑΜΕΑ Κύπρου

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας για Άτομα με Ειδικές Ανάγκες άνω των 18 ετών Ηλιαχτίδα ζητεί διευθυντή/τρια για το Κέντρο

Παιδί-αθλητής και διατροφικές απαιτήσεις

Η έντονη σωματική δραστηριότητα έχει πολλά πλεονεκτήματα για την υγεία των παιδιών. Παρόλα αυτά, η περίοδος ραγδαίας ανάπτυξης κατά την παιδική και την εφηβική ηλικία σημαίνει ότι οι διατροφικές τους απαιτήσεις ίσως διαφέρουν από αυτές των ενηλίκων.
Διαβάστε για τις ιδιαίτερες διατροφικές απαιτήσεις που έχουν τα παιδιά- αθλητές στο kidsweb.gr

Οι τιμοκατάλογοι των βιβλίων Γυμνασίου και Λυκείου

Από μισό ευρώ μέχρι και 8,63 ευρώ θα πουλιούνται τα σχολικά βιβλία που θα διδαχθούν το επόμενο σχολικό έτος οι μαθητές του Γυμνασίου και Λυκείου, σύμφωνα με τους ενδεικτικούς τιμοκαταλόγους που προτείνει στα βιβλιοπωλεία το υπουργείο Παιδείας.

Εταιρία brt- adaptive

Οι περισσότεροι, άνθρωποι επιλέγουν ρούχα με βάση το τι τους αρέσει (αν βέβαια το αντέχει η... τσέπη τους). Αυτό είναι ένα προνόμιο που δεν έχουν οι συνάνθρωποί μας που χρησιμοποιούν αναπηρικό καροτσάκι.

Οι πολύπαθες ράμπες των αναπήρων δείχνουν τον… πολιτισμό μας

Σε αυτές τις περιπτώσεις οι διαφορές λίγων εκατοστών δεν είναι μικρές, ούτε ασήμαντες
Ο όρος αντικοινωνική στάθμευση περιλαμβάνει μεταξύ άλλων και τις κατηγορίες εκείνες της στάθμευσης οχημάτων επάνω σε διαβάσεις πεζών και ράμπες ΑΜΕΑ. Σε πολλές περιπτώσεις ακόμη και αν η πολιτεία έχει μεριμνήσει, δεν μεριμνούν οι πολίτες ή, ενίοτε, υποχωρούν τρόπον τινά συνειδησιακά μπροστά στην ανάγκη τους να παρκάρουν το αυτοκίνητό τους μη υπολογίζοντας μικρές, αλλά σημαντικές λεπτομέρειες…

Πρόγραμμα για δημιουργική απασχόληση ΑμεΑ στα Χανιά

Στην υλοποίηση προγραμμάτων δημιουργικής απασχόλησης για παιδιά με αναπηρία, προχωρεί ο δήμος Χανίων σε συνεργασία με την ΕΛΕΠΑΠ. Όπως ανακοινώθηκε, ο δήμος θα προσφέρει δωρεάν δημιουργική απασχόληση και φροντίδα σε περίπου 35 μαθητές με νοητική υστέρηση και κινητικές αναπηρίες, διαφορετικών ηλικιών κι επιπέδου λειτουργικότητας, του 1ου και 2ου Ειδικού Σχολείου καθώς και συμβουλευτική σε γονείς.