Τετάρτη 23 Αυγούστου 2017

Ανάπτυξη δεξιοτήτων ακρόασης σε παιδιά με προβλήματα όρασης.

Μολονότι οι δεξιότητες ακρόασης δεν έχουν σαν στόχο να αντικαταστήσουν την ανάγνωση σε μέθοδο Braille, αποτελούν βασική δεξιότητα επικοινωνίας που όλα τα παιδιά πρέπει να αναπτύξουν. Για πολλά άτομα που διαβάζουν Braille, οι δεξιότητες ακρόασης είναι ιδιαίτερα σημαντικές στις μεγαλύτερες τάξεις του Δημοτικού και του Γυμνασίου, όταν ο ακαδημαϊκός φόρτος και η ποσότητα των κειμένων προς ανάγνωση αυξάνονται πάρα πολύ. 

Την ερχόμενη εβδομάδα οι βάσεις εισαγωγής σε ΑΕΙ-ΤΕΙ

Στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας αναμένεται να ανακοινωθούν οι βάσεις εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, όπως δήλωσαν στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων πηγές του υπουργείου Παιδείας. 

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες εργάζονται πυρετωδώς προκειμένου να είναι όλα έτοιμα για την ημέρα που θα τεθεί τέρμα στην αγωνία χιλιάδων υποψηφίων. Αυτή η μέρα εκτιμάται ότι θα είναι η Δευτέρα 28 ή - το αργότερο - η Τρίτη 29 Αυγούστου. 

Τα ΦΕΚ με την εξεταστέα ύλη των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2018

Σε ΦΕΚ δημοσιεύτηκε η απόφαση του Υπ. Παιδείας Έρευνας & Θρησκευμάτων, Κώστα Γαβρόγλου, με την οποία καθορίστηκε η εξεταστέα ύλη, για το έτος 2018, για τα μαθήματα που εξετάζονται πανελλαδικά, για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση αποφοίτων Γ΄ τάξης Γενικού Λυκείου.

Παιδιά: Δίαιτα μετά τις διακοπές;

Το καλοκαίρι είναι για τα παιδιά! Όχι μόνο τα μικρά, αλλά και τα μεγάλα. Στις μικρές όμως ηλικίες οι καλοκαιρινές αναμνήσεις χαράσσονται ανεξίτηλα στις μνήμες. Μάλιστα πολλές από τις αναμνήσεις αυτές σχετίζονται και με τη διατροφή. Το άρωμα από τα καλοκαιρινά φρούτα, το μεσημεριανό παγωτό μετά το φαγητό ή τα τραγανά τηγανιτά καλαμαράκια. Το καλοκαίρι, δεν αποτελεί την ιδανική εποχή για δίαιτα, πόσο μάλλον για τους μικρότερους. Καθώς όμως οι διακοπές τελειώνουν, πολλοί γονείς προβληματίζονται για το πως θα καταφέρουν να βάλουν και πάλι τα παιδιά τους στο απαραίτητο διατροφικό «πρόγραμμα». Θυμηθείτε πως προτεραιότητα δεν έχει να στερηθούν τα παιδιά τις αγαπημένες τους γεύσεις, αλλά οι γονείς καλούνται να βάλουν τις βάσεις μίας ισορροπημένης διατροφής.

Το ποσοστό εισαγωγής σεισμόπληκτων μαθητών στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση

Ειδικό ποσοστό εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση σεισμόπληκτων μαθητών, ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Παιδείας. Δείτε τις αποφάσεις στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ 2895 Β΄/21-8-2017) η Υπουργική Απόφαση καθορισμού ειδικού ποσοστού επιπλέον του αριθμού εισακτέων για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση σεισμόπληκτων μαθητών και αποφοίτων.

Unicef: Ολο και περισσότερα παιδιά χρησιμοποιούνται ως «ανθρώπινες βόμβες»

Οι ισλαμιστές της οργάνωσης Μπόκο Χαράμ χρησιμοποιούν όλο και περισσότερο παιδιά, στην πλειονότητά τους κορίτσια, ως «ανθρώπινες βόμβες» στη βορειοανατολική Νιγηρία, προειδοποίησε σήμερα από τη Γενεύη η Unicef, το Ταμείο των Ηνωμένων Εθνών για τα παιδιά. 

Σύμφωνα με ένα δελτίο τύπου που εξέδωσε ο διεθνής οργανισμός, ο αριθμός των παιδιών που χρησιμοποιήθηκαν σε επιθέσεις σχεδόν τετραπλασιάστηκε από τις αρχές του έτους σε σύγκριση με το σύνολο του 2016.