Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2012

Προκήρυξη 22ου διαγωνισμού για την εισαγωγή στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης

Η Κεντρική Επιτροπή Εξετάσεων ανακοίνωσε την προκήρυξη του 22ου διαγωνισμού για την εισαγωγή στην, ενιαία πλέον, Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (ΕΣΔΔΑ), που θα διεξαχθεί στην Αθήνα στις 26 και 27 Μαΐου 2012.

Ποδηλατική Αποκριά με ήχο… Dolλy Κουδούναrround!

Ποδηλατική αποκριά πραγματοποιούν την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου και ώρα 13:30 οι Ποδηλάτες.

Τόπος συνάντησης στο Σύνταγμα.

Μαθητικός διαγωνισμός νομού Βοιωτίας 2012

Το Σχολικό Εργαστηριακό Κέντρο (Σ.Ε.Κ.) Λιβαδειάς στο πλαίσιο ανάπτυξης δράσεων του για το σχολικό έτος 2011-2012, διοργανώνει μαθητικό διαγωνισμό υπό την αιγίδα της Δ/νσης Β/θμιας Εκπ/σης για τους μαθητές του Νομού Βοιωτίας με τίτλο: ΕΡΕΥΝΩ – ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΩ – ΚΑΙΝΟΤΟΜΩ

Άποψη: Βασίλης Τόλιας "Η άλλη νεολαία"

Πριν από μερικές ημέρες βρέθηκα σε μία διασχολική παρουσίαση ερευνητικών εργασιών από μαθητές της Α΄ λυκείου. Συμμετείχαν μαθητές από επτά σχολεία ιδιωτικά και δημόσια. Από τα δύο προσκεκλημένα δημόσια σχολεία τελικά έλαβε μέρος μόνο το ένα, γιατί το άλλο τελούσε υπό κατάληψη. Όπως ενημερωθήκαμε, κάποιοι μαθητές κατέλαβαν το σχολείο γιατί δεν δέχονται να ελέγχονται από τους εκπαιδευτικούς κατά την διάρκεια της πενθήμερης εκδρομής, «παραβιάζεται η προσωπική μας ζωή», είπαν (…ασχολίαστο).

Ο καλός φίλος ωφελεί σωματικά και ψυχικά το παιδί

Η ύπαρξη ενός καλού φίλου μπορεί να βοηθήσει τα παιδιά να αντιμετωπίσουν αρνητικές εμπειρίες, αναφέρει νέα έρευνα.

Ο ερευνητής William Bukowski, στο πανεπιστήμιο Concordia στο Μόντρεαλ, δήλωσε ότι ο καλός φίλος όταν είναι παρόν σε δυσάρεστο γεγονός έχει άμεση επίδραση στο σώμα και την ψυχή ενός παιδιού. Σημειώνει ότι αν ένα παιδί είναι μόνο όταν αντιμετωπίζει πρόβλημα με δάσκαλο ή συμμαθητή, υπάρχει αύξηση στα επίπεδα κορτιζόλης και μείωση του αισθήματος αυτοεκτίμησης.

Πρόταση Ψηφίσματος Του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σχετικά με την Πρόσβαση τυφλών ατόμων σε βιβλία και άλλα έντυπα.

Mετανάστευση ζώων και ανθρώπων στα σχολεία

«Το ραδίκι μεταναστεύει, παίρνει τη βαλίτσα του και φεύγει... Ο σολομός υπερπηδά μέχρι και τριάμισι μέτρα, για να φτάσει το ποτάμι όπου γεννήθηκε και να αναπαραχθεί εκεί!», διηγούνται πέντε νεαροί ερμηνευτές υποδυόμενοι τους μαθητές ενώπιον μαθητών. Οι εν λόγω κινήσεις του ραδικιού και του σολομού δεν αποτελούν... παραμύθια της Χαλιμάς, αλλά αναπόσπαστο κομμάτι του βιολογικού τους κύκλου.

Laser tag με Αμαξίδιο

Εκπαίδευση Πρωτοπόρων Υπαλλήλων Βιβλιοθηκών σε θέματα ηγετικών δεξιοτήτων και διαχείρισης αλλαγών

Είσαι άνθρωπος που θέλει να κάνει τη διαφορά στις βιβλιοθήκες της περιφέρειας σου; το Future Library διεξάγει ένα περιεκτικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα με αποστολή να εκπαιδευτούν οι μελλοντικοί ηγέτες των βιβλιοθηκών και των πολιτιστικών οργανισμών.

"Ο Καραγκιόζης νύφη" στο 9ο Δημοτικό Σχολείο