Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2012

Give the Kids .. φροντίζοντας τα παιδιά που δεν έχουν κανένα

Ρούχα, παπούτσια και παιχνίδια για παιδιά που τα χρειάζονται, αποφάσισε να συγκεντρώσει ομάδα γονέων, με στόχο να τα διαθέσουν σε άλλες οικογένειες. "Επικεφαλής" της προσπάθειας είναι η κα Χρ. Κοπανά, διαφημίστρια στο επάγγελμα και μητέρα η ίδια ενός αγοριού, 26 μηνών.

Δέκα συμβουλές για τη διδασκαλία των Μαθηματικών

Διαβάστε την ελεύθερη διασκευή του άρθρου "10 Big Math Ideas" από τον καλωδιωμένο δ@σκ@λο στο Ars Longa Vita Brevis, σχετικά με τη διδασκαλία των μαθηματικών.

Υιοθετείστε ένα δέντρο στη Θεσσαλονίκη

Σε μία διαφορετική υιοθεσία έχουν τη δυνατότητα να προχωρήσουν οι πολίτες της Θεσσαλονίκης θέλοντας να δείξουν την περιβαλλοντική τους συνείδηση. Η διοίκηση του κεντρικού δήμου τους καλεί να «υιοθετήσουν ένα δέντρο», που βρίσκεται είτε μπροστά από το κατάστημα τους, είτε μπροστά από το σπίτι τους ή σε ένα πάρκο, για το οποίο θα είναι υπεύθυνοι για την ανάπτυξη και τη φροντίδα του.

Αναπηρικές: Πιο αυστηρό το πλαίσιο

Νέο καθεστώς έχει τεθεί σε ισχύ για τις συντάξεις αναπηρίας στο σύνολο των ασφαλιστικών φορέων. Για πρώτη φορά το πλαίσιο είναι ενιαίο για όλους τους ασφαλισμένους και η αξιολόγηση -ανεξαρτήτως ταμείου- γίνεται από τα νεοσύστατα Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας.
Διαβάστε περισσότερα στο δημοσίευμα του Έθνους

Εκδηλώσεις στις παιδικές βιβλιοθήκες του Δ. Θεσσαλονίκης

Η Αντιδημαρχία Πολιτισμού, Παιδείας και Τουρισμού και το Τμήμα Παιδικών Βιβλιοθηκών του Δήμου Θεσσαλονίκης, διοργανώνουν μέσα στον Φεβρουάριο του 2012, σειρά εκδηλώσεων, που απευθύνονται σε μαθητές δημοτικού.

Η οικονομική κρίση μέσα από τα μάτια των παιδιών

Η ξαφνική απώλεια της δουλειάς του ενός εκ των δύο γονέων ή η μείωση των εσόδων, εκ των πραγμάτων γεννά αλλαγές στην καθημερινότητα μιας οικογένειας και κατ'Α επέκτασιν των παιδιών. Στην πράξη αυτό μεταφράζεται σε αδυναμία του γονέα να προσφέρει τον ίδιο όγκο υλικών αγαθών στο παιδί του, σε αύξηση των «όχι» στις διαρκείς απαιτήσεις του, σε μείωση ή ακόμα και διακοπή συνηθειών που είχαν γίνει μέρος της ζωής του παιδιού, όπως ο κινηματογράφος, το λούνα παρκ και τα πολλά παιχνίδια.

Με μέτρηση της αρτηριακής πίεσης μπορεί να αποφευχθεί ο αιφνίδιος θάνατος παιδιών κατά την άθληση

Μία απλή μέτρηση της αρτηριακής πίεσης στα άνω και κάτω άκρα αρκεί για αποφευχθεί ο αιφνίδιος θάνατος παιδιών κατά την άθληση, κι αυτό γιατί με την μέτρηση αυτή μπορεί να διαγνωστεί μια επικίνδυνη καρδιοπάθεια, η στένωση ισθμού αορτής.

Οι μαθητές μαθαίνουν την οικολογική μετακίνηση

Την Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012, στις 18.00, στο Θέατρο του Πολιτιστικού Κέντρου Δαΐς των Εκπαιδευτηρίων Δούκα, θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση Ecomobility. Στη διοργάνωση αυτή, μαθητές της Γ΄ Τάξης του 2ου Γυμνασίου Αμαρουσίου, του Γυμνασίου των Εκπαιδευτηρίων Δούκα και του Γυμνασίου της Γερμανικής Σχολής Αθηνών θα παρουσιάσουν εργασίες και προτάσεις για την οικολογική μετακίνηση στην πόλη.

Έκτη Αίσθηση - εκπομπή 8-2-2012


Ανοιχτό Πανεπιστήμιο Δήμου Θεσσαλονίκης

Σε μια προσπάθεια να συμβάλει στη συνέργεια πανεπιστημίου και κοινωνίας, ο Δήμος Θεσσαλονίκης συνεργάζεται με την ακαδημαϊκή κοινότητα, προκειμένου να υλοποιηθεί το πρόγραμμα του Ανοιχτού Πανεπιστημίου.

Άποψη: Βαγγέλης Λιακόγκονας - Αποποινικοποιήθηκε και η παιδοφιλία;

Στον εκσυγχρονισμό και την τεχνογνωσία της αντίστοιχης Διεύθυνσης Δίωξης της αστυνομίας οφείλεται, κατά κύριο λόγο, τα τελευταία 3 χρόνια η συνεχής και δραστική καταπολέμηση του ηλεκτρονικού εγκλήματος. Οι μορφές του ποικίλες: hacking ή cracking (κλοπή κωδικών πρόσβασης ή αριθμών πιστωτικών καρτών), παραβίαση προσωπικών δεδομένων, παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων, απάτες -κυρίως με αγορές-, δυσφημίσεις και εκβιασμοί προσώπων, διακίνηση υλικού πορνογραφίας, κυρίως παιδικής.

Συνέδριο: "Seventh Conference on Legal Translation, Court Interpreting and Comparative Legilinguistics (Legal Linguistics)"

Το Ινστιτούτο Γλωσσολογίας στο Πανεπιστήμιο Adam Mickiewicz θα διοργανώσει συνέδριο αφιερωμένο στη γλώσσα και το νόμο, με τίτλο "Seventh Conference on Legal Translation, Court Interpreting and Comparative Legilinguistics (Legal Linguistics)". Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί από 29 Ιουνίου έως 1 Ιουλίου 2012, στο Πόζναν της Πολωνίας.

Δήμος Θεσσαλονίκης: πρόγραμμα διανομής πρωινού

Από την ερχόμενη Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2012 ο Δήμος Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με τα κυλικεία των σχολείων θα ενεργοποιήσει το πρόγραμμα διανομής πρωινού σε μαθητές όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης που στερούνται κολατσιού λογω της οικονομικής συγκυρίας.