Σάββατο 2 Μαρτίου 2024

Συμπεριληπτικός προϋπολογισμός ως προς το φύλο και την αναπηρία: Ζητήματα και επιλογές πολιτικής

Γυναίκες και κορίτσια με αναπηρία συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν πολλαπλές και διασταυρούμενες μορφές διακρίσεων. Όσον αφορά τα παγκόσμια κανονιστικά πρότυπα για την ένταξη των ατόμων με αναπηρία, η Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία (UNCRPD) περιλαμβάνει διατάξεις και υποχρεώσεις που σχετίζονται με την ισότητα των φύλων. Μέχρι σήμερα, ωστόσο, τα κανονιστικά πρότυπα δεν έχουν μεταφραστεί γεγονός που έχει αρνητικό αντίκτυπο σε εθνικές, τομεακές ή/και τοπικές πολιτικές που σχετίζονται με το φύλο, συμπεριλαμβανομένης της αναπηρίας και τους αντίστοιχους προϋπολογισμούς.

Δωρεάν προϊόντα για την έμμηνο ρύση σε σχολεία

Η αναπληρώτρια υπουργός, Ειρήνη Αγαπηδάκη παρουσίασε το Πρόγραμμα Period Poverty με στόχο την υποστήριξη των πιο ευάλωτων κοινωνικά οικογενειών. Το πρόγραμμα θα απευθύνεται σε περιοχές όπως η Δυτική Αττική και η Δυτική Θεσσαλονίκη

Νίκος Δεληγιάννης: «Στόχος μου είναι να ζήσω την εμπειρία των Ολυμπιακών Αγώνων»

Ελληνική Ομοσπονδία Αθλητισμού Κωφών, θα είναι παρούσα και στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες Κωφών, που ξεκινούν σήμερα στο Ερζερούμ, της Τουρκίας (2-12 Μαρτίου). Παρούσα με ένα άθλημα περισσότερο πνευματικό παρά σωματικό. Το σκάκι κρατά το νου υγιή, αλλά και σωματικά όταν μια παρτίδα κρατά ώρες, θέλει να έχει την αντοχή του. Το σκάκι πλέον συμπεριλαμβάνεται στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες Κωφών με την ΕΟΑΚ να διαθέτει αθλητή. Ο

Μαθητές από τη Μύκονο μεταφέρουν στη Θεσσαλονίκη την παραδοσιακή τους μουσική

Από πολύ μικρή ηλικία έπιασαν στα χέρια τους την τσαμπούνα και το τουμπάκι, τα παραδοσιακά μυκονιάτικα μουσικά όργανα, και με μεράκι επέλεξαν να διατηρήσουν και να διαδώσουν την παράδοση της Μυκόνου.

Αποκριάτικοι αφροί και σπρέι: Πόσο επικίνδυνα είναι για τα παιδιά;

Η περίοδος της Αποκριάς φέρνει μαζί της χαρά και ατελείωτη διασκέδαση για τα παιδιά που ανυπομονούν να ντυθούν με στολές και να συμμετάσχουν σε παρελάσεις και πάρτι. Ωστόσο, ένα βασικό πρόβλημα και ανησυχία των γονιών της περιόδου αυτής, είναι η ασφάλεια των παιδιών, κυρίως όταν πρόκειται για τη χρήση αποκριάτικων αφρών και σπρέι.

Αναζητώντας τη «χαμένη» νταντά

Πού μπορούν να βασιστούν σήμερα οι εργαζόμενοι νέοι γονείς σε μια χώρα σαν την Ελλάδα χωρίς αυτά τα χρήσιμα χέρια της ευρύτερης οικογένειας, όταν η άδεια μητρότητας τελειώνει και τα έξοδα αυξάνονται με εκθετικό βαθμό; Πόσο εύκολο ή δύσκολο είναι να βρει κανείς νταντά;

Παιδιά: Η σχέση μεταξύ χιούμορ και ευφυΐας

Γνωρίζατε ότι τα παιδιά με χιούμορ έχουν καλύτερες γνωστικές ικανότητες;

Κάθε παιδί είναι μοναδικό με τις δικές του αρετές, την προσωπικότητα και τα ξεχωριστά του ταλέντα. Υπάρχουν παιδιά που είναι περισσότερο αθλητικά, άλλα πιο καλλιτεχνικά, κάποια που έχουν εξαιρετική συλλογιστική ικανότητα και άλλα που ξέρουν πολύ καλά πώς να σκορπούν το γέλιο…

Λιάνα Καράτζου: «Όταν δέσεις με τον σκύλο οδηγό είναι σαν το παπούτσι σου, σα να έχεις δέσει με έναν άνθρωπο»


Δράμα:Ο σχολικός σεισμογράφος του 1ου ΕΠΑΛ και τα εύσημα του Παπαζάχου

Η καταγραφή, η ανάλυση και η αντιμετώπιση ενός φυσικού φαινομένου, όπως ο σεισμός, μπορεί να αποτελέσει το ερέθισμα για τους μαθητές να δουν με διαφορετικό μάτι επιστήμες όπως η Φυσική και τα Μαθηματικά.

Η καταγραφή ενός σεισμού, η αναζήτηση του επίκεντρου όπου εκδηλώθηκε αλλά και οι συνέπειες που μπορεί να έχει στην καθημερινή ζωή του ανθρώπου -αναλόγως της δυναμικής του- δίνουν τη δυνατότητα στους μαθητές να αναπτύξουν την σκέψη τους και να καλλιεργήσουν σημαντικές δεξιότητες.

Νόσος Batten: Ο Θοδωρής Ντούμας είναι ο πρώτος παγκοσμίως που τη «νίκησε» – Η ιστορία, το θαύμα και το μυστικό

Ο Θοδωρής Ντούμας πάσχει από τη νόσο Batten, μια θανατηφόρα ασθένεια που το προσδόκιμο όριο ζωής δεν ξεπερνά τα 16 έτη.

Σήμερα ο Θοδωρής είναι 28 ετών, είναι ο μόνος άνθρωπος παγκοσμίως που έχει καταφέρει να φτάσει σε αυτή την ηλικία και συνεχίζει ακάθεκτος!

Πρ. Παιδιάτρων Αττικής στο Πρώτο: Ποιοι πρέπει να εμβολιαστούν για κοκκύτη – Πότε χάνεται η ανοσία

Σημαντικές πληροφορίες, μετά την επανεμφάνιση του σχεδόν ξεχασμένου μέχρι πρόσφατα κοκκύτη, έδωσε στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «Πρωινή Παρέα» με την Κατερίνα Σερέτη και τον Διονύση Χατζημιχάλη, ο Δημήτρης Φούσκας, Παιδίατρος και πρόεδρος της Ένωσης Παιδιάτρων Αττικής.