Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2012

Πάνος Τριανταφύλλου: αθλητής ξιφασκίας σε αμαξίδιο [Video από συνέντευξη]


Μια πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη του Πάνου Τριανταφύλλου για την παραπληγία, την ξιφασκία και γενικότερα τη ζωή, που προβλήθηκε στις 7/11 στον Alpha.

Εγγραφή των εισαγομένων αθλητών στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση

Στο σχετικό ιστότοπο επισυνάπτεται η εγκύκλιος σχετικά με τις εγγραφές των αθλητών στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση για το ακαδ. έτους 2012-2013, καθώς και η Υπουργική Απόφαση κύρωσης των πινάκων εισαγομένων.

Τυφλοί θα βλέπουν μέσω των... ήχων

Οι εκ γενετής τυφλοί δεν χρειάζονται τα μάτια τους για να δουν, καθώς μια νέα καινοτομική συσκευή που δημιούργησαν Ισραηλινοί και Γάλλοι ερευνητές, επιτρέπει στους ανθρώπους αυτούς να χρησιμοποιούν τους ήχους γύρω τους για να τους μετατρέπουν σε οπτικές πληροφορίες και, έτσι, έμμεσα, να «βλέπουν» σε ένα βαθμό τα αντικείμενα του περιβάλλοντος και τις εκφράσεις των άλλων. Το πρωτοποριακό σύστημα (που ανήκει στην κατηγορία των λεγόμενων «συσκευών αισθητηριακής υποκατάστασης») μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για να διαβάζει ένας τυφλός, συσχετίζοντας συγκεκριμένους ήχους με συγκεκριμένα γράμματα του αλφαβήτου.

Comenius Program από το ειδικό σχολείο Κωφών Πάτρας

Πριν λίγες ημέρες πραγματοποιήθηκε η τρίτη συνάντηση των εταίρων στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Comenius Πολυμερείς Σχολικές Συμπράξεις «Πρακτική Χημεία στο σπίτι», το οποίο υλοποιεί το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Κωφών Πάτρας, στην πόλη San Salvo της Ιταλίας και συγκεκριμένα στη σχολική μονάδα ΙΙ Circolo Didattico di San Salvo.

Προβολή: Τουλάχιστον δεν χαζολογάει στο facebook!


Σε όλο τον κόσμο ενθαρρύνουν τους σπουδαστές να κρατούν σημειώσεις με τον πιο ταιριαστό σε αυτούς τρόπο και τους επιτρέπουν να χρησιμοποιούν την κατάλληλη τεχνολογία. Δυστυχώς, πολύ συχνά διασπάται η προσοχή των εκπαιδευόμενων στο διαδίκτυο κλπ. 

Διεθνής Ημέρα κατά του Φασισμού και του Αντισημιτισμού

Η Διεθνής Ημέρα κατά του Φασισμού και Αντισημιτισμού εορτάζεται κάθε χρόνο στις 9 Νοεμβρίου, σε ανάμνηση του πογκρόμ των Εβραίων που οργανώθηκε με κρατική καθοδήγηση στη ναζιστική Γερμανία του 1938.