Παρασκευή 18 Μαρτίου 2022

Δεν ξέρω…


Πόσο θα ήθελα να ακούσω μια φορά αυτή την απάντηση όταν ρωτάω τους γονείς κάτι για τα παιδιά τους στις πρώτες συναντήσεις. «Δεν ξέρω», «Το πιστεύεις ότι δεν το έχω προσέξει ποτέ;», «Δεν το έχουμε δοκιμάσει μέχρι τώρα γιατί φοβάμαι». Και ενώ το βλέπεις στα μάτια τους ότι δεν ξέρουν τι να απαντήσουν, νιώθουν ότι αν παραδεχτούν ότι δεν ξέρουν τα πάντα για το παιδί τους θα θεωρηθούν κακοί και ανεπαρκείς γονείς.

Ένα στα 3 παιδιά με αναπηρία παγκοσμίως έχει υποστεί κάποιου είδους βία στη ζωή του, σύμφωνα με διεθνή μελέτη

Περίπου το ένα τρίτο των παιδιών και των εφήβων, στον κόσμο, με κάποια αναπηρία έχουν υποστεί βία κάποια στιγμή στη ζωή τους, σύμφωνα με μία νέα διεθνή μελέτη, που δείχνει ότι αυτά τα παιδιά έχουν διπλάσια πιθανότητα να υποστούν σωματική, συναισθηματική, σεξουαλική ή άλλου είδους βία, σε σχέση με τα παιδιά χωρίς αναπηρία.

Πόλεμος στην Ουκρανία: Βιβλία για τα παιδιά πρόσφυγες

Θα έχετε δει τον τρόπο που υποδέχονται οι Πολωνοί τους Ουκρανούς πρόσφυγες στα σύνορα των δύο χωρών. Ζεστά ρούχα, φαγητό, πρώτες βοήθειες παρέχονται στους πρόσφυγες που περνούν τα σύνορα με διαρκώς αυξανόμενο αριθμό. Οι τελευταίες εκτιμήσεις μιλούσαν για 1,8 εκατ. Ουκρανούς που πέρασαν στην Πολωνία, ανάμεσά τους και εκατοντάδες χιλιάδες παιδιά.

Μια διέξοδο από τον τρόμο και το στρες του πολέμου με τα «όπλα» της λογοτεχνίας έρχεται να προσφέρει η πρωτοβουλία του λογοτεχνικού ιδρύματος της Πολωνίας, Fundacja Powszechnego Czytania, το οποίο προσπαθεί να ανακουφίσει το ψυχολογικό τραύμα των παιδιών προσφέροντάς τους βιβλία.

ΦΕΚ: Αναθεώρηση του Πίνακα μη αναστρέψιμων παθήσεων, για τις οποίες η διάρκεια αναπηρίας καθορίζεται επ’ αόριστον

Φ80100/24283/10-03-2022
Αναθεώρηση του Πίνακα μη αναστρέψιμων παθήσεων, για τις οποίες η διάρκεια αναπηρίας καθορίζεται επ’ αόριστον

Πανελλήνιος Διαγωνισμός Κειμένου Παιδικής Λογοτεχνίας

Το Σωματείο Λόγου και Τέχνης με την επωνυμία ‘’ΑΛΚΥΟΝΙΔΕΣ‘’, που εδρεύει στην Κόρινθο, προκηρύσσει Πανελλήνιο Διαγωνισμό Κειμένου Παιδικής Λογοτεχνίας (Παιδικό Παραμύθι), με ελεύθερο θέμα ,για το έτος 2022 .Το κείμενο θα απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 6-10 ετών .

Διαδικασία επιλογής διδακτικού προσωπικού και υποψηφίων στελεχών διοίκησης για τα Ευρωπαϊκά Σχολεία

Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης η απόφαση της υπουργού Παιδείας Ν. Κεραμέως,με την οποία ορίζεται η διαδικασία επιλογής διδακτικού προσωπικού και υποψηφίων στελεχών διοίκησης για τα Ευρωπαϊκά Σχολεία.

Πατήστε εδώ για να ανοίξετε το ΦΕΚ

ΕΑΟΜ ΑμεΑ «Με Γυναικείο Αποτύπωμα»

 

Σακελλαροπούλου στο Upfront Initiative: Οι ανισότητες για γυναίκες, ΛΟΑΤΚΙ και ΑμεΑ στον εργασιακό χώρο παραμένουν ισχυρές

Λίγο μετά τις 10:30 το πρωί της Πέμπτης, τα φώτα στον πέμπτο όροφο της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση άναψαν και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου ανέβηκε στην σκηνή προκειμένου να απευθύνει χαιρετισμό στο συνέδριο «The Upfront Initiative. Ορατότητα στην Πράξη».

Είναι το πρώτο συνέδριο της πρωτοβουλίας της LiFO και της Tsomokoς, με πλήθος ομιλητών που εκπροσωπούν μειονότητες της κοινωνίας των πολιτών, διαφορετικά εργασιακά περιβάλλοντα αλλά και κορυφαίους θεσμούς.

Η δασκάλα του μικρού σχολείου στα σύνορα με την Πολωνία προσεύχεται κάθε μέρα για την ειρήνη

Slava Ukraine, της λέμε φεύγοντας από το σχολείο. Χαμογελάει και μας απαντάει το ίδιο. Είναι η Λύντια. Η δασκάλα Ουκρανικής φιλολογίας στο σχολείο Νακονέτσε, έξι περίπου χιλιόμετρα μακριά από το Γιαβορίβ. Το χωριό που δέχθηκε επίθεση από τους Ρώσους πριν από τρείς ημέρες. Χτυπήθηκε η στρατιωτική βάση που βρίσκεται κοντά στο χωριό. «Ήταν η πρώτη φορά που νιώσαμε τι θα πει πραγματικά πόλεμος» λέει η Λύντια και συνεχίζει: «Στο σχολείο μας, δεχόμαστε Ουκρανούς από άλλες πόλεις που έφυγαν προκειμένου να γλυτώσουν τους βομβαρδισμούς, όμως δεν είχαμε δεχθεί χτυπήματα μέχρι τώρα. Ακούγαμε μόνον αυτά που μας έλεγαν οι άνθρωποι που έρχονταν στο σχολείο μας και αυτά που βλέπουμε στις ειδήσεις».

Η Ε.Σ.Α.με.Α. για τους ανασφάλιστους χρόνια πάσχοντες

Παρά τις συνεχείς πιέσεις, τις επιστολές και τις συναντήσεις, έως σήμερα δεν έχει δοθεί οριστική λύση για τους ανασφάλιστους συμπολίτες μας εάν τεθούν σε εφαρμογή οι ρυθμίσεις του άρθρου 38 του Ν.4865/2021,οι οποίες αφορούν στην εφαρμογή της υποχρεωτικής συνταγογράφησης των ανασφάλιστων πολιτών μόνο από ιατρούς δημόσιων δομών υγείας. Η ΕΣΑμεΑ και το αναπηρικό κίνημα θα επιμείνουν και επανέρχονται με νέα αυστηρή επιστολή – παρέμβαση στον υπουργό Υγείας Α. Πλεύρη.

Φεστιβάλ Μουσικών Σχολείων 2022 «Ξάνθη-Πόλις Ονείρων»

Τη μετά covid εποχή με επιστροφή σε μαζικές εκδηλώσεις πολιτισμού, ετοιμάζεται να υποδεχθεί η Ξάνθη, με το φεστιβάλ «Ξάνθη-Πόλις Ονείρων» Μουσικών Σχολείων 2022 που προγραμματίζεται να πραγματοποιηθεί στις 5-8 Μαΐου στην Ξάνθη, την γενέτειρα του Μάνου Χατζιδάκι, την πόλη που από το 2014 και για όσες φορές επέτρεψε η πανδημία, δημιούργησε ένα μουσικό θεσμό, που έχει αγκαλιάσει με ενθουσιασμό όλη η κοινωνία. 

Τα παιδιά του πολέμου ζωγραφίζουν τον φόβο τους

«Τα παιδιά έχουν δύναμη που δεν έχουν οι ενήλικες! Στη Ζαπόριζια, στο Ντνίπρο, στο Λβιβ έχουν καταφθάσει παιδιά από τις βορειοανατολικές και από τις νότιες περιοχές της Ουκρανίας, παιδιά που έχουν ξεφύγει από το Χάρκοβο, από τη Μαριούπολη, από το Κίεβο, από το Μικολάιβ, από διάφορες πόλεις οι οποίες βομβαρδίζονται επί ημέρες ή και εβδομάδες. Τα παιδιά αυτά πέρασαν πολλές νύχτες κλεισμένα σε καταφύγια, βλέποντας τους γονείς τους να τρέμουν. Εκλαιγαν με τον κρότο των βομβών…».

Διοργάνωση του ετήσιου Συνεδρίου των Ανοικτών Πανεπιστημίων της Ευρώπης “I·HE2022: Innovating Higher Education” από το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο και την EADTU

Το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο ανακοινώνει τη συν-διοργάνωση του ετήσιου Συνεδρίου Ανοικτών Πανεπιστημίων της Ευρώπης με τίτλο “ I·HE2022: Innovating Higher Education”, σε συνεργασία με την European Association of Distance Teaching Universities (EADTU).

Για την Παγκόσμια Ημέρα για τα Νεανικά Ρευματικά Νοσήματα θα φωταγωγηθούν οι ομπρέλες του Ζογγολόπουλου

Σε χρώματα μπλε και φούξια θα φωταγωγηθούν οι Ομπρέλες του Ζογγολόπουλου, σήμερα από τις 18:30 έως το πρωί του Σαββάτου, στο πλαίσιο των δράσεων για την Παγκόσμια Ημέρα για τα Νεανικά Ρευματικά Νοσήματα (18 Μαρτίου). Η φωταγώγηση θα πραγματοποιηθεί με πρωτοβουλία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων των Παιδιών με Χρόνιες Ρευματοπάθειες- μέλους της Ομοσπονδίας ΡευΜΑζήν.

Πραγματοποιήθηκε η εκπαιδευτική δράση "Σαν μικρό καράβι που λιμάνι θα πιάσει..."

Η ΣΤ’ Τάξη του 1ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμπάκας συμμετείχε στην εκπαιδευτική δράση "Σαν Μικρό Καράβι Που Λιμάνι θα Πιάσει...", που πραγματοποιήθηκε στη Βιβλιοθήκη σε συνεργασία με το Αρχείο Χαρτογραφικής Κληρονομιάς και τα Γενικά Αρχεία του Κράτους.

Δωρεάν ετήσιες κάρτες απεριόριστων διαδρομών από τον ΟΣΕΘ στο «Χαμόγελο του Παιδιού»

Ετήσιες κάρτες απεριόριστων διαδρομών, για τη μετακίνησή τους με την αστική συγκοινωνία, χορήγησε δωρεάν σε μια ομάδα παιδιών και εφήβων του «Χαμόγελου του Παιδιού» ο Οργανισμός Συγκοινωνιακού Έργου Θεσσαλονίκης (ΟΣΕΘ).

Παιδιά 14-15 ετών εμπλέκονται στην ακροδεξιά τρομοκρατία, προειδοποιεί η βρετανική αστυνομία

Ο επικεφαλής της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας της βρετανικής αστυνομίας δήλωσε σήμερα ότι η αστυνομία έχει σοβαρές ανησυχίες σχετικά με την αύξηση του αριθμού των νέων και παιδιών που εμπλέκονται με τον ακροδεξιό εξτρεμισμό.

Ο Ματ Τζουκς δήλωσε πως νέοι, κυρίως αγόρια στην αρχή της εφηβείας τους, ριζοσπαστικοποιούνται από μόνοι τους μέσω του διαδικτύου και κατόπιν εξελίσσονται στον σχεδιασμό τρομοκρατικών επιθέσεων.

Κορωνοϊός: Μείωση των self test στα σχολεία προαναγγέλλει ο Θάνος Πλεύρης

Την μείωση των self test στα σχολεία από δύο που είναι τώρα, σε ένα, προανήγγειλε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης κι ενώ η επιτροπή των ειδικών συνεδριάζει αυτή την ώρα έχοντας στην ατζέντα της και αυτό το ζήτημα.

«Αυτό για το οποίο συνεδριάζουν οι ειδικοί στην Επιτροπή είναι να παραμείνουν τα τεστ στα σχολεία, αλλά μπορούμε να γυρίσουμε από τα δύο στο ένα self test την εβδομάδα», σημείωσε μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1.

Κορωνοϊός: Απρόσμενη επιπλοκή στα παιδιά λόγω της Ομικρον

Η κυριαρχία της παραλλαγής Ομικρον του SARS-CoV-2 έχει οδηγήσει σε μια, εν δυνάμει σοβαρή, επιπλοκή της COVID-19 στα μικρά παιδιά, η οποία δεν είχε εμφανιστεί όσο επικρατούσαν προηγούμενες παραλλαγές του ιού: πρόκειται για τη λαρυγγοτραχειοβρογχίτιδα.