Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2015

Αναπτυξιακή καθυστέρηση και γονίδια

Στην αξιολόγηση αναπτυξιακών καθυστερήσεων παραβλέπεται πολλές φορές ο ρόλος των γονιδίων. 

Παρά το γεγονός ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να εμπλέκονται και γονίδια στις περιπτώσεις αναπτυξιακών διαταραχών διαπιστώθηκε ερευνητικά ότι οι περισσότεροι γιατροί δεν είναι διατεθειμένοι να παραπέμψουν τις οικογένειες των παιδιών αυτών σε ειδικά κέντρα για τη διεξαγωγή γενετικών εξετάσεων. 

Παιδιά που λαμβάνουν αντιβιοτικά αυξάνουν πιο γρήγορα το βάρος τους

Παιδιά που λαμβάνουν αντιβιοτικά αυξάνουν το βάρος τους πιο γρήγορα σε σχέση με παιδιά που δεν λαμβάνουν, αναφέρει νέα έρευνα.

Τα ευρήματα υποδεικνύουν ότι η χρήση αντιβιοτικών στην παιδική ηλικία μπορεί ενδεχομένως να έχει επίδραση στον Δείκτη Μάζας Σώματος.

Τα παιδιά του πολέμου ζωγραφίζουν

Ο φόβος για τον εχθρό που είναι έξω από το σπίτι, η ταλαιπωρία από το πολύωρο περπάτημα, ο τρόμος για την ανταριασμένη θάλασσα που πρέπει να διασχίσουν μέσα σε μία φουσκωτή βάρκα, η αγωνία για τη στεριά που φαίνεται τόσο κοντά, αλλά είναι τόσο μακριά, η απορία για το άγνωστο που έρχεται και στο τέλος η χαρά για τη νέα χώρα που ελπίζουν να ανοίξει μια φιλόξενη αγκαλιά.

Άποψη: Κ. Βίδος "Οταν τα παιδία δεν παίζει"

Ψάχνοντας σε αρχεία παλιών εφηµερίδων (εκδόσεις των αρχών του 20ού αιώνα) για τις ανάγκες της δουλειάς, έπεσα πάνω σε μια μικρή αγγελία: «Ζητείται υπηρέτρια 14 ετών και άνω, εσωτερική σε οικία της οδού Βερανζέρου αρ...». Τα δουλικά των μυθιστορημάτων του Ξενόπουλου ζωντάνεψαν μπροστά μου: τα είδα να τρίβουν σκάλες, να γυαλίζουν ασημικά και να αερίζουν ασήκωτα στρωσίδια.

Περιφερειακή Βιβλιοθήκη Χαριλάου: Πρόγραμμα Δράσεων Νοεμβρίου 2015

Απολαυστικές και δημιουργικές στιγμές στην Περιφερειακή Βιβλιοθήκη της Χαριλάου!

ΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ

Στο σπίτι μαθήτρια με αναπηρία λόγω γραφειοκρατίας

Λύσεις πάντα υπάρχουν. Λίγα είναι τα ανυπέρβλητα εμπόδια στη ζωή και σίγουρα δεν περιλαμβάνουν ένα γραφειοκρατικό πρόβλημα στον προγραμματισμό της μεταφοράς μιας μαθήτριας στο σχολείο της. Κι όμως, η 16χρονη Ζωή –Ζωούλα τη λέει ακόμα ο μπαμπάς της–, παιδί με αναπηρία, που φοιτά στο Ειδικό Λύκειο Κωφών Βαρήκοων της Αγίας Παρασκευής, δεν έχει παρακολουθήσει μαθήματα φέτος, αφού δεν έχει υπογραφεί ακόμα η σύμβαση με τον οδηγό ταξί.