Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2012

Κατασκευή: Τραπεζομάντηλο για κιμωλία

Κατασκευάστε μία επιπλέον επιφάνεια για να δημιουργούν τα παιδιά σας φτιάχνοντας απλά ένα τραπεζομάντηλο στο οποίο να μπορούν να γράφουν τα παιδιά με κιμωλία. Τι θα χρειαστείτε; Το ύφασμα που θα αποτελεί τη βάση (ένα τραπεζομάντηλο της αρεσκείας σας) και αυτό το ύφασμα, το οποίο είναι από υλικό μαυροπίνακα. Κόβετε το δεύτερο στο μέγεθος που θέλετε, τρίβετε και σκουπίζετε την επιφάνεια του μαυροπίνακα με κιμωλία και ράβετε τα υφάσματα μαζί (το υλικό είναι αρκετά χοντρό και σκληρό, οπότε θα χρειαστείτε τη βελόνα για τα τζην). Καλή διασκέδαση! 
Σημείωση: η φωτογραφία προέρχεται από το Noodlehead

Δράκοι και Βασιλοπούλες

Ένας δράκος, μια βασιλοπούλα και ένα πουλί που γλυκοκελαηδεί... και όλοι σωπαίνουν. Παραμύθια από την ελληνική παράδοση ανακατεμένα με μουσικές, ήχους και τραγούδια.
Η Ανθή Θάνου αφηγείται τα παραμύθια και ο Παναγιώτης Κούλελης τη συντροφεύει με το ούτι, την κιθάρα, το νέι και μικρά κρουστά οργανάκια.

5o Πανελλήνιο Συνέδριο Θεραπευτικής Γυμναστικής & 4η Ημερίδα Ειδικής Φυσικής Αγωγή

Tο Συνέδριο διοργανώνεται από τον Τομέα Βιολογίας της Άσκησης του ΤΕΦΑΑ–ΑΠΘ και την Ελληνική Εταιρία Θεραπευτικής Γυμναστικής & Ειδικής Φυσικής Αγωγής. Οι εργασίες του Συνεδρίου θα πραγματοποιηθούν στο κεντρικό (γυάλινο) κτίριο των νέων εγκαταστάσεων του ΤΕΦΑΑ στη Θέρμη, Θεσσαλονίκη από τις 30 Νοεμβρίου έως και τις 2 Δεκεμβρίου 2012.

Δωρεάν εξετάσεις για παιδιά από τους Γιατρούς του Κόσμου

Κοντά στα παιδια με δωρεάν ιατρικές εξετάσεις βρίσκονται οι Γιατροί του Κόσμου. Η Μονάδα τους θα βρεθεί κοντά στα παιδιά που αντιμετωπίζουν δυσκολία πρόσβασης σε υπηρεσίες υγείας για οικονομικούς ή κοινωνικούς λόγους και θα παρέχει:

Το 82% των 5χρονων της Αγγλίας ξέρει να χειρίζεται το iPad

Εντυπωσιακό ποσοστό, που δείχνει τη διείσδυση του ίντερνετ στις νεαρές ηλικίες: το 82% των 5χρονων στο Ηνωμένο Βασίλειο έχει στην κατοχή του ή χρησιμοποιεί tablet που μπαίνει στο ίντερνετ.

Μαφάλντα!

Χάρτινη ηρωίδα, δημιούργημα του διακεκριμένου αργεντίνου κομίστα Κίνο (Quino). Οι ιστορίες της συνδυάζουν το χιούμορ και το κοινωνικό σχόλιο.