Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2012

Διερμηνείς νοηματικών γλωσσών στην AIIC


Η Διεθνής Ένωση Διερμηνέων Συνεδρίων (International Association of Conference Interpreters - AIIC) θα συμπεριλάβει και τους διερμηνείς νοηματικών γλωσσών.

Ιστολόγιο: Μαμά, μπαμπά,... ελάτε να παίξουμε

Επισκεφτείτε το ιστολόγιο Μαμά, μπαμπά,... ελάτε να παίξουμε
Είμαστε μια παρέα φίλων από την Τσεχία που ζούμε σε μια μικρή πόλη στην Κρήτη. Ξεκινήσαμε να βρισκόμαστε μεταξύ μας για να έχουμε εμείς και τα παιδιά μας παρέα για τον ελεύθερο χρόνο. Οι συναντήσεις μας άρχισαν με τον καιρό να γίνονται πιο οργανωμένες συνειδητοποιώντας πως τα παιδιά μας μέσω των κοινών παιχνιδιών γίνονται πιο συνεργάσιμα μεταξύ τους αλλά και με μας.

Ενάντια στα δικαιώματα των παιδιών η βία στα σχολεία

Η Επιτροπή των Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης διακηρύσσει, με απόφαση της, ότι η σχολική βία συμβάλλει στην παραβίαση των δικαιωμάτων των παιδιών και υποστηρίζει ότι, η εκπαιδευτική λειτουργία στα σχολεία, θα μπορεί να θεωρείται αξιόπιστη μόνον όταν προσφέρει θετικά πρότυπα συμπεριφοράς στα παιδιά.

Το παιδί και τα μάτια σου…

O σκοπός του παιδικού καθίσματος για το αυτοκίνητο είναι να συγκρατήσει με ασφάλεια το παιδί στη θέση του. Ας δούμε όμως τι πρέπει να γνωρίζετε για την αγορά του κατάλληλου παιδικού καθίσματος.
 

Το blogging βελτιώνει το κοινωνικό άγχος των εφήβων

Η διατήρηση blog φαίνεται να βοηθά στην αντιμετώπιση κοινωνικών προβλημάτων των εφήβων, σύμφωνα με στοιχεία μιας νέας έρευνας.

Πόσο σίδηρο χρειάζεται το παιδί σας;

Η ισορροπημένη διατροφή χωρίς ελλείψεις σε βιταμίνες και μέταλλα είναι απαραίτητα για την σωστή ανάπτυξη του παιδιού σας καθώς και για την απόδοσή τους στο σχολείο. Ο σίδηρος είναι απαραίτητος για τον σχηματισμό της αιμοσφαιρίνης.

Παιδική παράσταση: το «Κάτι Αλλο»

Ενα περίεργο πλασματάκι, το «Κάτι Αλλο» ζούσε μοναχικά σε ένα λόφο, καθώς κανείς δεν έπαιζε μαζί του και κανείς δεν του έκανε παρέα. Ηταν τριχωτό και περίεργο. Δεν έμοιαζε με τα υπόλοιπα ζώα. «Δεν είσαι σαν κι εμάς, είσαι κάτι άλλο» του έλεγαν όλοι, παρόλο που έκανε ό,τι μπορούσε για να τους μοιάσει.

Πράσινο, Πορτοκαλί και Κόκκινο και επίσημα

Η κανονική μπάλα του τένις αποσύρεται από τους αγώνες κάτω των 10 ετών, καθώς η ITF κάνει την πέμπτη μόλις αλλαγή στους Κανονισμούς του τένις. Η ITF ανακοίνωσε ότι ο νέος κανόνας για τους αγώνες κάτω των 10 ετών τέθηκε σε ισχύ σε όλο τον κόσμο από την 1η Ιανουαρίου 2012. Ο κανόνας ορίζει ότι αγώνες κάτω των 10 ετών δεν μπορούν πλέον να παίζονται με την χρησιμοποίηση της κανονικής κίτρινης μπάλας του τένις, αλλά με την χρήση υποχρεωτικά των πιο αργών «κόκκινων», «πορτοκαλί» ή «πράσινων» και στο κατάλληλο μέγεθος γηπέδου.

ΚΑΠΕ: Διαγωνισμός Φωτογραφίας για μαθητές

Το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών και Εξοικονόμησης Ενέργειας (ΚΑΠΕ) στο πλαίσιο του έργου «10ACTION» (δράσεις για την αλλαγή της ενεργειακής συμπεριφοράς των Ευρωπαίων πολιτών) το οποίο συγχρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Ευφυής Ενέργεια για την Ευρώπη, διοργανώνει διαγωνισμό φωτογραφίας για μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων με θέμα τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Νέα χρονιά με προγράμματα για γονείς και παιδιά στον Κινητήρα

Με την έλευση της νέας χρονιάς, ο Κινητήρας δίνει βαρύτητα στα παιδιά, δημιουργώντας ακόμα περισσότερα προγράμματα. Χορός, θέατρο, παιχνίδι, μαθήματα με γονείς και παιδιά και μαθήματα για εφήβους, δημιουργούν ένα καλλιτεχνικό και ταυτόχρονα οικογενειακό περιβάλλον, όπου όλα τα παιδιά εξελίσσονται κι εμπνέονται σ΄ ένα πνεύμα ομαδικής δημιουργίας και προσωπικής παρατήρησης, γνωρίζοντας διαφορετικές μορφές χορού και θεάτρου. Όλα τα παιδικά προγράμματα του Κινητήρα βασίζονται στο σκεπτικό της ισότιμης συνύπαρξης μέσα από σαφή όρια και δημιουργικές υπευθυνότητες.

«Cyberbullying» και «sexting» απειλούν τα παιδιά στο Διαδίκτυο

Ακούγοντας τους όρους «cyberbullying» και «sexting», αντιλαμβάνεται κανείς ότι τα παιδιά αντιμετωπίζουν στο Διαδίκτυο κινδύνους που οι γονείς τους δεν μπορούν καν να… προφέρουν. Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τα κινητά τηλέφωνα τελευταίας τεχνολογίας και όλες οι διαδικτυακές εφαρμογές επικοινωνίας διευρύνουν τους ορίζοντες των παιδιών στους τομείς της πληροφόρησης, της εκπαίδευσης και της ψυχαγωγίας. Ταυτόχρονα, ωστόσο εγκυμονούν κινδύνους που οι ανυποψίαστοι γονείς δεν αντιλαμβάνονται, δε μπορούν να προβλέψουν και συνεπώς συχνά αδυνατούν να καταπολεμήσουν.

Διπλωματική: Η εικόνα του εθνικού εαυτού και άλλου στα βιβλία ιστορίας Γ' Λυκείου

Η διπλωματική  εργασία "Η εικόνα του εθνικού «εαυτού» και του εθνικού «άλλου» στα σχολικά βιβλία ιστορίας της Γ΄ λυκείου στα στα σχολικά βιβλία Ιστορίας της Γ΄ Λυκείου στα 1965, 1970, 1985 και 2007"   της Σωτηρακοπούλου Ελένης (Πανεπιστήμιο Πατρών) επιδιώκει να παρουσιάσει τον τρόπο με τον οποίο παρουσιάζονται οι Έλληνες και οι άλλοι λαοί, προκειμένου να ανιχνεύσει τον τρόπο με τον οποίο κατασκευάζεται η ιστορική μνήμη και η εθνικη ταυτότητα.

Μαγνησία: Αιτήσεις εκπαιδευτικών Ειδικής Αγωγής

Από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας ανακοινώνεται ότι οι υποψήφιοι εκπαιδευτικοί των κλάδων Δασκάλων Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης οι οποίοι δεν έχουν υποβάλει αίτηση για ένταξη στους Ενιαίους Πίνακες προσωρινών Αναπληρωτών Εκπαιδευτικών Ειδικής Αγωγής σχολ. Έτους 2011-2012, συμπεριλαμβανομένων και των υποψηφίων που είχαν υποβάλει εκπρόθεσμες αιτήσεις, να υποβάλουν αίτηση με τα απαραίτητα δικαιολογητικά για ένταξη στους πίνακες αυτούς.

Θέατρο: «Stallerhof»

Μια σχέση παράξενη αναπτύσσεται ανάμεσα σε μια ανήλικη με ιδιαίτεροτητες και έναν ώριμο άντρα, την ώρα που η κοινωνία σκαλίζει θέματα - ταμπού στο έργο «Stallerhof» στο Θέατρο του Νέου Κόσμου

Παιδάκι στην Ευελπίδων

της Νίκης Κόλλια

Κοπανάω τα τακούνια μου στη σκάλα του 16 και πιάνω θέση στη μεγάλη ουρά. Εξήντα τόσες ομπρέλες περιμένουν μαζί με τη δική μου στα πλακάκια του δευτέρου ορόφου, άλλες όρθιες, άλλες ακουμπισμένες στους τοίχους, όλες αμίλητες, κρύες και σκυθρωπές μπροστά από το γραφείο με τον αριθμό 205. Τριάντα τετραγωνικά όλο και όλο το γραφείο, δυο κεφάλια χωρούν εντός, συντροφιά με στοιβαγμένες δικογραφίες, η μια πάνω στην άλλη και όλες μαζί στραβά να αγγίζουν κλίνοντας επί δεξιά το ταβάνι. Μάτια δεκατέσσερα, όλα προς την κατεύθυνση των φακέλων και όλα σε επαγρύπνηση, έτοιμα να πλακωθούν σώμα με σώμα μη και σου φάνε τη σειρά.