Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2021

Πώς να αποκωδικοποιείτε τα σχόλια των εκπαιδευτικών για θέματα μάθησης και προσοχής.

Πήγατε ποτέ σε συνάντηση γονέων-εκπαιδευτικών και νιώσατε ότι ο/η εκπαιδευτικός με τα σχόλια του/της εννοούσε κάτι διαφορετικό από αυτό που πραγματικά έλεγε; Ή ότι ήταν ασαφής για μια ανησυχία που είχε; Μερικές φορές οι εκπαιδευτικοί δεν είναι τόσο ευθείς, όσο θα ήθελαν ή θα έπρεπε να είναι. Υπάρχουν πολλοί πιθανοί λόγοι για μια τέτοια συμπεριφορά.

Τα 166 Νέα Προγράμματα Σπουδών στο σχολείο: Νέο περιεχόμενο, ψηφιακή διάσταση

166 νέα Προγράμματα Σπουδών – 123 που εκπονήθηκαν εκ νέου και 43 επικαιροποιημένα – για το Νηπιαγωγείο, το Δημοτικό, το Γυμνάσιο και το Λύκειο (πλην της Γ’ Λυκείου) της Γενικής Εκπαίδευσης παρουσιάστηκαν σήμερα σε συνέντευξη τύπου από την Υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως, παρουσία της Υφυπουργού Ζέττας Μακρή και του Προέδρου του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής, Γιάννη Αντωνίου.

Εγκύκλιοι μεταθέσεων εκπ/κών σχ. Έτους 2021-2022

Δημοσιεύτηκαν από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων οι εγκύκλιοι μεταθέσεων εκπαιδευτικών για το τρέχον σχολικό έτος. 
Α. Εγκύκλιος μεταθέσεων εκπ/κών πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης σχ. Έτους 2021-2022
Β. Εγκύκλιος μεταθέσεων Ββάθμιας Εκπαίδευσης για το σχολικό έτος 2021-22

Πλούσια εικαστική σοδειά στην Κυψέλη

«Μου αρέσει να εκφράζομαι μέσω του κολάζ, ενώ παλιότερα έχω δουλέψει τη χαρακτική σε πηλό και γύψο». Είναι πρωί Τετάρτης και στην κατάμεστη Δημοτική Αγορά της Κυψέλης η 26χρονη καλλιτέχνις Ελισάβετ Στεργίδη δίνει την πρώτη της συνέντευξη με αφορμή τη συμμετοχή της στη συλλογική έκθεση «Πρώτη Σοδειά». «Εχω δώσει τρία έργα μου: τις “Διάσημες ζωές”, “Τα χρυσαφένια πηγάδια” και τις “Φιλίες καρδιάς”», λέει στην «Κ», διευκρινίζοντας ότι εμπνεύστηκε το τελευταίο από τις φίλες της στο Εργαστήρι Ειδικής Αγωγής «Μαργαρίτα». Η «Πρώτη Σοδειά» αποτελείται από τα έργα οκτώ σπουδαστών του Aτελιέ Εικαστικών Τεχνών, που λειτουργεί από τον Σεπτέμβριο του 2020 στο ΕΕΑ «Μαργαρίτα».

Άποψη: Απόστολος Λακασάς - Τα (μη) συγκοινωνούντα δοχεία γονιών – δασκάλων

Τα προγράμματα σπουδών αλλάζουν, δημιουργούνται κέντρα δεξιοτήτων, παρουσιάζονται αλλαγές επί αλλαγών στο σύστημα πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Είναι ορισμένες από τις μεταρρυθμίσεις που υλοποιεί η νυν ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, προσθέτοντας το στίγμα της στην πινακοθήκη των αλλαγών που έχουν ψηφίσει όλοι οι υπουργοί Παιδείας επί δεκαετίες. Ωστόσο, αναρωτιέμαι εάν πραγματικά μπορεί να υπάρξει η μεταρρυθμιστική τομή η οποία να «ξεκλειδώνει» την κρίσιμη σχέση των γονιών με τους εκπαιδευτικούς για τη λειτουργία του σχολείου και την πρόοδο των παιδιών.

Πρόσωπο: Ειρήνη Δρακωνάκη


Η Ειρήνη Δρακωνάκη, απόφοιτος του Τμήματος Ψυχολογίας του ΑΠΘ, μίλησε στην ομάδα τής GuGu Team για την αναπηρία γενικότερα, την αποδοχή από την κοινωνία, αλλά και την επιρροή του αθλητισμού στη ζωή της.

Τα κρούσματα, η διασπορά στα σχολεία και η επόμενη περίοδος

Προβληματισμός επικρατεί στην εκπαιδευτική κοινότητα από την άνοδο των κρουσμάτων, με το 22% του συνόλου των μολύνσεων COVID-19 στη χώρα μας να καταγράφεται σε νέους ηλικίας κάτω των 18 ετών. Το υπουργείο Παιδείας αναρτά καθημερινά τη λίστα των τμημάτων των σχολείων που κλείνουν λόγω κρουσμάτων, με τον αριθμό τους όπως δηλώνουν οι εκπρόσωποι να είναι ιδιαίτερα χαμηλός, γεγονός που όπως δηλώνει η υπουργός, Νίκη Κεραμέως δείχνει ότι "δεν υπάρχει μαζική διασπορά στα σχολεία". Από την άλλη πλευρά, το πρωτόκολλο που ισχύει σήμερα και σύμφωνα με το οποίο απαιτείται να νοσήσει τουλάχιστον ο μισός αριθμός μαθητών σε μία τάξη για να ανασταλεί η λειτουργία της, βρίσκει αντίθετους τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς που μιλούν για μια δύσκολη κατάσταση την επόμενη περίοδο. Εκπρόσωποι των εκπαιδευτικών της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης μιλούν στη "ΜτΚ" για την κατάσταση, εκφράζοντας το πάγιο αίτημά τους για αραίωση των μαθητών και ζητούν παράλληλα από την κυβέρνηση να πάρει πίσω τις συγχωνεύσεις τμημάτων, που όπως λένε δημιουργεί τα προβλήματα που προσπαθούν να αντιμετωπίσουν.

Εθνικός Διαγωνισμός Γαλλοφωνίας 2022: Ένα παριζιάνικο ζωολόγιο

Έχετε ακούσει ποτέ ότι ο χάρτης του Παρισιού μοιάζει με σαλιγκάρι;

Φέτος, το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος προσκαλεί μαθητές και εκπαιδευτικούς σε μια βόλτα στα είκοσι διαμερίσματα του Παρισιού για να ανακαλύψουμε εκεί ένα περίεργο ζωολόγιο, γνωστό ή άγνωστο. Θα ανακαλύψουμε μνημεία, γλυπτά ζώων, τοιχογραφίες, συντριβάνια και διάσημες μάρκες. Θα περπατήσουμε κατά μήκος του Σηκουάνα, όπου θα έρθουμε πρόσωπο με πρόσωπο με γάτες, αλλά και λιοντάρια, αρκούδες, μονόκερους ή γκαργκόιλ…

Online shopping και αποκλεισμός των καταναλωτών με αναπηρία: Μια κοινωνία κάθε άλλο παρά ισότιμη

Γιατί άραγε έχει καθιερωθεί μια τεράστια παρανόηση ότι τα άτομα με αναπηρία δεν ενδιαφέρονται για τη μόδα ή τις εξελίξεις της;

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν οι καταναλωτές με αναπηρία αποκλείονται από τον κόσμο του online shopping; Έχεις σκεφτεί ποτέ ότι η πρόσβαση στη μόδα δεν είναι ισότιμη για όλους μας; Γιατί άραγε έχει καθιερωθεί μια τεράστια παρανόηση ότι τα άτομα με αναπηρία δεν ενδιαφέρονται για τη μόδα ή τις εξελίξεις της;

Ένας Ταϊβανέζος καθηγητής μαθηματικών διδάσκει τα μαθήματά του… στο Pornhub

Σε μια επίδειξη καθαρής εφευρετικότητας, ένας Ταϊβανέζος δάσκαλος μαθηματικών κατέφυγε στη διδασκαλία μαθημάτων στον ιστότοπο βίντεο για ενήλικες Pornhub σε μια προσπάθεια να κατακτήσει την αγορά-στόχο του: τα αγόρια κολεγίου.

Με το tagline Play Hard, Study Hard, ο Chang Hsu (changhsumath666) έχει περισσότερες από 1,9 εκατομμύρια προβολές στα μαθηματικά του και αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην 685η θέση στην πλατφόρμα, παρόλο που δεν έχει δημοσιεύσει ούτε ένα ροζ βίντεο.