Κυριακή 30 Νοεμβρίου 2014

Προβολή: Αθηνά Κρητικού - Σ.Κ.Ε.Π.



Η Αθηνά Κρητικού είναι ιδρύτρια και πρόεδρος του Σύνδεσμου Κοινωνικής Ευθύνης για Παιδιά και Νέους (Σ.Κ.Ε.Π.) από το 2008 μέχρι και σήμερα. Έζησε και μεγάλωσε στη Γαλλία, σπούδασε Νομικά και εργάστηκε στο χώρο της διαφήμισης και της επικοινωνίας.

Η εκπαίδευση σε εποχή ριζικών αλλαγών

Οι εκπαιδευτικοί αναλυτές αναζητούν διαρκώς τρόπους για τη βελτίωση των μαθησιακών αποτελεσμάτων και να ικανοποιήσουν τις μεταβαλλόμενες ανάγκες του σύγχρονου κόσμου. Οι νέες τεχνολογίες και οι καινοτόμες διδακτικές μέθοδοι είναι μεταξύ των μεγάλων ιδεών που έχουν τεθεί επί τάπητος.

Χριστουγεννιάτικα παιχνίδια: Τι πρέπει να προσέχουν οι γονείς

Εκατομμύρια ευρώ δαπανώνται ακόμη και την εποχή της οικονομικής κρίσης στην αγορά παιχνιδιών ενόψει Χριστουγέννων. Το Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών (ΚΕΠΚΑ) συστήνει στους γονείς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά την επιλογή τους τόσο για την ασφάλεια των παιδιών όσο και για τις επιδράσεις που μπορεί να έχει ένα παιχνίδι στο χαρακτήρα και την ψυχική υγεία του παιδιού.

Τα νανουρίσματα κάνουν καλό στη μνήμη

Αν ένα νανούρισμα βοηθάει το παιδί μας να κοιμηθεί πιο εύκολα τότε αυτό και μόνο μπορεί να είναι αρκετό ώστε να το αγαπήσουμε και να το επαναλαμβάνουμε σε κάθε ευκαιρία. Αλλά από ό,τι φαίνεται, μερικές τέτοιες γλυκές λέξεις θα μπορούσαν να κάνουν άλλο ένα καλό στα μωρά μας, να τους βελτιώσουν τη μνήμη. 

Πόσες φυτικές ίνες πρέπει να καταναλώνει ένα παιδί

Τα τελευταία χρόνια γίνεται πολύς λόγος για τη σημασία των φυτικών ινών στη διατροφή του ανθρώπου και τις ευεργετικές ιδιότητές τους για την υγεία. 
Πρόκειται για μια κατηγορία θρεπτικών συστατικών που συνδέεται στενά με την καλή λειτουργία του γαστρεντερικού συστήματος, συμβάλλοντας στην πρόληψη και αντιμετώπιση προβλημάτων όπως η δυσκοιλιότητα, αλλά και στη μείωση του κινδύνου εμφάνισης νοσημάτων όπως ο καρκίνος του παχέως εντέρου.

Θεσσαλονίκη: Χριστουγεννιάτικα bazaar γεμάτα… κοινωνική προσφορά

Χριστουγεννιάτικα στολίδια γεμάτα από χρυσόσκονη, πολύχρωμες γιρλάντες, πράσινα κλαδιά ελάτου, μυρωδιές στον αέρα από μπισκότα και γλυκά, μελωδικές μουσικές και κοινωνική προσφορά σε ανθρώπους που έχουν πραγματικά ανάγκη, είναι τα κύρια χαρακτηριστικά που συνθέτουν αρκετά από τα χριστουγεννιάτικα bazaar, τα οποία θα πραγματοποιηθούν, το προσεχές διάστημα, στη Θεσσαλονίκη.

Χριστουγεννιάτικα εργαστήρια στα μουσεία (Αθήνα)

Φέτος θα το γιορτάσουμε φτιάχνοντας μόνοι μας το περιτύλιγμα του δώρου μας, θα δούμε καλικατζαράκια να πετάγονται από τις ζωγραφιές μας, θα ταξιδέψουμε στο χρόνο ως διανομείς τηλεγραφημάτων του ΟΤΕ και θα στολίσουμε το σπίτι μας με 2015 ευχές!