Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2012

Οργανισμός Συλλογικής Διαχείρισης Έργων του Λόγου

Ο Οργανισμός Συλλογικής Διαχείρισης Έργων του Λόγου είναι μη κερδοσκοπικός συνεταιρισμός συγγραφέων, δημοσιογράφων, μεταφραστών και εκδοτών.

Λεξικό γλωσσολογικών όρων (Ελληνικά- Γερμανικά)

Το ηλεκτρονικό αυτό λεξικό είναι ένα δίγλωσσο λεξικό γλωσσολογικών όρων της γερμανικής και ελληνικής γλώσσας. Η επιλογή των όρων, που αριθμούν γύρω στους 1800, έγινε με γνώμονα την κάλυψη του βασικού λεξιλογίου των υποχρεωτικών μαθημάτων εφαρμοσμένης και θεωρητικής γλωσσολογίας που διδάσκονται στο Τμήμα Γερμανικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Α.Π.Θ. Πρόκειται, μεταξύ άλλων, για τα μαθήματα φωνητικής, φωνολογίας, μορφολογίας, σύνταξης, σημασιολογίας, πραγματολογίας, κειμενογλωσσολογίας, σημειωτικής και εκμάθησης γλώσσας.

Σχολή Γονέων στο Δήμο Αμαρουσίου

Κατάθεση αιτήσεων για την ένταξη των ενδιαφερομένων στα τμήματα έως την Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2012.

Η στήριξη των γονέων, προκειμένου να ανταποκριθούν με επιτυχία στο σύνθετο και δύσκολο ρόλο τους, όπως αυτός διαμορφώνεται στις σύγχρονες κοινωνικοοικονομικές συνθήκες, αποτελεί προτεραιότητα για το Δήμο Αμαρουσίου.

Κοινωνικός αποκλεισμός και σχολικός εκφοβισμός

Το 95% των ενηλίκων υποστηρίζει ότι τα σχολεία πρέπει να αντιδρούν σε περιπτώσεις κατα τις οποίες ένας μαθητής προκαλεί σε έναν άλλο φόβο για τη σωματική του ακεραιότητα. Το 81% λέει ότι το σχολείο θα πρέπει αν παρεμβαίνει όταν κάποιος εξευτελίζει ή ντροπιάζει ένα συμμαθητή του και το 76% όταν κάποιος διαδίδει φήμες.

Σειρά ανοιχτών διαλέξεων: "Ζώντας με τον αυτισμό"


Τηλε-μαραθώνιος για 'Το Χαμόγελο του Παιδιού'

Με κεντρικό σύνθημα: «ΕΝΩΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΜΑΣ ΓΙΑ 60 ΠΑΙΔΙΑ. ΜΑΖΙ ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ» 5 τηλεοπτικοί σταθμοί της Πελοποννήσου και της Δυτικής Ελλάδας ενισχύουν την πανελλαδική εκστρατεία του οργανισμού μας με στόχο την εξεύρεση πόρων για την άμεση λειτουργία δύο νέων σπιτιών για 60 παιδιά που σήμερα βρίσκονται σε κίνδυνο.

Φίλοι με τους γονείς τους οι νέοι στο facebook

Σχεδόν τα δύο τρίτα των αμερικανών εφήβων χαίρονται που έχουν φίλους τους γονείς τους στο...Facebook, σύμφωνα με νέα μελέτη.

«Μύες εν δράσει» στο ΝΟΗΣΙΣ

Το ΝΟΗΣΙΣ διοργανώνει μια διαφορετική επιμορφωτική εκδήλωση την Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου, από τις 11.30 μέχρι τις 13.30 με τίτλο «Μύες εν δράσει». Είσοδος ελεύθερη.

Δωρεάν ιατρικές εξετάσεις σε παιδιά του Δήμου Αμπελοκήπων-Μενεμένης

Κοντά στα παιδιά του δήμου Αμπελοκήπων - Μενεμένης, που έχουν ανάγκη, θα βρεθούν στις 6 και 7 Οκτωβρίου οι Γιατροί του Κόσμου στο πλαίσιο προγράμματος δωρεάν ιατρικών εξετάσεων και περίθαλψης.

Σεμινάρια-εργαστήρια Μουσικοθεραπείας Οκτωβρίου

13/10/12 Επιμορφωτικό Σεμινάριο Μουσικοθεραπείας (Θεωρητικό)
14/10/12 Εργαστήριο Μουσικοθεραπείας (Βιωματικό)
Χώρος: Ελληνικό Ωδείο, (παράρτημα Χαλανδρίου-Ν. Ψυχικού) Αποστολοπούλου 64

Πληροφορίες-Εγγραφές: 210 6724052, Δευτέρα-Παρασκευή 3-8μμ