Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012

Διαδρομές για ειδικές ομάδες επισκεπτών στο Αρχαιολογικό Μουσείο Βόλου

Το άνοιγμα του Αρχαιολογικού Μουσείου Βόλου στο ευρύτερο κοινωνικό σύνολο και η εύκολη προσβασιμότητα σε άτομα με προβλήματα όρασης ή κινητικές δυσκολίες εντάσσεται στις προτεραιότητες της ΙΓ′ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων. Προς τη συγκεκριμένη κατεύθυνση έχει κινηθεί ο ευρύτερος σχεδιασμός των ιθυνόντων της τοπικής Αρχαιολογικής υπηρεσίας, οι οποίοι έχουν θεσπίσει μια σειρά πρωτοβουλιών για τη διευκόλυνση των επισκεπτών κάθε ηλικίας, οι οποίοι αντιμετωπίζουν κινητικά ή άλλα προβλήματα. Οι απτικές διαδρομές για τυφλούς, που προγραμματίζονται στο Μουσείο, αποτελούν μια ακόμη καινοτόμα πρωτοβουλία, που έχει ως στόχο τη γνωριμία των ατόμων με αναπηρίες με τα αρχαιολογικά ευρήματα.

Το νέο τεύχος του περιοδικού Αυτονομία (πρώην ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΤΩΡΑ) κυκλοφόρησε

Φίλοι και φίλες, μόλις κυκλοφόρησε το νέο τεύχος του περιοδικού με μια μεγάλη αλλαγή: Ο τίτλος άλλαξε και από ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΤΩΡΑ έγινε περιοδικό Αυτονομία!

Βρίσκεται διαθέσιμο για online ανάγνωση στη διεύθυνση http://issuu.com/sifis/docs/a84?mode=embed μαζί με τις φωτογραφίες, με τον ίδιο ακριβώς τρόπο όπως εκδίδεται.

Ημερίδα: "Ψυχοκοινωνική υποστήριξη μαθητών"

Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας διοργανώνει την Τρίτη, 6 Μαρτίου 2012 και ώρα 10:00 π.μ. στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας, ημερίδα με θέμα: «Ψυχοκοινωνική υποστήριξη μαθητών, ενδοσχολική βία – σχολικός εκφοβισμός».

Μύλος είναι και μιλάει, φορεσιά και τραγουδάει

Μύλος είναι και μιλάει, φορεσιά και τραγουδάει από την ομάδα των Sourliboom 

Θεατρικά δρώμενα για παιδιά δημοτικού με ήρωες τον Ρούλη τον Καλικαντζαρούλη και τη θεία Αγγέλα. 

Περιβαλλοντικός θόρυβος στα σχολεία… κίνδυνος για τα παιδιά

Στα πλαίσια των διαλέξεων του Εαρινού εξαμήνου του Δημοτικού Ελεύθερου Πανεπιστημίου Περιστερίου θα πραγματοποιηθεί η παρουσίαση της μελέτης «Περιβαλλοντικός θόρυβος στα σχολεία… κίνδυνος για τα παιδιά», τη Δευτέρα 5 Μαρτίου 2012, ώρα 19:00 στην αίθουσα εκδηλώσεων της Δημοτικής Βιβλιοθήκης (Ανδριανουπόλεως & Σκρα 62).

Προβολή: Μεγαλυνάρι - Νικηφόρος Βρεττάκος


Νικηφόρος Βρεττάκος & Τερψιχόρη Παπαστεφάνου, Τ’ όνομά σου
Τραγούδι: Δανάη Μπαραμπούτη & Χορωδία Τρικάλων 
Δίσκος: Ελεύθεροι πολιορκημένοι (1971))

Εκδηλώσεις στις παιδικές δημοτικές βιβλιοθήκες: Μάρτιος 2012

Η Αντιδημαρχία Πολιτισμού, Παιδείας και Τουρισμού και το Τμήμα Παιδικών Βιβλιοθηκών του Δήμου Θεσσαλονίκης, διοργανώνουν μέσα στο Μάρτιο του 2012, σειρά εκπαιδευτικών προγραμμάτων, που απευθύνονται σε παιδιά ηλικίας 10 έως 12 ετών. Το αναλυτικό πρόγραμμα, διαμορφώνεται ως εξής: 

Υποτροφίες Λεττονίας σε έλληνες υπηκόους για το ακαδημαϊκό έτος 2012-13

Το Υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε ότι στο πλαίσιο της Διμερούς Μορφωτικής Συμφωνίας ανάμεσα στην Ελλάδα και τη Λεττονία, η λεττονική κυβέρνηση προτίθεται να χορηγήσει υποτροφίες σε Έλληνες υπηκόους για προπτυχιακές σπουδές και έρευνα κατά το ακαδημαϊκό έτος 2012-2013 και για παρακολούθηση θερινού σεμιναρίου για το έτος 2012. Καταληκτική ημερομηνία κατάθεσης των αιτήσεων ορίζεται η 1η Μαΐου 2012. 

Άποψη: Αγλαΐα Κρεμέζη- Φάτε κινητά και "γνώμη"

Βλέπω σπάνια τηλεόραση και ακόμα σπανιότερα ελληνικά κανάλια, όμως έτυχε τις τελευταίες μέρες να πέσω σε κάτι διαφημίσεις εξαιρετικά διαφωτιστικές. Τελευταία οι διαφημίσεις τείνουν να είναι πιο ενδιαφερουσες ή διασκεδαστικές από τα προγράμματα που ακολουθούν, όπως για παράδειγμα, η έξοχη καμπάνια για «παλαιωμένο» τυρί με τον Πέτρο Φιλιππίδη, κυριως το σποτ όπου αποκαλεί «πελτέ» τον προχωρημένης ηλικίας μπακάλη που σκοπεύει να παντρευτεί. 

Ν. Σαραντάκος: Μία μέρα κάθε τέσσερα χρόνια

Η σημερινή μέρα, 29 Φεβρουαρίου, δεν είναι μια μέρα σαν όλες τις άλλες, είναι ξεχωριστή, αφού έρχεται μια φορά κάθε τέσσερα χρόνια, όταν έχουμε δίσεχτη χρονιά όπως φέτος, κι έτσι ο Φλεβάρης έχει 29 μέρες αντί για 28 που είναι το συνηθισμένο του.

Υποτροφία στον κλάδο της αστρονομίας από την Ακαδημία Αθηνών

Η Ακαδημία Αθηνών ανακοίνωσε ότι προκηρύσσει διαγωνισμό για τη χορήγηση μιας (1) υποτροφίας για μεταπτυχιακές σπουδές στην Ελλάδα, στον κλάδο της Αστρονομίας, από τα έσοδα των Γενικών Κληροδοτημάτων υπέρ της Εκπαιδεύσεως.

Η Μυλωνού και άλλα Παραμύθια

Στη σκηνή του Κρουστόφωνου ακόμη ένα κυριακάτικο πρωινό για παιδιά με τρία ελληνικά λαϊκά παραμύθια που συνοδεύονται από ζωντανή μουσική! «Η Μυλωνού» από τη Νάξο, «Ο Κάβουρας και το Φίδι» που συγκαταλέγεται στους μύθους του Αισώπου και «Ο Λαγός και οι Βάτραχοι» από την Κύπρο. 

Θέατρο Αλληλεγγύης από τους ηθοποιούς του ΚΘΒΕ

Το ΚΘΒΕ συνεχίζοντας με συνέπεια την κοινωνική του πολιτική εγκαινιάζει τον θεσμό του«Κοινωνικού Θεατροπωλείου». Ηθοποιοί του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος, συσπειρωμένοι απέναντι στις κρίσιμες στιγμές, προτείνουν, σκηνοθετούν και ερμηνεύουν αγαπημένα έργα του παγκόσμιου δραματολογίου. 

Τι αλλάζει στο Ε1 της φορολογικής δήλωσης (ΑμεΑ)

Αλλαγές θα έχει φέτος το έντυπο Ε1 της φορολογικής δήλωσης, το οποίο θα κληθούν να συμπληρώσουν οι φορολογούμενοι κατά την υποβολή των δηλώσεων τους στην εφορία. Μεταξύ άλλων, θα πρέπει να συμπληρώσουν τον αριθμό παροχής ηλεκτρικού ρεύματος της κύριας κατοικίας τους, να δηλώσουν αν τακτοποίησαν ημιυπαίθριους χώρους, καθώς και αν έχουν καταθέσεις και ακίνητα στο εξωτερικό.