Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2013

«Λέσχη Παραμυθιού» δημοτικής βιβλιοθήκης Περιστερίου

Η Λέσχη Παραμυθιού «Κόκκινη κλωστή δεμένη» συνεχίζει το Β΄ Κύκλο της, κάθε Σάββατο ώρα 11:00 π.μ. έως 12:00 π.μ., κάνοντας έναρξη το Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2013 με καινούρια παραμυθένια ταξίδια.

Πού πήγαν τα παιδιά των φαναριών;

Διάσπαρτα σε κεντρικές και υπό ανάπτυξη «υποβαθμισμένες» περιοχές, παίζουν μπαγλαμαδάκια, πουλάνε λουλούδια, εξακολουθούν να προτάσσουν το χέρι τους για 30 λεπτά -ή καλύτερα για ένα ευρώ προκειμένου να μη φάνε ξύλο από τον εκμεταλλευτή τους.

Προβολή: Εστιατόριο κωφών «Ατφαλούνα»


Ενα ξεχωριστό εστιατόριο άνοιξε στην απομωνομένη και πολύπαθη λωρίδα της Γαζας. Πρόκειται για το εστιατόριο «Ατφαλούνα» ,που απασχολεί και εξυπηρετεί κωφούς.
Διαβάστε σχετικά

Το Α.Π.Θ. στο NΟΗΣΙΣ, Συνάντηση Καινοτομίας, Εκπαίδευσης και Πολιτισμού.

Στόχος της εκδήλωσης είναι να δώσει τη δυνατότητα στους κατοίκους της Θεσσαλονίκης και τους παραγωγικούς φορείς της Βόρειας Ελλάδας να γνωρίσουν από κοντά τις καινοτόμες ερευνητικές δραστηριότητες που δίνουν μια νέα προοπτική στην οικονομία και τη ζωή των συμπολιτών μας, τις εκπαιδευτικές κοινωνικές και πολιτιστικές παρεμβάσεις στην πόλη, τις πολυάριθμες δραστηριότητες για το κοινό της πόλης, καθώς και τις νέες δομές του που στοχεύουν στην αποκατάσταση των αποφοίτων και την αναβάθμιση του Ιδρύματος.

Βιβλίο: Βυζαντινή Κωνσταντινούπολη


«…Τα παιδιά (και οι μεγάλοι, βεβαίως) που θα πάρουν στα χέρια τους το βιβλίο και θα το μελετήσουν, θα κάνουν ένα υπέροχο ταξίδι στο μοναδικό κόσμο του Βυζαντίου και θα εισέλθουν αβίαστα στην καθημερινή ζωή, τον πολιτισμό και τις αιώνιες αξίες των πατέρων μας. Συντροφιά με τον Ακρίτα και τη Ρωμανία-Αετοπούλα στη ράχη του Σπαθάτου, μέσα από μια πλημμυρίδα εικόνων, θα καλπάσουν στην Κωνσταντινούπολη του 10ου μέχρι και του 12ου αιώνα, θα οσφρανθούν τα μύρα της αρχοντιάς και της αγιοσύνης, θα νιώσουν μεγάλες συγκινήσεις…» γράφει στον κατατοπιστικό και ενθουσιώδη πρόλογό του ο Οικουμενικός Πατριάρχης.

Όταν το παιδί αυθαδιάζει

Η αυθάδεια αποτελεί μια μορφή ασέβειας του παιδιού προς τους γονείς και συνήθως συμβαίνει όταν υπάρχουν καλεσμένοι στο σπίτι. Οι περισσότεροι γονείς αναρωτιούνται τι έχουν κάνει λάθος και το παιδί τους βγάζει γλώσσα, ειρωνεύεται, μιλάει άσχημα ή είναι επιθετικό. Κι όμως, τα παιδιά ηλικίας 3- 4 ετών δεν αντιλαμβάνονται ότι αυθαδιάζουν, γι’ αυτό είναι ευθύνη των γονιών να τους επισημάνουν το λάθος τους.

Θεσσαλονίκη - Δωρεάν εργαστήρια για παιδιά κι ενηλίκους

ΔΩΡΕΑΝ εργαστήρια για παιδιά κι ενηλίκους στην Περιφερειακή Δημοτική Βιβλιοθήκη Κωνσταντινουπόλεως στη Θεσσαλονίκη, διοργανώνει η Εθελοντική Ομάδα Πολιτισμού Έλληχος, σε συνεργασία με το Δήμο Θεσσαλονίκης, το Σύλλογο Ζωγράφων Θεσσαλονίκης και Βορείου Ελλάδος, τον Ι.Ν. Μεταμορφώσεως του Σωτήρος και τον Ι.Ν. Αγίας Τριάδας Θεσσαλονίκης.

Ανοιχτή γιορτή των γλωσσών και των πολιτισμών

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με τη Δημοτική Εταιρεία Πληροφόρησης Θεάματος και Επικοινωνίας (FM100, Fm100.6 & TV100) φιλοξενεί, οργανώνει και προωθεί τη γιορτή «Οι γλώσσες στο δρόμο- Γλωσσικές Διαδρομές της Θεσσαλονίκης», η οποία θα πραγματοποιηθεί αρχές Ιουνίου του 2013. Μία σειρά από εκδηλώσεις για τις γλώσσες και με τις γλώσσες στοχεύουν στο να φέρουν σε επαφή τους Θεσσαλονικείς με τις γλώσσες του καθημερινού τους περιβάλλοντος, τις λιγότερο ή περισσότερο διαδεδομένες. Γλώσσες γειτονικές, γλώσσες μετανάστευσης, τοπικές διαλέκτους και παραλλαγές, ίσα πολύτιμες και σημαντικές για όλους μας.