Πέμπτη 1 Μαρτίου 2012

6η Διεθνής Κολυμβητική Συνάντηση για Άτομα με Αναπηρίες

Η Εθνική Αθλητική Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρίες σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων και Φίλων Αθλητών Ατόμων με Αναπηρίες διοργανώνει την 6η Διεθνή Κολυμβητική Συνάντηση για Άτομα με Αναπηρίες στις 28 Απριλίου 2012, στο Δημοτικό Κολυμβητήριο της Νάουσας.

16ος Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός μέσω Internet "ΛΥΣΙΑΣ"

Ο "ΛΥΣΙΑΣ" είναι Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός μέσω Internet, ο οποίος οργανώνεται για 16η συνεχή χρονιά. Ο διαγωνισμός διεξάγεται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, από τα Εκπ. Δούκα, τον OTE και τη Microsoft Hellas. Πραγματοποιείται σε δύο φάσεις, η αρχική φάση 1 Μαρτίου - 31 Μαρτίου 2012 και η τελική 28 Απριλίου 2012.

Εκπαιδευτική τηλεόραση 2/3 και 3/3/ 2012

Δείτε στην εκπαιδευτική τηλεόραση:

Πρόσκληση για συμμετοχή στις δράσεις της καμπάνιας του Α.Π.Θ. με τίτλο: «ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΑΝΟΧΗ ΣΤΗ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΠΑΡΕΝΟΧΛΗΣΗ»

1η δράση της καμπάνιας:
Κεντρική εκδήλωση, ανοικτή για το κοινό, με τίτλο: Μηδενική Ανοχή στη Σεξουαλική Παρενόχληση: ΜΗ ΦΟΒΑΣΑΙ, ΜΙΛΑ….

thess - Αναδάσωση στην πόλη;

Η περιόδος των δεντροφυτεύσεων σύντομα τελειώνει και η παρατεταμένη παγωνιά δε μας επέτρεψε μέχρι στιγμής να οργανώσουμε κάτι αντίστοιχο με την περσινή επιτυχημένη δεντροφύτευση του Ιανουρίου στο Σέιχ Σου. Η ανταπόκριση μικρών και μεγάλων ήταν πραγματικά πέρα των προσδοκιών μας. Φέτος αποφασίσαμε να δράσουμε σε άλλη περιοχή.

«Tabula Rasa»: Διαγωνισμός συγγραφής θεατρικού έργου 2012

Μήπως ήρθε η ώρα να βγάλεις από το συρτάρι σου το θεατρικό έργο που έχεις γράψει; 
Μήπως ήρθε η ώρα να το παρουσιάσεις με την ομάδα σου στη θεατρική σκηνή του θεάτρου ΡΕΝΑ ΒΛΑΧΟΠΟΥΛΟΥ; 

Το Ιδρυμα Ευγενίδου στα μυστήρια μονοπάτια του εγκεφάλου

Τον Μάρτιο, η Διαδραστική Έκθεση Επιστήμης και Τεχνολογίας του Ιδρύματος Ευγενίδου σας προσκαλεί σε μια διαδρομή στα μυστήρια μονοπάτια του εγκεφάλου! Μέσα από πειράματα, δραστηριότητες και μια ειδικά σχεδιασμένη διαδρομή στα διαδραστικά εκθέματα, οι επισκέπτες ανακαλύπτουν πώς λειτουργεί το νευρικό μας σύστημα, ο εγκέφαλος και οι αισθήσεις.

Διεθνής Μαθηματικός Διαγωνισμός «Καγκουρό»

Ο διεθνής μαθηματικός διαγωνισμός «Καγκουρό» είναι ο μεγαλύτερος εκπαιδευτικός διασκεδαστικός διαγωνισμός στον κόσμο, με συμμετοχή 6,5 εκατομμυρίων μαθητών από 43 χώρες. Η Ελλάδα άρχισε να συμμετέχει στον διαγωνισμό από τον Μάρτιο του 2007.

Ιστότοπος: The Millennium Development Goals

Έχεις ακούσει ποτέ για τους Αναπτυξιακούς Στόχους της Χιλιετίας; Εάν όχι, μέσα σε αυτήν την υπέροχη ιστοσελίδα υπάρχουν παιχνίδια και πληροφορίες για να μπορούν αυτοί οι στόχοι να γίνουν γνωστοί στα παιδιά και στους νέους.

Διακόσια χρόνια από την έκδοση των πρώτων παραμυθιών των αδελφών Γκριμ

Διακόσια χρόνια μετά τη δημοσίευση του πρώτου τόμου με τα παραμύθια των αδελφών Γκριμ («Παιδικά και οικογενειακά παραμύθια», 1812) ο κόσμος που βγαίνει από τις σελίδες των δύο παραμυθάδων δεν έχει πάψει να φωλιάζει στην καρδιά παιδιών και ενηλίκων σε ολόκληρη την υφήλιο, τροφοδοτώντας τη φαντασία τους και στοιχειώνοντας τα όνειρά τους.

Την προφορική βαθμολογία των μαθητών-υποψηφίων για τα ΑΕΙ ζητά το υπουργείο Παιδείας

Την αποστολή προφορικής βαθμολογίας Α΄ τετραμήνου μαθητών, υποψηφίων για τμήματα Πανεπιστημίων, Τεχνολογικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων κλπ (Ομάδα Β΄) της Γ΄ τάξης Ημερησίου και_Δ΄ τάξης Εσπερινού Επαγγελματικού Λυκείου καθώς και την αποστολή ηλεκτρονικού αρχείου αιτήσεων-δηλώσεων των υποψηφίων της Oμάδας Β΄ για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση ζητά το υπουργείο Παιδείας από τις σχολικές μονάδες . ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΕΓΓΡΑΦΟ

Πηγή: esos

Από το Δημοτικό στα… βάσανα του Ιντερνετ

Η διαδικτυακή αυτοδιάθεση της νέας γενιάς Ελλήνων προχωρά με ρυθμούς τόσο ταχείς που οι γονείς αδυνατούν να τους παρακολουθήσουν. Αποτέλεσμα; Στις (μέχρι πρότινος) αθώες ηλικίες του Δημοτικού τα παιδιά χρησιμοποιούν πλέον μαζικά το διαδίκτυο, συχνά χωρίς την έγκριση των γονέων τους ή ακόμα και από ίντερνετ καφέ. Ενα σημαντικό ποσοστό εξ αυτών μάλιστα δημιουργούν προφίλ σε ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης δίνοντας ψεύτικα στοιχεία για την ηλικία τους!

Ψηφιακή εφαρμογή «Αθηνά, η Θεά της Ακρόπολης»

Μια νέα ψηφιακή εφαρμογή με τίτλο «Αθηνά, η Θεά της Ακρόπολης» λειτουργεί στη διεύθυνση www.acropolis-athena.gr. Μέσα από εικονικές περιηγήσεις ο επισκέπτης έχει τη δυνατότητα να γνωρίσει τις διάφορες υποστάσεις της θεάς Αθηνάς, αλλά και το Μουσείο Ακρόπολης.

Η πικρή αλήθεια για τη σοκολάτα: πάρε θέση τώρα!

Ο Abdul, 10 χρόνων, από τη Burkina faso είναι ένα παιδί –σκλάβος στην παραγωγή κακάο στην Ακτή Ελεφαντοστού. Δεν έχει δει ποτέ πως είναι η σοκολάτα και δεν γνωρίζει τη χρήση της.
Το 2001, κάποιες από τις μεγαλύτερες εταιρείες που παράγουν σοκολάτα υπέγραψαν ένα πρωτόκολλο για την καταπολέμηση της παιδικής δουλείας στις φυτείες του κακάο.