Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2019

Πατατάκια στη σειρά ή "οι θεατρικοί κανόνες που πολλοί γονείς 'ξεχνούν΄ να τηρήσουν"

Αυτό το άρθρο θέλω να το γράψω εδώ και δέκα χρόνια, από τότε δηλαδή που ξεκίνησα να παρακολουθώ παιδικό θέατρο ως μαμά. Από το 2009 μέχρι και σήμερα, έχω παρακολουθήσει ‒όχι δεν είναι υπερβολή‒ εκατοντάδες παραστάσεις και πολλές φορές έχω βγει απαυδισμένη από την αίθουσα, μην έχοντας καταφέρει να απολαύσω (ούτε φυσικά οι μικροί συνοδοί μου) το θέαμα. Γιατί; Διότι η συμπεριφορά μερίδας γονέων και παιδιών εντός του θεάτρου είναι επιεικώς απαράδεκτη, μια και δε μοιάζουν να ξέρουν ότι υπάρχουν άγραφοι μεν, απαραίτητοι δε θεατρικοί κανόνες.

Στην κορυφή των Βαλκανίων το ΕΝΕΕΓΥΛ Κατερίνης!

Στην κορυφή των Βαλκανίων ανέβηκε, για μία ακόμη φορά, το Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο & Λύκειο Κατερίνης, κατακτώντας την πρώτη θέση στο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους και στον Διαγωνισμό Κατασκευών και Ζωγραφικής 2109 στη Ρουμανία.

Ένα πεντάχρονο κορίτσι στις πιο ακριβοπληρωμένες μπλόγκερ του YouTube

Η Αναστασία Ρατζίνσκαγια είναι μόλις πέντε ετών, αλλά έχει γίνει μια σταρ των media, καθώς το κανάλι της με τίτλο Like Nastya κατέλαβε την τρίτη θέση μεταξύ των πιο ακριβοπληρωμένων μπλόγκερ του YοuTube, σύμφωνα με το αμερικανικό περιοδικό Forbes.

Η «Νάστια», όπως είναι το υποκοριστικό της, γεννήθηκε στη νότια Ρωσία, με παιδική εγκεφαλική παράλυση. Οι γιατροί που την παρακολουθούσαν φοβόντουσαν ότι δεν θα μπορέσει να μιλήσει ποτέ. Οι γονείς της θέλοντας ωστόσο να καταγράφουν την ανάπτυξη της μέσω των θεραπειών που ακολουθούσε, αναρτούσαν βίντεο στο κανάλι του YouTube, ώστε φίλοι και συγγενείς να μπορούν να βλέπουν την πρόοδο της. 

Χωρίς “πυξίδα” οι ειδικές θεραπείες από τη νέα χρόνια – Η ανασφάλεια των οικογενειών συνεχίζεται…

Εδώ και τρία χρόνια οι οικογένειες παιδιών με αναπηρίες, διαταραχές και μαθησιακές δυσκολίες βιώνουν μεγάλη ανασφάλεια σε ότι αφορά τις θεραπείες ειδικής αγωγής, τις οποίες καλύπτει το κράτος.

Από τα τέλη Δεκέμβρη του 2016 και μέχρι σήμερα, όπως υποστηρίζουν οι γονείς, αντιμετωπίζουν έναν χαοτικό καταιγισμό από εγκυκλίους παραρτήματα, παρατάσεις, περικοπές και στάσεις πληρωμών στις θεραπείες ειδικής αγωγή.

Κρήτη: Ακόμη ... περιμένει η Ειδική Αγωγή - Κλειστά τα ολοήμερα τμήματα των ειδικών νηπιαγωγείων και δημοτικών

Ελπίδα για προσλήψεις αναπληρωτών στην Ειδική Αγωγή, μετά τις γιορτές - Τί γίνεται με τις 4.500 μόνιμες προσλήψεις

Τί κι αν βρισκόμαστε στο μέσο της σχολικής χρονιάς και λίγες μερες πριν τις χριστουγεννιάτικες διακοπές; Η ομαλότητα στα σχολεία δεν έχει επιτευχθεί, ενώ ακόμη δεν έχουν λειτουργήσει τα ολοήμερα τμήματα στα ειδικά νηπιαγωγεία και δημοτικά στο νομό Ηρακλείου, λόγω της έλλειψεις προσωπικού ειδικής αγωγής.

BBC: Παιδιά στη Μόρια λένε ότι θέλουν να πεθάνουν

Γροθιά στο στομάχι αποτελεί το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του διεθνούς δικτύου για τους αυτοτραυματισμούς, τις σκέψεις αυτοκτονίας ή και τις απόπειρες. Τι λένε οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα

Το άγχος, η ανασφάλεια και ο διαρκής φόβος έχουν φωλιάσει στις ψυχές χιλιάδων παιδιών που συνωστίζονται στη Μόρια και οδηγούν πολλά απ΄ αυτά σε σκέψεις ή και πράξεις απελπισίας. Αυτοτραυματισμοί, σκέψεις αυτοκτονίας ή και απόπειρες, είναι συχνά φαινόμενα στον καταυλισμό και το επιτόπιο ρεπορτάζ του BBC είναι αποκαλυπτικό της κατάστασης που επικρατεί. Από το σύνολο των 18.000 και πλέον ανθρώπων που συνωστίζονται σε άθλιες συνθήκες μέσα στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης, και κυρίως στους ελαιώνες γύρω από αυτό, περίπου 7.000 είναι παιδιά. Οι συνθήκες διαβίωσης είναι τραυματικές για αυτά και έχουν ισχυρή επίδραση στην ψυχική τους υγεία.

Unicef: 631 παιδιά σκοτώθηκαν στο Αφγανιστάν το πρώτο εννιάμηνο του έτους



Εννέα παιδιά τραυματίζονταν ή σκοτώνονταν καθημερινά κατά μέσο όρο τους εννέα πρώτους μήνες του 2019 στο Αφγανιστάν, ανακοίνωσε σήμερα η Unicef.

Πρόκειται για αύξηση 11% στον αριθμό των θυμάτων μεταξύ των παιδιών σε σύγκριση με την ίδια περίοδο το 2018 και οφείλεται στην αύξηση των χερσαίων μαχών και των βομβιστικών επιθέσεων αυτοκτονίας, επεσήμανε η Unicef.