Τρίτη 17 Απριλίου 2018

Προβολή: Αντώνης Τσαπατάκης

Κίνδυνος παχυσαρκίας για τα παιδιά που δεν κοιμούνται πολύ

Τα παιδιά που δεν κοιμούνται αρκετά για την ηλικία τους διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο παχυσαρκίας, σύμφωνα με βρετανική μελέτη που δημοσιεύεται στο επιστημονικό έντυπο Sleep.

Επιστημονική ομάδα του Πανεπιστημίου του Γουαργουικ διαπίστωσε ότι τα παιδιά και οι έφηβοι που σε τακτική βάση δεν κοιμούνται επαρκώς, τείνουν να παίρνουν περισσότερο βάρος καθώς μεγαλώνουν και είναι πιθανότερο να εξελιχθούν σε υπέρβαρα ή παχύσαρκα άτομα.

Χώρος ανάμνησης και χώρος αντίληψης

Οι αναμνήσεις της προσωπικής μας ζωής συγκροτούν την αυτοβιογραφική μας ιστορία, ένα είδος ατομικής μας ταυτότητας. Πολύτιμο κεφάλαιο της ιστορίας αυτής είναι η παιδική μας ηλικία και ειδικότερα οι δραστηριότητες, οι χαρές δηλαδή και τα παιχνίδια. Εκείνο όμως που με παραξένεψε, και όχι μόνο εμένα, είναι η διαφορά στην αντίληψη του χώρου του παιχνιδιού όπως τον θυμόμουν σε σχέση με αυτό που αντιλαμβάνομαι τώρα, πολλά χρονιά μετά. Θυμάμαι τον χώρο του παιχνιδιού πολύ μεγαλύτερο, ευρύτερο σε σχέση με τον ίδιο περίπου χώρο που αντιλαμβάνομαι τώρα ως ενήλικος. Πώς οργανώνεται, πώς παράγεται αυτή η διαφορά;

Με 755 μαθητές από 22 σχολεία της Μεσσηνίας και Λακωνίας το Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας

Την Πέμπτη και την Παρασκευή, 19 και 20 Απριλίου, θα πραγματοποιηθεί στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας το 8ο Πανελλήνιο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας, με τη συμμετοχή 755 μαθητών από 22 σχολεία της Μεσσηνίας και της Λακωνίας. Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ θα λειτουργήσουν και εργαστήρια εκπαιδευτικής ρομποτικής…

Αύξηση των σοβαρών τραυμάτων γόνατος στα παιδιά

Οι τραυματισμοί στο γόνατο γίνονται όλο και πιο συνηθισμένοι στα παιδιά και τους εφήβους, προειδοποιούν οι ερευνητές.

Οι τραυματισμοί στον λεγόμενο πρόσθιο χιαστό σύνδεσμο (ACL) «αποτελούν σημαντικό ζήτημα δημόσιας υγείας», που θέτει τους νέους σε κίνδυνο για την ανάπτυξη μελλοντικών προβλημάτων υγείας, δήλωσε η Dr. Louise Shaw του Royal Melbourne Hospital στη Βικτόρια, στην επιστημονική έκδοση British Journal of Sports Medicine.

Τα τεκμήρια για τα ιδιωτικά σχολεία και το βοηθητικό προσωπικό

Τεκμήρια διαβίωσης δεν είναι μόνο οι κατοικίες, τα αυτοκίνητα και τα σκάφη αναψυχής. Η Εφορία έχει απλώσει τα πλοκάμια της και λαμβάνει υπόψη της ακόμη και τα ποσά που πληρώνουν οι φορολογούμενοι για το ιδιωτικό σχολείο των παιδιών τους ή για το προσωπικό που απασχολούν στο σπίτι τους π.χ. κηπουρός, δάσκαλος κλπ

Βρετανικό νηπιαγωγείο άλλαξε το menu των παιδιών σε vegan

Βρετανικό νηπιαγωγείο άλλαξε το menu των παιδιών σε vegan χωρίς να ενημερωθούν οι γονείς.

Οι γονείς ενημερώθηκαν για την αλλαγή μέσω mail, γεγονός που σημαίνει ότι κάποιοι ίσως δεν μπόρεσαν καν να το μάθουν μέχρι που έγινε ευρέως γνωστό. Την αποκάλυψη έκανε μητέρα που αγνοήθηκε από τον επικεφαλής του νηπιαγωγείου όταν έκανε παράπονα στη διεύθυνση.

Τα αναλγητικά στην εγκυμοσύνη επηρεάζουν τη γονιμότητα των παιδιών

Η λήψη αναλγητικών στη διάρκεια της εγκυμοσύνης μπορεί να έχει επιπτώσεις στη γονιμότητα του αγέννητου παιδιού αργότερα στη ζωή του, τόσο του κοριτσιού όσο και του αγοριού, σύμφωνα με μια νέα βρετανική επιστημονική έρευνα.

Σέρρες: Ημερίδα από την «Ηλιαχτίδα»

Η Σεξουαλική διαπαιδαγώγηση των παιδιών με διαταραχές Αυτιστικού φάσματος και η εκπαίδευση τους στο δημοτικό σχολείο της γειτονιάς τους. Τι και πως, είναι το θέμα της ημερίδας που διοργανώνει ο Σύλλογος Γονέων, Φίλων και Κηδεμόνων με Αυτισμό Ν.Σερρών «Ηλιαχτίδα».
Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 22 Απριλίου στις 11.30 το πρωί στο ξενοδοχείο «Filippos Xenia Hotel”.

«Μέσα από τις δυσκολίες προχωρήσαμε τη ζωή μας»

Μαθήματα ζωής δίνουν τρεις άνθρωποι που η μοίρα τούς έδειξε το κακό της πρόσωπο από πολύ νωρίς. Ηταν ακόμη μικρά παιδιά ή φοιτητές όταν άρχισαν να αγωνίζονται για την υγεία τους. Για την υγεία που η πλειονότητα του κόσμου θεωρεί ως δεδομένο, ειδικά σε αυτές τις ηλικίες. Και οι τρεις έδειξαν και συνεχίζουν να δείχνουν ζηλευτή δύναμη και αισιοδοξία, παρά τα όποια προβλήματα στην καθημερινότητά τους. Και όχι μόνο αυτό. Κατάφεραν να «εκμεταλλευτούν» τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν και να τις μετατρέψουν σε πλεονέκτημα.

Μελέτη βρίσκει χιλιάδες «οικογενειακές» εφαρμογές που ανιχνεύουν τις κινήσεις παιδιών

Ερευνητές καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι το Play Store της Google είναι πιθανότατα γεμάτο με εφαρμογές που παραβιάζουν την προστασία των προσωπικών δεδομένων των παιδιών. 

Χιλιάδες εφαρμογές ενδέχεται να παρακολουθούν την ηλεκτρονική δραστηριότητα των παιδιών με τρόπους που παραβιάζουν τους νόμους περί απορρήτου των ΗΠΑ, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα που έγινε σε εφαρμογές Android οι οποίες είναι διαθέσιμες στο Play Store της Google. 

Τυφλός τοξοβόλος δίνει μαθήματα ζωής

Ίσως ακούγεται περίεργο στα αυτιά μας το γεγονός πως ένας τυφλός μπορεί να είναι αθλητής τοξοβολίας. Όμως ο Χρίστος δείχνει ικανός να απορρίψει οποιεσδήποτε θεωρίες. Έτοιμος και θαρραλέος συνεχίζει την ζωή του συμβιβάζεται την καθημερινότητα του στα νέα δεδομένα και γίνεται παράδειγμα για όλους… Παράδειγμα ψυχικής δύναμης ενός ανθρώπου που έχασε ξαφνικά την όρασή του αλλά όπως χαρακτηριστικά αναφέρει στο ρεπορτάζ της εκπομπή του ΡΙΚ, «Καλή σας Μέρα»: «Καθημερινά, ο καθένας από εμάς σε κάτι πληγώνεται, σε κάτι αδικείται, από κάτι χάνει. Ώσπου αναπνέουμε δεν σταματάμε να αγωνιζόμαστε»

Η ναζιστική ιστορία πίσω από το σύνδρομο Asperger

Το σύνδρομο Άσπεργκερ, είναι μια διαταραχή του φάσματος του αυτισμού, που χαρακτηρίζεται από σημαντικές δυσκολίες στην κοινωνική αλληλεπίδραση και στη λεκτική επικοινωνία, ενώ εκδηλώνεται ταυτόχρονα με περιορισμένες και επαναλαμβανόμενες συμπεριφορές και ενδιαφέροντα. Η διάγνωσή του είναι πολλές φορές δύσκολη, καθώς διαφέρει από άλλες διαταραχές του αυτισμού λόγω της σχετικής διατήρησης της γλωσσικής και γνωστικής ανάπτυξης του ατόμου. Όμως η διαταραχή του Άσπεργκερ κρύβει πίσω της μια βρώμικη ιστορία, η οποία μάλιστα έχει ναζιστικό υπόβαθρο.

2o Φεστιβάλ δημιουργίας παιχνιδιών για ηλικιωμένους και ασθενείς με Άνοια “Bridge Game Jam

Το 2o Φεστιβάλ δημιουργίας παιχνιδιών για ηλικιωμένους και ασθενείς με Άνοια “Bridge Game Jam - Παιχνίδια Γέφυρες ζωής”, συνδιοργανώνεται 20-22 Απριλίου στο Σεράφειο του δήμου Αθηνών, από τη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, την Challedu- challenging education και την Ελληνική Εταιρεία Νόσου Alzheimer και Συγγενών διαταραχών Χαλκίδας. Μια πρωτοποριακή διαγενεακή δράση που στοχεύει άνθρωποι της τρίτης ηλικίας, νέοι δημιουργοί παιχνιδιών και game-developers, φροντιστές ασθενών, επιστήμονες υγείας, ασθενείς με άνοια και φοιτητές να αλληλεπιδράσουν μέσα από το παιχνίδι, να επικοινωνήσουν και να δημιουργήσουν παιχνίδια- εργαλεία με κοινωνικό αντίκτυπο και όραμα. Κυρίως όμως να χτίσουν γέφυρες ζωής!