Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2019

Προβολή: Living with Charge Syndrome (Being Me: Sarah)


Θεσσαλονικη: Ο Στράτος και ο Μπρούνο στο αφιλόξενο για τα ΑμεΑ κέντρο

Ο Μπρούνο είναι τριών ετών, ράτσας «Γκόλντεν Ριτρίβερ», με κυρίαρχα χαρακτηριστικά την ευγένεια, την καλοσύνη και τη φιλικότητά. Αυτό όμως, που είναι ίσως το πιο σημαντικό από όλα, είναι ότι έχει καταφέρει εδώ και δύο χρόνια να αλλάξει ριζικά προς το καλύτερο τη ζωή του νεαρού ποδοσφαιριστή της εθνικής ομάδας τυφλών, Στράτου Εγγλέζου. Ο Μπρούνο έχει την ιδιότητα του μοναδικού «Γκόλντεν Ριτρίβερ» σκύλου οδηγού στην Ελλάδα.

Πώς να προστατέψετε τα παιδιά σας από τον εθισμό σε videogames

Για τον παιδικό εθισμό στα ηλεκτρονικά παιχνίδια και πώς μπορεί να αντιμετωπιστεί μίλησε στην εκπομπή One Direct ο ψυχολόγος του «Χαμόγελου του Παιδιού», Δημήτρης Μπουρσινός.

Με αφορμή το μαύρο που έριξε το δημοφιλέστερο, σε νεαρές και όχι μόνο ηλικίες, online videogame, Fortnite, σηματοδοτώντας με αυτόν τον τρόπο το τέλος της δέκατης σεζόν, προκαλώντας, όμως, παράλληλα έντονη ανησυχία στους φίλους του παιχνιδιού για το τέλος ή όχι της διάσημης πλατφόρμας επιβίωσης, αναδείχτηκε το ζήτημα του εθισμού και της εξάρτησης από το διαδίκτυο.

UNICEF : Ενα στα τρίτα μικρά παιδιά κάτω των πέντε ετών είναι υποσιτισμένο ή υπέρβαρο

Υποσιτισμένο ή υπέρβαρο είναι το ένα στα τρία παιδιά κάτω των πέντε ετών, καθώς δεν τρέφεται όπως έχει ανάγκη για να μεγαλώσει σωστά, προειδοποιεί το Ταμείο των Ηνωμένων Εθνών για την Παιδική Ηλικία (UNICEF) σε έκθεσή του που δίνεται στη δημοσιότητα σήμερα.

Πέντε διασκεδαστικοί τρόποι να μάθει πώς να γράφει το όνομά του

Όταν μαθαίνουν να γράφουν το όνομά τους, τα νήπια εξασκούν τη λεπτή τους κινητικότητα. Παράλληλα, προετοιμάζονται για το σχολείο – όχι μόνο πρακτικά, αλλά και ψυχολογικά. Βλέπετε, από τη στιγμή που τα περισσότερα έχουν μάθει να το κάνουν πριν την πρώτη δημοτικού, όσα δεν έχουν κατακτήσει ακόμη αυτή τη δεξιότητα θα δυσκολευτούν να ακολουθήσουν τους ρυθμούς των υπολοίπων, με κίνδυνο να απογοητευτούν από τις επιδόσεις τους. Ευτυχώς, υπάρχουν τρόποι να το βοηθήσετε να μάθει να γράφει το όνομά του χωρίς να νιώσει ότι του κάνετε μάθημα!

Οι παράγοντες που προκαλούν την ακμή

Η ακμή, ένα δερματολογικό πρόβλημα που ταλαιπωρεί εκατομμύρια εφήβους και όχι μόνο, οφείλεται σε πληθώρα παραγόντων, όπως oι κακές διατροφικές συνήθειες, το άγχος και η ακατάλληλη φροντίδα του δέρματος. Στο συμπέρασμα αυτό κατέληξε μια νέα έρευνα, που δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση British Journal of Dermatology.

«Μαζί για το παιδί» στα ακριτικά σχολεία του Έβρου

Εκπαίδευση, μόρφωση, ψυχολογική στήριξη, σωματική άσκηση, ακόμα και ψυχαγωγία. Για τα πάντα και για όλα τα παιδιά στις περιοχές του Εβρου φρόντισε η Ενωση με τις χορηγίες που κατάφερε να εξασφαλίσει και αρκετή εθελοντική εργασία. Ακολουθήσαμε την ομάδα των ανθρώπων της στην επίσκεψή της εκεί 

Μαθήματα Μπριτζ για άτομα με προβλήματα όρασης στον Ο.Α.Μ. Καλαμάτας

ΜΙΑ εξαιρετική πρωτοβουλία του Ομίλου Αγωνιστικού Μπριτζ Καλαμάτας σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ένωση Τυφλών Νότιας Πελοποννήσου δίνει την ευκαιρία σε άτομα με τυφλότητα να απολαύσουν το όμορφο αυτό παιχνίδι!

Οι συνδιοργανωτές καλούν σε πρώτη γνωριμία με το μπριτζ την Κυριακή 20 Οκτωβρίου, στις 17:00, στα γραφεία της Ένωσης Τυφλών, στον σιδηροδρομικό σταθμό Καλαμάτας (είσοδος από οδό Ξενοφώντος).

4ο Πανελλήνιο Συνέδριο Βλαβών Νωτιαίου Μυελού

Το Παράρτημα Μακεδονίας-Θράκης του Πανελληνίου Συλλόγου Παραπληγικών συνδιοργανώνει με το Τμήμα Μελέτης και Αποκατάστασης Βλαβών Νωτιαίου Μυελού της Ελληνικής Εταιρίας Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης (ΕΕΦΙΑπ) με θέμα "Δια βίου υγεία μετά την Κάκωση Νωτιαίου Μυελού" στις 13-15 Δεκεμβρίου στο συνεδριακό κέντρο "Ιωάννης Βελίδης". 
Δηλώσεις συμμετοχής - πληροφορίες στο 

Πηγή: Facebook