Τρίτη 23 Ιουλίου 2019
Επαναληπτικές πανελλαδικές: Το πρόγραμμα για ΓΕΛ, ειδικά μαθήματα και ΤΕΦΑΑ
Ανακοινώθηκε από το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων το πρόγραμμα των επαναληπτικών πανελλαδικών εξετάσεων μαθημάτων ΓΕΛ, ειδικών και μουσικών μαθημάτων ΓΕΛ και ΕΠΑΛ και της υγειονομικής εξέτασης και πρακτικής δοκιμασίας (αγωνίσματα) των υποψηφίων των επαναληπτικών εξετάσεων για τα ΤΕΦΑΑ.
«Είμαστε όλοι εν δυνάμει ανάπηροι»
Η μαμά με τη σελίδα στο Facebook «Η Ζωή μου με τον Γιάννη», ο ιδρυτής της «Happy Art» και ένας δάσκαλος ταεκβοντό σε ΑΜΕΑ μιλούν στην ATHENS VOICE για τον αυτισμό
Η Άδα Σταματάτου δημιούργησε τη σελίδα στο Facebook «Η Ζωή μου με τον Γιάννη» για να μάθουν όλοι πώς είναι ένας αυτιστικός στην καθημερινότητά του
Ο Γιάννης σήμερα τη χτύπησε. Ξανά και ξανά. Στους καρπούς και το κεφάλι. Ο Γιάννης δεν είναι καλά. Πρέπει να αυξήσουν τη δοσολογία στα χάπια του. Η Άδα είναι καλά. Απλά πήγε στον αγώνα ποδηλασίας (στο τρίαθλο της λίμνης Δόξας) με το κράνος λυμένο – δεν μπορούσε να το δέσει γιατί πονούσε το κεφάλι της από τα καρούμπαλα. Της ζήτησαν να μιλήσει στον τερματισμό. Η φράση της ήταν η εξής: «Υπάρχετε εσείς που τρέχετε με το άγχος να προλάβετε τον χρόνο, υπάρχουμε και εμείς που δεν μπορούμε να φορέσουμε κράνος γιατί χθες ο γιος μας ξέσπασε πάνω στο κεφάλι μας».
7 παιδικά παιχνίδια για τη διασταύρωση ειδήσεων
Δεν έχει περάσει ούτε ένας μήνας από την ημέρα (25 Ιουνίου 2019) που δόθηκε στη δημοσιότητα ακαδημαϊκή έρευνα επιστημόνων του Πανεπιστημίου του Cambridge, σύμφωνα με την οποία τα on line παιχνίδια για την καταπολέμηση της παραπληροφόρησης λειτουργούν ως πραγματικά εμβόλια εναντίον των ψευδών ειδήσεων. Η έρευνα διενεργήθηκε ανάμεσα σε 15.000 συμμετέχοντες, οι οποίοι ανέλαβαν να παίξουν το ρόλο του διαμορφωτή ψευδών ειδήσεων μέσα από ένα παιχνίδι που δημιουργήθηκε για τις ανάγκες της έρευνας. Χρησιμοποίησαν όλα τα μέσα που μπορούσαν για να δημιουργήσουν και να διαδώσουν τις ψευδείς ειδήσεις τους και όσο επιτύγχαναν τον σκοπό τους, τόσο περισσότερες ήταν οι «πίστες» που περνούσαν στο παιχνίδι.
Ένα απόγευμα με τις παγκόσμιες πρωταθλήτριες της Εθνικής Κωφών Γυναικών στο μπάσκετ
Η προπονήτρια Αθηνά Ζέρβα και οι αθλήτριές της κρατούν τα μετάλλια και μιλούν για τις δυσκολίες που πέρασαν για να φτάσουν μέχρι εδώ και τους μύθους που υπάρχουν για τα κωφά άτομα στην Ελλάδα.
Eίναι 2011. Η Εθνική Ομάδα Μπάσκετ Κωφών Γυναικών είναι σχεδόν διαλυμένη. Οι μισές από τις αθλήτριες έχουν αποφασίσει να σταματήσουν, ενώ οι υπόλοιπες τσακώνονται μεταξύ τους. Η Αθηνά Ζέρβα, μια προπονήτρια χρόνια στο γυναικείο μπάσκετ, αλλά πρώτη φορά σε ομάδα κωφών, αναλαμβάνει να στήσει την ομάδα. Ο χρόνος πιέζει. Σε κάτι περισσότερο από έναν μήνα πρέπει να ξεκινήσουν τους αγώνες στο Παλέρμο της Ιταλίας.
Ο πρώτος χρόνος της ζωής των μωρών επηρεάζει τις ενήλικες σχέσεις τους
Από τη στιγμή που γινόμαστε γονείς, οι ανησυχίες μας αυξάνονται κατά πολύ. Και ενώ η υγεία, η ευτυχία και η ασφάλεια του μωρού μας είναι αρκετά μεγάλες αγωνίες από μόνες τους, βρίσκουμε χρόνο να αγχωθούμε και για πράγματα που ανήκουν στο μακρινό μέλλον: Θα έχει το παιδί μας τις δεξιότητες για να γίνει ένας επιτυχημένος ενήλικας; Θα καταφέρουμε να διαμορφώσουμε έναν καλόκαρδο και ηθικό άνθρωπο; Θα είναι αρκετά τυχερό στις σχέσεις του με τους άλλους ανθρώπους;
Η 5Κ προκήρυξη ΑΣΕΠ με 4 θέσεις για ΑμεΑ και συγγενείς
Γνωστοποιείται ότι ξεκίνησε η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων των υποψηφίων στην Προκήρυξη 5Κ/2019 του ΑΣΕΠ (ΦΕΚ 23/5-6-2019 Τεύχος Προκηρύξεων ΑΣΕΠ) που αφορά στην πλήρωση με σειρά προτεραιότητας τριάντα δύο (32) θέσεων τακτικού προσωπικού Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών (401 ΓΣΝΑ) και στο Νοσηλευτικό Ίδρυμα Μετοχικού Ταμείου Στρατού (Ν.Ι.Μ.Τ.Σ.) (Υπουργείο Εθνικής Άμυνας).
Θεσμοθετείται «Δάσκαλος ή Καθηγητής Εμπιστοσύνης» σε όλα τα σχολεία της χώρας
Η υφυπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη στο πλαίσιο των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης προανήγγηλε την θεσμοθέτηση του «Δασκάλου ή Καθηγητής Εμπιστοσύνης» σε όλα τα σχολεία της χώρας .
Οι τραυματικές εμπειρίες «θρέφουν» τα αυτοάνοσα
Το καλοκαίρι του ’17, ο Δημήτρης Δόριζας, στα 38 του τότε, έπεσε στο κρεβάτι με υψηλό πυρετό. Είχε να αρρωστήσει τόσο βαριά πάνω από 15 χρόνια, «μα πόσο άτυχος να “γριπιαστώ” στις διακοπές μου», σκεφτόταν. Είχε μεγάλη ανάγκη από ξεκούραση. Η χρονιά στη δουλειά ήταν τρομερά πιεστική, συνεχώς στα «κόκκινα», πάνω του είχε πέσει το βάρος ενός πολύ σημαντικού πρότζεκτ. Ο πυρετός υποχώρησε, αλλά τότε άρχισε ο πόνος. Πόνος στα πέλματα, πόνος στα γόνατα, στη μέση, στους καρπούς. Τα μάτια του ήταν κόκκινα, έτσουζαν και δάκρυζαν. «Να σε δει ρευματολόγος άμεσα», του είπε ο γιατρός του. Ο πρώτος ειδικός που είδε, διέγνωσε ψωριασική αρθρίτιδα – ένα αυτοάνοσο νόσημα το οποίο προσβάλλει τις αρθρώσεις και συνήθως εμφανίζεται σε ανθρώπους με ψωρίαση.
Εγγραφή σε:
Αναρτήσεις (Atom)