Δευτέρα 9 Μαρτίου 2020

Τι μπορούμε να κάνουμε για εσάς

👉Ειδική αγωγή

👉Σχολική μελέτη

👉Διαδικτυακά επιμορφωτικά σεμινάρια

👉Υποστήριξη γονέων 

👉Εποπτεία εκπαιδευτικών

👉Προσαρμοσμένο εκπαιδευτικό υλικό

Η πιο διάσημη κούκλα στον κόσμο, η Barbie



H Βarbie είναι μια κούκλα μόδας που κατασκευάστηκε από την αμερικανική εταιρεία παιχνιδιών, Mattel και ξεκίνησε να παράγεται στις 9 Μαρτίου του 1959. Η Αμερικανίδα επιχειρηματίας Ρουθ Χάντλερ χρησιμοποίησε τη γερμανική κούκλα Bild Lilli, ως πηγή έμπνευσης, για τη δημιουργία της. Η Barbie είναι η πιο διάσημη κούκλα του κόσμου, με πωλήσεις που ξεπερνούν το 1 δισεκατομμύριο τεμάχια.

Ανάδοχες οικογένειες ζητούν 32 παιδιά στη Βόρεια Ελλάδα

Μέχρι στιγμής έχουν γίνει πολλές αναδοχές και σε όλες τις περιπτώσεις δημιουργήθηκαν όμορφες σχέσεις μεταξύ παιδιών και ανάδοχων γονέων - Οι περισσότεροι από τους ενδιαφερόμενους αναδόχους ζητούν βρέφη

Συνολικά 32 παιδιά, 13 στην Καβάλα και 19 στη Δράμα, φιλοξενούνται στα Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (ΚΚΠΠ-ΑΜΘ) και αναζητούν ανάδοχες οικογένειες. Τα παραπάνω ανέφερε η πρόεδρος του ΚΚΠΠ-ΑΜΘ, Αναστασία Τζαμπαζλή, σημειώνοντας ότι μέχρι σήμερα έχουν γίνει πολλές αναδοχές, κάποιες από αυτές κατέληξαν σε υιοθεσίες, ωστόσο, σε όλες τις περιπτώσεις δημιουργήθηκαν όμορφες σχέσεις μεταξύ παιδιών και ανάδοχων γονέων.

Υιοθεσία παιδιών από ιδιωτικά ιδρύματα: Τι προβλέπει ο νόμος

Ο θεσμός της υιοθεσίας είναι παλιός όμως στην εποχή μας διαφοροποιείται στη στόχευσή του σε σχέση με το παρελθόν.

Η υιοθεσία στις ημέρες μας αποσκοπεί στην οικογενειακή και κοινωνική αποκατάσταση του τέκνου το οποίο για ποικίλους λόγους δεν μπορεί να ζήσει με την φυσική του οικογένεια.

Η υιοθεσία είναι ο θεσμός του ιδιωτικού δικαίου όπου ο υιοθετούμενος, χωρίς να συνδέεται με δεσμούς αίματος με μια οικογένεια, μετά την έκδοση σχετικής τελεσίδικης δικαστικής απόφασης εντάσσεται σε αυτήν. Κατά τούτο διαφέρει μάλιστα από την αναδοχή ανηλίκου, για τη διενέργεια της οποίας δεν απαιτείται δικαστική απόφαση.

Αορείτες: Η πρώτη σχολή παραδοσιακών χορών για ΑμεΑ στην Κρήτη

Οι «Αορείτες», είναι η πρώτη σχολή χορού στην Kρήτη αλλά και σε πανελλαδικό επίπεδο, κρητικών παραδοσιακών χορών μόνο για παιδιά τυπικής και μη τυπικής ανάπτυξης.

Οι «Αορείτες» σε συνεργασία με επαγγελματίες υγείας, παιδαγωγούς και ειδικούς παιδαγωγούς διδασκαλίας και στη νοηματική για το χορό, με νέες καινοτόμες μεθόδους παρέχουν στα παιδιά ασφάλεια, προστασία και συνεχή εκπαίδευση.

Στο επίκεντρο της SID 2020 η επιρροή των influencers και η εικόνα σώματος μέσα από τα social media.

O 17ος εορτασμός της Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου ήταν από τους πλέον επιτυχημένους χάρη στην υποστήριξη και τον ενθουσιασμό όλων. Στην Ελλάδα περισσότεροι άνθρωποι από ποτέ δήλωσαν την υποστηριξή τους, συμμετείχαν στις εκδηλώσεις που οργανώθηκαν είτε από το Ελληνικό κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου είτε μέσα σε σχολεία και δήμους χρησιμοποιώντας υλικό που παρείχε το κέντρο, τα μέσα μαζικής ενημέρωσης ασχολήθηκαν εκτενώς με το θέμα και πολλοί πολιτικοί και διάσημοι έστειλαν το δικό τους μήνυμα για την Ημέρα μέσω κοινωνικών δικτύων. Ήταν μια μεγάλη γιορτή που μας ένωσε όλους για ένα καλύτερο διαδίκτυο.

Γράμμα από το μέτωπο IV

Καλέ μου Γκρι, καθώς σου γράφω, το κοριτσάκι μου έχει ανεβάσει πυρετό 38,4. Την παιδεύει και μια επώδυνη στοματίτιδα, συνέπεια της ανοσοκαταστολής και των χημειοθεραπειών. Για να χρησιμοποιήσω τη γλώσσα των γιατρών, «όλο αυτό είναι λίγο πολύ εντός προγράμματος». Ετσι είναι: οι γιατροί ερευνούν, ενόσω οι γονείς αγωνιούν.

Κορωνοϊός: Έντυπο για την ψυχοκοινωνική υποστήριξη μαθητών από το πανεπιστήμιο Αθηνών

Χρήσιμες επισημάνσεις για τους εκπαιδευτικούς και τα σχολεία σχετικά με την ψυχοκοινωνική υποστήριξη των μαθητών στο σχολικό περιβάλλον για τον κοροναϊό - Covid -19 περιλαμβάνει το ηλεκτρονικό έντυπο του Εργαστηρίου Σχολικής Ψυχολογίας, του Τμήματος Ψυχολογίας, Φιλοσοφική Σχολή, του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Ο έφηβος σας αντιμιλά; Έτσι θα το διαχειριστείτε

Οι έφηβοι τείνουν να είναι παρορμητικοί όταν μιλούν, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι μπορούν ελεύθερα να σας αντιμιλούν ή να συμπεριφέρονται με αγένεια. Αυτήν η περίοδος είναι καθοριστική για την κοινωνική εξέλιξη του παιδιού, για αυτό είναι σημαντικό να θέσετε τις σωστές βάσεις, ώστε να μάθει να διαχειρίζεται το θυμό ή την ένταση χωρίς να αντιμιλά ή να συμπεριφέρεται με ασέβεια.

Το να ακούτε το έφηβο παιδί σας να σας αντιμιλά ή ακόμα και να σας αψηφά καθημερινά, μπορεί να σας εξοργίσει. Ανεξάρτητα από αυτά που σας λέει, είναι ο τρόπος που εσείς αντιδράτε στην ασέβεια, που θα καθορίσει την έκβαση των πραγμάτων, επηρεάζοντας την συμπεριφορά του στην συνέχεια.

Παγκόσμια ημέρα της γυναίκας: 30 συγκλονιστικές φωτογραφίες κοριτσιών που πηγαίνουν στο σχολείο απ΄όλο τον κόσμο

Κάθε παιδί αξίζει μια ευκαιρία στην εκπαίδευση, αλλά δυστυχώς τα νέα κορίτσια και οι γυναίκες - το ήμισυ του πληθυσμού - σπάνια έχουν τις ίδιες ευκαιρίες με τα αγόρια στην μάθηση, την μελέτη και την επιτυχία.

Σε παγκόσμιο επίπεδο, 65 εκατομμύρια κορίτσια δεν πηγαίνουν στο σχολείο και από τα 774 εκατομμύρια άτομα που είναι αναλφάβητοι σε όλο τον κόσμο, τα δύο τρίτα είναι γυναίκες. Υπάρχουν 33 εκατομμύρια λιγότερα κορίτσια στο δημοτικό σχολείο από αγόρια. Και η εκπαίδευση σώσει πραγματικά ζωές: Αν κάθε γυναίκα σε ολόκληρη την υφήλιο είχε πρόσβαση στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, οι θάνατοι από την παιδική ηλικία θα μειώνονταν κατά το ήμισυ.

«Όσο μαθαίνεις, ομορφαίνεις»: Τρόφιμοι φυλακών που κάθισαν στα θρανία μιλούν για τη δική τους ελευθερία

Τρεις πρώην τρόφιμοι σωφρονιστικών καταστημάτων και δύο καλλιτέχνες μοιράζονται τις εμπειρίες τους από τα μαθήματα του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας που οδήγησαν στην έκθεση «Τίμιοι Παράνομοι» του MOMus - Πειραματικού Κέντρου Τεχνών της Θεσσαλονίκης.