Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2011

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Goalball Γυναικών (Β' Φάση).

Το Σάββατο 12 (10:00π.μ.)  και την Κυριακή 20 Φεβρουαρίου θα διεξαχθεί η β' φάση του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Goalball Γυναικών στο ΚΑΠΠΑ 2000 στην Περαία. Συμμετέχουν οι ομάδες ΑΣΑΜ Πειρατές Βόλου, Ήφαιστος Θεσσαλονίκης, Όμηρος Αθήνας, Πυρσός Θεσσαλονίκης. Θυμηθείτε τα αποτελέσματα της α' φάσης  εδώ.

Δημοτικό Σχολείο Μυτιληνιών Σάμου

"Στο σχολείο μας δεν μαθαίνουμε μόνο τα μαθήματά μας.. σαν μικρή κοινόντητα δραστηριοποιούμαστε και σε άλλους τομείς! Ασχολούμαστε για παράδειγμα με την μουσική, με τον σχολικό μας συνεταιρισμό.. θα κάνουμε και αναδάσωση, υιοθετώντας μερικά δεντράκια για να μεγαλώσουν στη θέση αυτών που κάηκαν το καλοκαίρι του 2007.

Σχολικός Συνεταιρισμός Δημοτικού Σχολείου Μυτιληνιών Σάμου.

Μήπως το παιδάκι σας δαγκώνει;

Τα περισσότερα παιδιά από την ηλικία των δύο ετών έως και τα τέσσερα περνούν από τη φάση που δαγκώνουν. Και δεν εννοούμε ότι δαγκώνουν παιχνίδια και ρούχα, αλλά και όποιος βρουν μπροστά τους. Από το αδελφάκι τους , τα άλλα παιδάκια στον παιδικό σταθμό ή στην παιδική χαρά ακόμη και εσάς.

Μάθημα σεβασμού στη διαφορετικότητα

Κριτική παιδικού θεάτρου - «Ασχημόπαπο» του Χανς Κρίστιαν Αντερσεν, στον πολιτιστικό χώρο Ακαδήμεια. Της ΜΑΡΙΑΣ-ΛΟΥΙΖΑΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Ολοι θυμόμαστε τη συγκινητική ιστορία του γκρίζου, νεογνού κύκνου που από κάποιο λάθος βρέθηκε στη φωλιά μιας πάπιας και τον κακομεταχειρίστηκαν άνθρωποι, ζώα και πουλερικά για την ασυνήθιστη και διαφορετική όψη του. Ενα από τα πιο ωραία παραμύθια του Δανού Χανς Κρίστιαν Αντερσεν, που αφήνει το αποτύπωμά του στην καρδιά ενός παιδιού.

Οι μεγαλύτερες μητέρες γεννούν πιο μεγαλόσωμα μωρά

Οι μεγαλύτερες γυναίκες τείνουν να γεννούν πιο μεγαλόσωμα παιδιά, υποστηρίζει πρόσφατη έρευνα Ολλανδών επιστημόνων από το Erasmus Medical Center του Ρότερνταμ.

Προηγούμενες έρευνες έχουν αναφέρει κάποια συσχέτιση ανάμεσα στην ηλικία της μητέρας και το βάρος του νεογνού, καθώς και στις επιπτώσεις για την υγεία του μωρού όταν αυτό γεννιέται πολύ μικρόσωμο ή πολύ μεγαλόσωμο.

«Οι Αγώνες μάς έμαθαν να ανοιγόμαστε στην κοινωνία»

Σάββατο μεσημέρι στις εγκαταστάσεις της Γυμναστικής Ακαδημίας στη Δάφνη. Ο καιρός είναι ηλιόλουστος, αλλά και κακοκαιρία να υπήρχε η... special εθνική ομάδα του χάντμπολ δεν θα ακύρωνε το ραντεβού της. Οι αγώνες Special Οlympics του καλοκαιριού, στους οποίους συμμετέχουν αθλητές με νοητική υστέρηση, πλησιάζουν και το χάντμπολ είναι ένα από τα αθλήματα που θα διεκδικήσουν μια καλή θέση. «Είναι σαν να προπονείς οποιαδήποτε ομάδα με τον αθλητικό ανταγωνισμό και τις συγκινήσεις που αυτός προσφέρει. Μια ομάδα που χαίρετε όταν κερδίζει και λυπάται όταν χάνει» λέει ο προπονητής της από το 2002 κ. Μανώλης Βερίγος . 

Εκστρατεία του Συμβουλίου της Ευρώπης για πιο ασφαλές Διαδίκτυο

Ένα στα πέντε παιδιά που χρησιμοποιούν το Διαδίκτυο στην Ευρώπη έχει πέσει θύμα σεξουαλικής εκμετάλλευσης σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα το Συμβούλιο της Ευρώπης με αφορμή τον εορτασμό της Ημέρας για πιο Ασφαλές Ιντερνετ και της σχετικής εκστρατείας που ξεκινά.

Φεβρουάριος στη Δημόσια Βιβλιοθήκη της Βέροιας

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ 

Καινοτομία και δημιουργικότητα στη Βιβλιοθήκη 
Την Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2011, στις 6.30 το απόγευμα, παρουσίαση του βιβλίου του συμπολίτη μας Εκπαιδευτικού κ.Γιάννη Γεωργουδακη με τίτλο «Αξιολόγηση εκπαιδευτικών: Μύθοι και πραγματικότητες» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΔΙΑΥΛΟΣ. Σε συνεργασία με το βιβλιοπωλείο ΕΠΙΚΑΙΡΟ. 

Έρευνα Κοινής Γνώμης για την Ανώτατη Εκπαίδευση

Έρευνα κοινής γνώμης για την Ανώτατη Εκπαίδευση, η οποία χρηματοδοτήθηκε από την Τεχνική Υποστήριξη Εφαρμογής του Επιχειρησιακού Προγράμματος "Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση" με τη συγχρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου.

Δέκα χρόνια γεμάτα παιδικά χαμόγελα!

Μάνα και κόρη εκπέμπουν ηρεμία. Η Λίτσα (δεξιά) και η Χριστίνα Μπήτιου ασχολούνται με το κουκλοθέατρο χρόνια κι έχουν κάνει πολλούς λιλιπούτειους φίλους του είδους να χαίρονται μέσα από τις παραστάσεις τους στη ΧΑΝΘ. Φαίνεται ότι τα παιδιά το ξεπληρώνουν χαρίζοντάς τους απλόχερα την καλή ενέργειά τους.

Πρόσωπα: Pete Eckert



Χιούστον: Ρομπότ στα θρανία!

Ένας έφηβος από τις Ηνωμένες Πολιτείες παρακολουθεί μαθήματα στο σχολείο με τη βοήθεια ενός ειδικού ρομπότ, αφού το ανοσοποιητικό του σύστημα δεν του επιτρέπει να έρχεται σε επαφή με άλλους ανθρώπους.

Διαγωνισμός «Εβραϊκοί τόποι της Θεσσαλονίκης» για προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές

Το τμήμα Βαλκανικών, Σλαβικών και Ανατολικών σπουδών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, σε συνεργασία με την Ισραηλιτική κοινότητα Θεσσαλονίκης και στα πλαίσια του προγράμματος «Θεσσαλονίκη σταυροδρόμι των Πολιτισμών» που τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού, προκηρύσσει Διαγωνισμό με τίτλο «Εβραϊκοί τόποι της Θεσσαλονίκης» για προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές. 

Συμμετοχές στο διαγωνισμό υποβάλλονται από τους φοιτητές μέχρι τις 30 Μαΐου 2011 αποκλειστικά στην ηλεκτρονική διεύθυνση ebraikoitopoi@gmail.com


Επιτροπή Κοινωνικής Πολιτικής & Υγείας ΑΠΘ Ξενάγηση στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού Θεσσαλονίκης, για άτομα με αναπηρίες

Η Επιτροπή Κοινωνικής Πολιτικής & Υγείας του ΑΠΘ αποδεχόμενη πρόταση του Συνδέσμου Ξεναγών Θεσσαλονίκης για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Ξεναγών στηρίζει την πρωτοβουλία του να προσφέρει δωρεάν ξεναγήσεις στο κοινό της πόλης.
Συγκεκριμένα ο Σύνδεσμος Ξεναγών Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με την Επιτροπή Κοινωνικής Πολιτικής & Υγείας του Α.Π.Θ. διοργανώνει ξενάγηση του Μουσείου Βυζαντινού Πολιτισμού απευθυνόμενη σε άτομα με αναπηρίες το Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2011 στις 11:00.
Με στόχο την καλύτερη διοργάνωση και εξειδικευμένη υποστήριξη (πχ νοηματική) παρακαλούνται όσες/οι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν να το δηλώσουν στην επιτροπή μας, είτε στο τηλέφωνο 2310 995360 είτε στο mail: socialhealth1@gmail.com σημειώνοντας όνομα και τηλέφωνο επικοινωνίας.

Επικοινωνία: 2310 995360
Email: socialhealth1@gmail.com

Πηγή:  ΑΠΘ

Ακονίζουν τα... μαχαίρια οι λιλιπούτειοι μάγειρες

Μετά την τεράστια επιτυχία που γνώρισε το μαγειρικό ριάλιτι «Μάστερ Σεφ», το Μεγάλο Κανάλι έδωσε «πράσινο φως» στην παιδική βερσιόν του παιχνιδιού. Από την επόμενη τηλεοπτική σεζόν οι κριτές Λαζάρου - Λουκάκος - Σκαρμούτσος θα αναζητούν τον πρώτο Ελληνα... «Τζούνιορ Μάστερ Σεφ».

ΕΕΠΑΑ Θεσσαλονίκης: Ομάδα υποστήριξης γονέων

Το Παράρτημα Θεσσαλονίκης της Ελληνικής Εταιρίας Προστασίας Αυτιστικών Ατόμων σας ενημερώνει ότι ξεκίνησαν οι εγγραφές για την ομάδα υποστήριξης και συμβουλευτικής γονέων με παιδιά στο φάσμα των Διαταραχών Επικοινωνίας.

Η ομάδα έχει μηνιαία συχνότητα, η ημέρα πραγματοποίησης της είναι το Σάββατο και η διάρκεια της δύο ώρες. Συντονίστρια της ομάδας είναι η συμβουλευτική ψυχολόγος κ. Χατζηπανταζή Μαρία.

Η διατροφή των παιδιών σχετίζεται με τη νοημοσύνη τους

Τα πατάκια, οι σοκολάτες και τα γλυκίσματα δεν προκαλούν προβλήματα μόνο στην υγεία των παιδιών αλλά και... στη νοημοσύνη τους.
Ερευνητές του Πανεπιστημίου Bristol μελέτησαν τις διατροφικές συνήθειες περίπου 4.000 παιδιών ηλικίας τριών, τεσσάρων, επτά και οκτώμισι ετών και ανακάλυψαν ότι οι διατροφικές συνήθειες σχετίζονται με το IQ τους.

Προληπτικά μέτρα στα σχολεία για τη γρίπη

Προβληματισμός επικρατεί στο υπουργείο Παιδείας για το ενδεχόμενο νέας εξάπλωσης του ιού της γρίπης στα σχολεία. Χθες έγινε ευρεία σύσκεψη για το θέμα στο κτίριο του Αμαρουσίου, με την συμμετοχή και του υπουργού Υγείας κ. Α.Λοβέρδου.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο ειδικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας κ. Μιχάλη Κοντογιάννης, αλλά και επιστήμονες του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛ-ΠΝΟ), της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας και του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας.

Κυριακές μ’ ένα βιβλίο.. στο Μουσείο Ηρακλειδών με εισοδο ελευθερη

Ο αγαπημένος κύκλος βιβλιοπαρουσιάσεων επιστρέφει με την κλασική και λατρεμένη ιστορία αγάπης του Ουίλιαμ Σαίξπηρ, «Ρωμαίος και Ιουλιέτα». Οι Καπουλέτοι. Οι Μοντέγοι. Και η έχθρα τους. Ο Ρωμαίος. Η Ιουλιέτα. Και η αγάπη τους. Μια αγάπη που θα ζει αιώνια και θα μαγεύει πάντα μικρούς και μεγάλους.

Το Μουσείο Ηρακλειδών και οι Εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ προσκαλούν παιδιά ηλικίας 8 έως 12 ετών σε μια πρωτότυπη και εκπαιδευτική προσέγγιση του λογοτεχνικού κειμένου, μέσω ενός δημιουργικού εργαστηρίου με την Αργυρώ Πιπίνη, η οποία έχει επιμεληθεί την απόδοση του κειμένου:

Τα παιδιά δεν τρώνε ό,τι δεν τρώνε και οι γονείς τους

Μόνο ένας στους επτά μαθητές της Ε΄ τάξης δημοτικού, σε σχολεία της Δυτικής Θεσσαλίας, ακολουθούν το μεσογειακό τρόπο διατροφής και, μάλιστα, τα παιδιά δεν τρώνε ό,τι δεν αρέσει στους γονείς!

Πρόσφατη έρευνα του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Πανεπιστήμιου Θεσσαλίας αξιολόγησε τις διατροφικές συνήθειες 400 μαθητών Ε' δημοτικού και εξέτασε, εάν οι συνήθειες αυτές συμφωνούν με το μεσογειακό πρότυπο διατροφής. Τα αποτελέσματα της έρευνας έρχονται να επιβεβαιώσουν την αύξηση των ποσοστών της παιδικής παχυσαρκίας (τα αποτελέσματα των διατροφικών συνηθειών των παιδιών που συμμετείχαν στην έρευνα ήταν ότι απ' αυτά το 31% ήταν υπέρβαρα και το 13% παχύσαρκα), και να ενισχύσουν τη θέση των επιστημόνων ότι πρέπει να γίνει, άμεσα, κάτι αποτελεσματικό ώστε να αντιστραφεί αυτή η κατάσταση.

22nd Deaflympics Αθήνα (?) 2013

Ορατό είναι το ενδεχόμενο μετά τους Μεσογειακούς Αγώνες, η Ελλάδα να μην διοργανώσει ούτε τους Ολυμπιακούς Αγώνες Κωφών. Αυτό υποστηρίζει το δημοσίευμα της εφημερίδας "Ο Φίλαθλος". Διαβάστε το άρθρο μέσω της ιστοσελίδας της Ελληνικής Ομοσπονδίας Αθλητισμού Κωφών.