Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2010

ΔΕΠΥ: Η παρεξηγημένη διαταραχή

Oταν ένα παιδί παρουσιάζει «ενοχλητικά» για τους γύρω του συμπτώματα εξαιτίας της ελλειμματικής προσοχής, της υπερκινητικότητας ή της παρορμητικότητάς του η λύση δεν είναι η αποβολή του (από το σχολείο, από την παρέα, από την κοινωνία) αλλά η στήριξή του. Οπως αναφέρουν οι ειδικοί όλο και περισσότεροι γονείς αλλά και δάσκαλοι αρχίζουν να το συνειδητοποιούν. Η πολιτεία πάλι, μάλλον... παίρνει κάτω από τη βάση (και) σε αυτό το πεδίο. Πρόκειται για μια τακτική ολιγωρίας που πρέπει να «αποβληθεί» το συντομότερο δυνατόν, αφού όπως αποκαλύπτει η νέα μελέτη η ΔΕΠΥ (Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής και Υπερκινητικότητας) αποτελεί ένα όχι μόνο υπαρκτό αλλά και έντονο ζήτημα για πολλές ελληνικές οικογένειες.

Μαθαίνω διασκεδάζοντας: για τον ανθρώπινο σκελετό.

Ένας διασκεδαστικός τρόπος για να διδάξουμε τον ανθρώπινο σκελετό στους μάθητές μας είναι να χρησιμοποιήσουμε οπτικοακουστικό υλικό. Τι καλύτερο από ένα αστείο τραγουδάκι


Site για άτομα με ειδικές ανάγκες

Ανελκυστήρες σε σταθμούς των ΗΣΑΠ που παραμένουν πολλές ημέρες χαλασμένοι χωρίς να εξυπηρετούν άτομα με κινητικές δυσκολίες. Φανάρια για τυφλούς τα οποία δεν λειτουργούν, αν και βρίσκονται σε πολυσύχναστους δρόμους. Μέχρι πρόσφατα, για να υποδείξει κάποιος τέτοιου είδους προβλήματα, αυτό που θα μπορούσε να κάνει είναι να τα αναφέρει στην αρμόδια υπηρεσία – χωρίς βέβαια να διασφαλίζεται πως η αναφορά του δεν θα παραμείνει καταχωνιασμένη σε ένα συρτάρι.

Notetakers Οθόνη Braille με ενσωματωμένο σημειωματάριο Esys 40

Τεχνικά χαρακτηριστικά: 40 κελία Braille, 40 πλήκτρα οδήγησης κέρσορα, Πληκτρολόγιο Braille 10 πλήκτρων, 2 joystick πλοήγησης, 4 ροδάκια πλοήγησης, Mini USB, Bluetooth, Θύρα για κάρτα, μνήμης Mini SD-card, Μπαταρία Λιθίου, Αυτονομία 20 ώρες, Τροφοδοτικό συμβατό με Nokia (5,7V), Διαστάσεις: 32,5cm x 8,6cm x 2cm, Βάρος: 500gr
Το Esys40 είναι μια φορητή οθόνη Braille με 40 κελιά και ενσωματωμένο πληκτρολόγιο Braille 10 πλήκτρων.
Ειδικά σχεδιασμένη για πολλαπλές λειτουργίες με μοντέρνο σχεδιασμό για χρήση στο γραφείο άλλα και ως φορητή συσκευή στο δρόμο.

Stephen Fry Kinetic Typography - Language

Επιστολή OMKE στην ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων

Επιστολή στην ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων απέστειλε η Ομοσπονδία Κωφών Ελλάδος, εκφράζοντας το αίτημα για άμεση σύσκεψη των αρμόδιων φορέων σχετικά με την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στο χώρο της διδασκαλίας της Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας.

Διαβάστε το πλήρες κείμενο.

Διαδραστική Έκθεση Επιστήμης και Τεχνολογίας στο Ίδρυμα Ευγενίδου

Μια νέα σειρά πειραμάτων και δραστηριοτήτων, με τίτλο «Η Επιστήμη στην Τέχνη», αρχίζει το Νοέμβριο, στο πλαίσιο της Διαδραστικής Έκθεσης Επιστήμης και Τεχνολογίας, του Ιδρύματος Ευγενίδου.