Πέμπτη 18 Μαΐου 2023

Για τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων



"None of That" των Anna Hinds Paddock, Isabela Littger de Pinho και Kriti Kaur

Έκθεση EDF για την εργασία των ατόμων με αναπηρία στην ΕΕ: Ντροπιαστική η εικόνα της Ελλάδας στην τελευταία θέση με το μικρότερο ποσοστό εργαζομένων με αναπηρία

  • Μόνο το 51,3% των ενεργών ατόμων με αναπηρία σε ηλικία εργασίας στην ΕΕ απασχολούνται με μισθωτή εργασία.
  • Μόνο το 49% των γυναικών και το 47,4% των νέων με αναπηρία απασχολούνται με μισθωτή εργασία.
  • Σε Ελλάδα και Ιρλανδία εργάζεται λιγότερο του ένα τρίτου των ατόμων με αναπηρία (32,6%)
  • Ακολουθεί η Κροατία με μόλις 37% και η Ισπανία με 39%

Ησυχία, παρακαλώ. Ακούστε την μπάλα

Οι αθλήτριες μπαίνουν η μία μετά την άλλη στο βανάκι. Το μοναδικό γυμναστήριο στο οποίο μπορούν να προπονηθούν απέχει περίπου 30 χιλιόμετρα από το κέντρο της Θεσσαλονίκης. Μόλις φτάνουν, αφήνουν τα σκυλιά στις κερκίδες, κάνουν ζέσταμα, βάζουν τις μάσκες τους και ξεκινούν γρήγορα τις ρίψεις. Είναι σε κρίσιμο σημείο. Σε περίπου τρεις μήνες θα συμμετάσχουν στο τουρνουά που θα κρίνει την πρόκρισή τους στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.

Μαθήματα μετ’ εμποδίων στα ελληνόγλωσσα σχολεία του εξωτερικού

Σήμα κινδύνου εκπέμπουν οι γονείς μαθητών από ελληνόγλωσσα σχολεία του εξωτερικού, οι οποίοι περιγράφουν στην «Κ» διαχρονικά προβλήματα που αφορούν τη λειτουργία των σχολικών μονάδων, ζητώντας την παρέμβαση του ελληνικού υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων για άμεσες και ουσιαστικές λύσεις.

Εγκύκλιος Μηχανογραφικού Δελτίου υποψηφίων που πάσχουν από σοβαρές παθήσεις 2023

Εγκύκλιο για την υποβολή ηλεκτρονικού Μηχανογραφικού Δελτίου υποψηφίων που πάσχουν από σοβαρές παθήσεις για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση ακαδημαϊκού έτους 2023 - 2024 σε ποσοστό 5% επιπλέον των θέσεων εισακτέων, εξέδωσε σήμερα το υπουργείο Παιδείας και θρησκευμάτων.

Πώς η επανάληψη βοηθάει τα μικρά παιδιά;

Πολλές φορές τα παιδιά εκφράζουν την αγάπη τους για την επανάληψη, ιδιαίτερα σε μικρότερες ηλικίες, ζητώντας από τους γονείς, μεταξύ άλλων, να διαβάζουν το ίδιο παραμύθι σε επανάληψη.

Διαδικτυακό σεμινάριο: "Συμπεριληπτικό σχολείο: ο ρόλος της βιωματικής μάθησης"

Το Ινστιτούτο Μελετών και Ερευνών Γενικής και Ειδικής Εκπαίδευσης (Ι.Μ.Ε.Γ.Ε.Ε), σε συνέχεια του έργου του για την συμπεριληπτική εκπαίδευση μαθητών/τριών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες και αναπηρίες και στο πλαίσιο των επιστημονικών δράσεων για την επιμόρφωση και την επαγγελματική ενδυνάμωση των συναδέλφων στο χώρο της εκπαίδευσης, συνδιοργανώνει διαδικτυακό σεμινάριο με θέμα:

«Συμπεριληπτικό σχολείο: Ο ρόλος της βιωματικής μάθησης»

15 θέσεις φροντιστών ανηλίκων στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός προκηρύσσει την πλήρωση
  • 5 θέσεων Φροντιστή ανηλίκων/Υπευθύνου καθημερινής φροντίδας στο Κέντρο Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων του ΕΕΣ στην Αθήνα – Δομή Α’
  • 5 θέσεων Φροντιστή ανηλίκων/Υπευθύνου καθημερινής φροντίδας στο Κέντρο Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων του ΕΕΣ στην Αθήνα – Δομή Β’

Απολύτως προσβάσιμος για Άτομα με Αναπηρία ο σταθμός του ηλεκτρικού και του μετρό στο Μοναστηράκι

Απολύτως προσβάσιμος για Άτομα με Αναπηρία (ΑμεΑ) έγινε ο σταθμός του ηλεκτρικού και του μετρό στο Μοναστηράκι, με πρωτοβουλία του Υπερταμείου και των Συγκοινωνιών Αθηνών.Με στόχο τη διευκόλυνση των ατόμων με αναπηρία, υλοποιήθηκε πιλοτικό έργο προσβασιμότητας και παρεμβάσεις για την πιο ορθή εξυπηρέτηση των εμποδιζόμενων ατόμων στον εν λόγω σταθμό.

Εκπαιδευτικοί: «Κλείνουν» τη σχολική χρονιά σε κάμπινγκ

Πριν μετακομίσει από την Αθήνα στη Μύκονο τον περασμένο Σεπτέμβριο, η φιλόλογος Μαρία Μοσχόβου είχε αρχίσει να ψάχνει για σπίτι. Εψαχνε μέσω μεσιτών, έψαχνε διαδικτυακά, έψαχνε, αλλά δεν έβρισκε τίποτα. Ηταν, άλλωστε, ακόμη high season στο νησί των ανέμων. Εγραψε κάποια στιγμή αγγελία στο Facebook και μέσω γνωστού γνωστής, βρήκε το πρώτο κατάλυμα.