Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2011

Παραμύθια υπό τους ήχους κρουστών και εγχόρδων στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο

Ιστορίες από την αρχαία ελληνική μυθολογία και λαϊκά παραμύθια για το νερό υπό τους ήχους κρουστών και έγχορδων οργάνων θα ακουστούν στο Παραμύθι της Κυριακής, που θα παρουσιαστεί στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, στις 9 Οκτωβρίου. 

Θεατρική παράσταση: "Οικογένεια Νώε"

Στο θέατρο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟΝ  ανεβαίνει «ένα εκπαιδευτικό εργαλείο» η θεατρική παράσταση  «ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΝΩΕ»  της Ξένιας Καλογεροπούλου.

Η επιλογή των LEGO σε άλλη «διάσταση» για τη νέα γενιά

Τι σχέση μπορεί να έχουν τα γνωστά μπλοκ – τουβλάκια LEGO που απευθύνονται σε παιδιά μικρής ηλικίας με την τεχνολογία; Χάρη στην Intel έχουν.

17χρονος «Μόγλης» ισχυρίζεται ότι έζησε πέντε χρόνια σε δάσος στη Γερμανία

Ειδικοί γλωσσολόγοι αναλύουν την προφορά ενός μυστηριώδους αγγλόφωνου εφήβου ο οποίος ισχυρίζεται ότι πέρασε τα τελευταία πέντε χρόνια μόνος του, σε ένα δάσος στη Γερμανία. Την ίδια ώρα, η Ιντερπολ αναζητά τα ίχνη του ερευνώντας τις λίστες με τα αγνοούμενα παιδιά σε χώρες της Ευρώπης.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» αναλαμβάνει την Ευρωπαϊκή καμπάνια ενάντια στο σχολικό εκφοβισμό

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» μαχόμενο πάντα στο πλευρό των παιδιών ανέλαβε τη σχεδίαση και υλοποίηση ενός Ευρωπαϊκού Προγράμματος ενάντια στο Σχολικό Εκφοβισμό. Η πρώτη συνάντηση για την «Ευρωπαϊκή Καμπάνια ενάντια στο Σχολικό εκφοβισμό» πραγματοποιήθηκε στην πρωτεύουσα της Λετονίας, Ρίγα. Για την υλοποίηση του προγράμματος «Το Χαμόγελο του Παιδιού» είναι σε άμεση συνεργασία με αντίστοιχους φορείς στην Ιταλία, Βουλγαρία, Εσθονία, Λετονία και Λιθουανία.

Με άσθμα και αλλεργική ρινίτιδα σχετίζεται το γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά

Η κατανάλωση γιαουρτιού με χαμηλά λιπαρά κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, προδιαθέτει σε απόκτηση παιδιού με άσθμα και αλλεργική ρινίτιδα. Ανάλογος συσχετισμός δεν προκύπτει για το γάλα. 

Σκιτσάρουν το μέλλον

Την αστεία πλευρά της ζωής μέσα από τη γλώσσα του σκίτσου παρουσιάζουν το Τμήμα Ανηλίκων Σκίτσου της Σχολής Εφαρμοσμένων Τεχνών Ορνεράκης και ο Πολιτισμικός Οργανισμός του Δήμου Αθηναίων στην έκθεση με τίτλο «Οι σκιτσογράφοι του μέλλοντος».

Παιδικό θέατρο: "Η Χώρα των πουλιών"

Το Θέατρο Σοφούλη παρουσιάζει την παράσταση για παιδιά «Η Χώρα των πουλιών» του Γιάννη Καλατζόπουλου.

Μια διασκευή από τις «Όρνιθες» του Αριστοφάνη ειδικά για παιδιά!

Κλείνουν συμβολικά 8 με 10 το πρωί τα σχολεία στη Θεσσαλονίκη

«Ολα καλά» τα βλέπει -ούτε λίγο ούτε πολύ- ο περιφερειάρχης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, Θεόδωρος Καρτσιώτης, ενώ αύριο η Ομοσπονδία Γονέων και Κηδεμόνων του νομού ξεκινά δίωρες συμβολικές καταλήψεις για τα προβλήματα στα σχολεία της Θεσσαλονίκης.

Στα σχολεία της Θεσσαλονίκης το 50% των βιβλίων

Περίπου το 50% των βιβλίων, μαζί με αυτά που έχουν επιστραφεί από μαθητές μεγαλύτερων τάξεων ή αυτά που βρίσκονταν από τις προηγούμενες χρονιές στις αποθήκες των σχολείων, έχουν μοιραστεί στους μαθητές των σχολείων της Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με την Περιφέρεια Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Kεντρικής Μακεδονίας. Την ίδια στιγμή τα ποσοστά διπλοβάρδιας στα σχολεία της Θεσσαλονίκης βρίσκονται σε χαμηλά επίπεδα, ενώ εξίσου αμελητέα είναι τα κενά σε εκπαιδευτικό προσωπικό, που προκύπτουν κυρίως από διαρθρωτικές αδυναμίες στην αντιμετώπιση των ανακλήσεων αιτήσεων για συνταξιοδοτήσεις της τελευταίας στιγμής.

15η Μπιενάλε Νέων Δημιουργών της Ευρώπης και της Μεσογείου ΣΥΜΒΙΩΣΗ; / SYMBIOSIS?

To ΔΥΝΑΜΟ project-space στα πλαίσια του Παράλληλου Προγράμματος της 15ης Μπιενάλε Νέων Δημιουργών της Ευρώπης και της Μεσογείου - ΣΥΜΒΙΩΣΗ; / SYMBIOSIS? διοργανώνει την έκθεση Teenage Angst με έργα νέων δημιουργών ηλικίας 15 – 18 χρονών από όλη την Ελλάδα.

Τζέιμι Ολιβερ προς ΟΗΕ : «Κάντε κάτι για την παχυσαρκία»

Ο Τζέιμι Ολιβερ μετέφερε την εκστρατεία του για πιο υγιεινή διατροφή σε παγκόσμιο επίπεδο ζητώντας από τα Ηνωμένα Εθνη να βοηθήσουν να μπει ένα τέλος στην παγκόσμια επιδημία της παχυσαρκίας.

Παιδικό θέατρο: «Ο Ποιητιτής και η ιστορία της κακομαθημένης Ολίνας»

Ο «ΠΟΙΗΤΙΤΗΣ» είναι ένας παραμυθάς που για όλα ενδιαφέρεται. Η περιέργεια του σίγουρα ξεπερνά το μπόι του. Μιλάει με αστεία ρίμα, ρωτάει όλο Τί; Γι’ αυτό τον ονομάσαμε κι εμείς… ΠΟΙΗΤΙΤΗ!

Η επίδραση των γονέων στην υγεία

Η οικογένεια και οι κοινωνικές συνθήκες στις οποίες αυτή διαμορφώνεται αποτελούν τα θεμέλια για την προστασία και προαγωγή της ψυχικής και σωματικής υγείας των παιδιών.

Οι κοινωνίες που επενδύουν στις οικογένειες στα πρώτα χρόνια ζωής των παιδιών έχουν καλύτερους δείκτες υγείας και μικρότερες ανισότητες υγείας. Το τρίγωνο «πατέρας- μητέρα- παιδί» αποτελεί τον πρώτο πυρήνα της κοινωνικής ζωής του ανθρώπου. Η αρνητική οικογενειακή εμπειρία καθιστά το παιδί ευάλωτο στα σωματικά και ψυχικά νοσήματα.

Συνέντευξη: Βάλια Λύρατζη

Η επιστημονική ομάδα της Διαδραστικής Εκθεσης Επιστήμης και Τεχνολογίας, του Ιδρύματος μεταφέρει τον εξοπλισμό της στα Δωδεκάνησα, διοργανώνοντας επίδειξεις πειραμάτων φυσικής και χημείας για μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς. Οι δράσεις ξεκίνησαν το περασμένο Σάββατο και διαρκούν έως τις 22 Σεπτεμβρίου σε σχολεία των Λειψών, της Καλύμνου και της Κω, λέει η υπεύθυνη λειτουργίας της έκθεσης Βάλια Λύρατζη.
Διαβάστε τη συνέντευξη στα Νέα.