Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2022

Γιατί μαθαίνουμε στα παιδιά μας να κάνουν φασαρία;

Καθισμένη οκλαδόν στο πάτωμα, ακουμπώντας στον τοίχο, πίσω – πίσω στην τάξη, με τον Α. να κοιμάται στην αγκαλιά μου, εξαντλημένος. Μουσκεμένη στον ιδρώτα, με χέρια που τρέμουν ακόμα από την ένταση, γεμάτα γδαρσίματα και δαγκώματα και μπράτσα που πονούν ήδη από την «μάχη» που δόθηκε τα τελευταία 30 λεπτά. Μια «μάχη» που ήρθε μετά από 4 ώρες συνεχόμενης φασαρίας και ένταση, όταν πια οι αντοχές του Α. είχαν εξαντληθεί τελείως. Τα πάντα πήγαν στραβά. Δυνατές φωνές από τη στιγμή που μπήκαμε μέσα στην τάξη. Άλλοτε χαρούμενες, άλλοτε θυμωμένες, αλλά πάντα με ένταση και πολλά πολλά ντεσιμπέλ. Και ο Α. συνέχεια να κλείνει τα αυτιά του και να δαγκώνεται, προσπαθώντας να αντέξει τις φωνές των παιδιών και των εκπαιδευτικών που φώναζαν ακόμα πιο δυνατά για να ακουστούν. Μέχρι που η κούραση και η δυσφορία του χτύπησαν κόκκινο και ο έλεγχος χάθηκε. Ουρλιαχτά και χτυπήματα, δαγκώματα, κλωτσιές στα τυφλά μέχρι να εξαντληθεί και να τον πάρει ο ύπνος.

Εργαζόμενοι γονείς: Πώς πληρώνεται η άδεια λόγω νήσησης του παιδιού - Ολο το ΦΕΚ

Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ η απόφαση του υπ. Εργασίας σχετικά με την εφαρμογή του άρθρου 16 του ν. 4722/2020 (Διευκολύνσεις για γονείς εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα λόγω νόσησης των τέκνων τους από τον κορονοϊό COVID -19).

Υπενθυμίζεται πως οι εργαζόμενοι γονείς δικαιούνται 5 ημέρες ειδική άδεια λόγω νόσησης των παιδιών τους από κορονοϊό, εκ των οποίων οι τρεις πρώτες ημέρες καλύπτονται από τον εργοδότη τους, η τέταρτη ημέρα από τον τακτικό προϋπολογισμό, ενώ κατά την πέμπτη ημέρα απουσίας δύνανται να κάνουν χρήση οποιασδήποτε άλλης άδειας.

Aποτελέσματα εθνικής έρευνας 2021-2022 για διαδικτυακές συνήθειες σε 5000 μαθητές

Ένα στα τέσσερα παιδιά έχει λάβει προσωπικές φωτογραφίες άλλων και έχει δεχτεί διαδικτυακή παρενόχληση ενώ ένα στα δύο συνομιλεί με αγνώστους και κάνει φίλους μέσω διαδικτύου. Ένα στα τέσσερα παιδιά έχει συναντήσει μισαλλόδοξο λόγο στο διαδίκτυο και ένα στα δέκα παιδιά έχει πέσει θύμα διαδικτυακής απάτης. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας τα παιδιά και οι νέοι φαίνεται ότι δε διστάζουν να μπλοκάρουν (block) κάποιον ή κάτι που τους έχει αναστατώσει στο διαδίκτυο δεν προχωράνε όμως τόσο εύκολα σε καταγγελία (report).

Μαθητική επιχειρηματικότητα για Νόμπελ! Το JA Worldwide υποψήφιο για το Νόμπελ Ειρήνης 2022

Υποψήφιο για το Νόμπελ Ειρήνης 2022 είναι το παγκόσμιο δίκτυο του Junior Achievement, το JA Worldwide, κομμάτι του οποίου αποτελεί το JA Greece, που κάθε χρόνο προσφέρει τη δυνατότητα σε εκατοντάδες μαθητές και φοιτητές ανά την Ελλάδα να βιώσουν την εμπειρία του «επιχειρείν» μέσα από το στήσιμο εικονικών επιχειρήσεων, τα καινοτόμα προϊόντα των οποίων είναι ικανά να κατακτήσουν την αγορά.

Σε άθλιες εγκαταστάσεις το Ειδικο Σχολείο Παιδιών με Αυτισμό στην Πυλαία


Παιδαγωγικές Ομάδες ΚΕΠΕΑ: Ξεκινά η επιλογή και τοποθέτηση μελών

Ξεκινά η διαδικασία επιλογής και τοποθέτησης των μελών των Παιδαγωγικών Ομάδων (Π.Ο.) των ΚΕΠΕΑ κατά το σχολικό έτος 2021-2022.

Σύμφωνα με σχετική εγκύκλιο:

Τι… φορά η «ντροπή της κοινωνίας»

Ενας μαθητής της 1ης γυμνασίου σε μουσικό σχολείο της Αθήνας πήγε με φούστα στο σχολείο και ένας καθηγητής του τον χαρακτήρισε «ντροπή της κοινωνίας». Οι συμμαθητές και οι συμμαθήτριές του για συμπαράσταση εμφανίστηκαν με φούστες τα αγόρια και γραβάτες τα κορίτσια, ενώ άρχισε μια μεγάλη συζήτηση σε όλη την Ελλάδα με αφορμή το περιστατικό.

Είναι όντως αυτός ο 13χρονος η “ντροπή της κοινωνίας”;

Κατασκευή Ραμπών Και Χώρων Υγιεινής Για Την Πρόσβαση Και Εξυπηρέτηση ΑμεΑ Σε Σχολικές Μονάδες Του Δήμου Πετρούπολης

Ράμπες και χώρους προσωπικής υγιεινής για μαθητές με κινητικά προβλήματα, κατασκεύασε ο Δήμος Πετρούπολης σε 20 σχολικές μονάδες της πόλης, με χρηματοδότηση που εγκρίθηκε από το Πρόγραμμα «Φιλόδημος II» του Υπουργείου Εσωτερικών.

Η μελέτη, που εκπονήθηκε από την Τεχνική υπηρεσία του Δήμου, περιλάμβανε τις απαιτούμενες οικοδομικές και ηλεκτρομηχανολογικές εργασίες για την κατασκευή νέων κεκλιμένων ραμπών ΑμεΑ και την κατασκευή WC ΑμεΑ, είτε με την δημιουργία νέων χώρων υγιεινής, είτε με την ανακατασκευή των υπαρχόντων.

Δήμος Κιλελέρ: Εκπαίδευση μαθητών για τα αδέσποτα

Ο Δήμος Κιλελέρ ξεκίνησε εκπαιδευτικό πρόγραμμα σε μαθητές και μαθήτριες σχολείων με στόχο την ευαισθητοποίηση στο θέμα των αδέσποτων ζώων. Οι δράσεις ξεκίνησαν από το Γυμνάσιο Πλατυκάμπου, όπου κλιμάκιο από τον Δήμο Κιλελέρ αποτελούμενο από τους αντιδημάρχους Βάνα Χλιάπη – Γκουνιαρούδη και Αλέκο Χονδρονάσιο, τα μέλη της Επιτροπής του Πανελλαδικού Σωματείου Προστασίας Κακοποιημένων Ζώων «Ελεύθερος», Ελένη Μπαρμπαλιού και Εύη Ευσταθίου και τον κτηνίατρο Αθανάσιο Παπαποστόλου, επισκέφθηκαν το Σχολείο για ενημερωτική εισήγηση στους μαθητές της Α’ Γυμνάσιου στο πλαίσιο του μαθήματος «Εργαστήριο δεξιοτήτων» με θέμα «Εμείς και τα αδέσποτα ζώα».

Πρόεδρος «Χαμόγελο του Παιδιού»: Σχεδόν καθημερινά τηλεφωνούν παιδιά που σκέφτονται να αυτοκτονήσουν

Για το περιστατικό με τη γυναίκα που χτύπησε το παιδί της και κατήγγειλε τον εαυτό της μίλησε ο πρόεδρος του «Χαμόγελου του Παιδιού», Κώστας Γιαννόπουλος, ωστόσο οι πληροφορίες που έδωσε στη δημοσιότητα είναι πολύ πιο σοκαριστικές.

Ο πρόεδρος από το «Χαμόγελο του Παιδιού» έκρουσε το καμπανάκι του κινδύνου για τους ανθρώπους με προβλήματα ψυχικής υγείας κατά τη περίοδο της πανδημίας, λέγοντας πως δεν έχει βρεθεί ουσιαστική λύση για όσους χρειάζονται βοήθεια.

Οι ψυχολόγοι του Δήμου Καλαμαριάς δίπλα σε γονείς και μαθητές

Συνολικά έξι ομιλίες, τέσσερις για γονείς και δύο για μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων θα πραγματοποιήσουν οι Ψυχολόγοι του Συμβουλευτικού Σταθμού για γονείς, παιδιά και εφήβους της Αντιδημαρχίας Παιδείας, Αθλητισμού, Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Καλαμαριάς.

Οι διδάσκοντες του ΓΕΛ Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης Ευόσμου για τα περιστατικά βίας

«Τείχος αντίστασης και προστασίας για τους μαθητές απέναντι στο παράλογο της βίας, του ρατσισμού και της μισαλλοδοξίας» τονίζουν ότι υψώνουν οι διδάσκοντες του ΓΕΛ Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης Ευόσμου σε ψήφισμα που υιοθέτησαν.

Σπέρνουν το δηλητήριο μέσα στα σχολεία – Γονείς και εκπαιδευτικοί στη Θεσσαλονίκη μιλούν για τα περιστατικά βίας

Για τα φαινόμενα της αυξανόμενης βίας, εντός και εκτός σχολικών αιθουσών, μίλησαν στην ΕΡΤ γονείς και εκπαιδευτικοί στη Θεσσαλονίκη με αφορμή την πρόσφατη επίθεση που δέχθηκαν αλλοδαποί μαθητές στο διαπολιτισμικό σχολείο του Ευόσμου. Και όπως κατήγγειλαν, οι δράστες, μέσω των επιθέσεων, προσπαθούσαν να παρεμποδίσουν κάθε τι που τους ενοχλούσε.

«Τρέχοντας ο Τέρι Έγινε Ξεφτέρι» ή Πώς το Τρέξιμο Ενώνει Μικρούς και Μεγάλους

Ένας τίτλος σαν… παιχνίδι. Σαν στιχάκι από τραγούδι παιδικό. Σαν λεκτική σκανταλιά: «Τρέχοντας ο Τέρι Έγινε Ξεφτέρι». Με λίγο ρετρό διάθεση, μας χαμογελάει ήδη από το εξώφυλλο.

«Τρέχοντας ο Τέρι Έγινε Ξεφτέρι» | Λευθέρης Πλακίδας | Εικον. Ελένη Καστρινογιάννη | Εκδόσεις Sportbook

«Κάθε μέρα να στοχεύεις για το καλύτερο. Να προσπαθείς συνέχεια. Να ανακαλύπτεις ότι τα όριά σου μεγεθύνονται μέχρι εκεί που δεν φαντάζεσαι. Να πιστεύεις στον εαυτό σου».

Πέθανε η σπουδαία στιχουργός Μαριανίνα Κριεζή


Η Μαριανίνα Κριεζή υπήρξε στιχουργός μεταξύ άλλων των τραγουδιών της θρυλικής ραδιοφωνικής εκπομπής «Εδώ Λιλιπούπολη», με πολύ σημαντικές συνεργασίες στην ελληνική δισκογραφία, γνωστή επίσης από πολλά βιβλία που είχε γράψει.