Τρίτη 30 Αυγούστου 2011

Αχτίδα: "ένα παράδειγμα για μίμηση από την εγγονή μου"

Κατασυγκινημένη από αυτό που έμαθα σήμερα από τα εγγόνια μου και το θεωρώ σαν παράδειγμα για πολλά παιδάκια, αποφάσισα να σας το πω γιατί..η χαζογιαγιά υπάρχει πάντα μέσα μου και ... μόνο πάνα που δεν χρειάστηκα σήμερα!

Επικίνδυνο παιχνίδι "Air Gun"

Η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή ενημέρωσε πως το Σετ παιχνιδιού ' Air Gun' (βλέπε φωτο). είναι επικίνδυνο και ενέχει κίνδυνο πνιγμού Λεπτομέριες θα βρείτε εδώ.

Ιστότοπος: TerpToons

Ο ιστότοπος TerpToons είναι πηγή καρτούν και κόμικ που σχετίζονται με τη διερμηνεία και τους διερμηνείς   Αμερικάνικης Νοηματικής Γλώσσας (ASL). Η Adrean Clark είναι μια  καρτουνίστα από τη Μινεσότα με  ισχυρή ταυτότητα Κωφής που αντικατοπτρίζεται στο έργο της. Επίσης, έχει γράψει δύο βιβλία: 8 Ways to be Deaf (πάλι για ένα διερμηνέα ASL) και The Census Taker & Other Deaf Humor. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για τη δημιουργό των TerpToons, επισκεφτείτε την προσωπική της ιστοσελίδα http://www.adreanaline.com. Καλή διασκέδαση!!

Οδηγίες για τη διδασκαλία από το Υπουργείο

Το Υπουργείο Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων έχει αναρτήσει οδηγίες για τη διδασκαλία ορισμένων μαθημάτων της Α' τάξης του Γενικού Λυκείου. Σε αυτά συγκαταλέγονται τα Μαθηματικά, η Βιολογία, η Φυσική και το νέο μάθημα Ερευνητική Εργασία.

Ομοφυλοφιλικός γάμος στο «Σουσάμι Άνοιξε»;


Όχι στους γάμους των ομοφυλοφίλων λέει η πολύ γνωστή παιδική σειρά «Σουσάμι Άνοιξε» (Sesame Street), παρά τη διαδικτυακή εκστρατεία με στόχο τη συγκέντρωση υπογραφών που ζητούσε να υπάρξει γάμος ανάμεσα στους δύο πρωταγωνιστές της, Μπερτ και τον Έρνι, για να προωθηθούν έτσι τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων και να περιοριστεί η ομοφοβία.

Βάσεις 2011

Δείτε τις Βάσεις για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, όπως διαμορφώθηκαν φέτος και συγκρίνετέ τις με τις περσινές.

Κάλεσμα για παρουσιάσεις σε ημερίδα με θέμα "Η χρήση του ΕΛ/ΛΑΚ στην εκπαίδευση: Εμπειρίες και καλές πρακτικές"

Η ΕΕΛ/ΛΑΚ σε συνεργασία με τον σύλλογο ιδιοκτητών ιδιωτικών σχολείων συνδιοργανώνει ημερίδα με τίτλο "Η χρήση του ΕΛ/ΛΑΚ στην εκπαίδευση: Εμπειρίες και καλές πρακτικές", στις 22 Οκτωβρίου στο Ναύπλιο. Η διοργάνωση της ημερίδας γίνεται έπειτα από πρόταση από τον πρόεδρο των ιδιοκτητών ιδιωτικών σχολείων και θα την παρακολουθήσουν καθηγητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης από ιδιωτικά σχολεία. Στόχος της ημερίδας είναι να ενημερωθούν οι συμμετέχοντες σχετικά με το ελεύθερο λογισμικό και πως αυτό μπορεί να να χρησιμοποιηθεί στην πράξη στην εκπαίδευση.

Άποψη: Π. Καψής "Εξ όνυχος..."

Πώς νιώθει άραγε ένας μαθητής που μπήκε στο πανεπιστήμιο; Αν θυμάμαι καλά περίπου σαν να έχει κατακτήσει το Έβερεστ. Μια βαθιά χαρά από εκείνες που μπορεί να σου δώσει μόνο η επίτευξη ενός στόχου για τον οποίο έχεις παλέψει χρόνια. Μπήκες με το σπαθί σου γιατί το αξίζεις. Και βέβαια προσδοκάς να αξίζει τον κόπο αυτό για το οποίο προσπάθησες. Αμ δε.

Περισσότερο γέλιο για καλύτερη κυκλοφορία του αίματος


Tα θετικά συναισθήματα γενικά και το γέλιο ειδικότερα κάνουν καλό στο κυκλοφορικό σύστημα, αντίθετα με το άγχος, όπως έδειξαν τα αποτελέσματα αμερικανικής μελέτης, η οποία διεξήχθη από ερευνητές της Ιατρικής Σχολής του πανεπιστημίου του Μέριλαντ, με επικεφαλής τον καθηγητή Μάικλ Μίλερ και παρουσιάστηκε στο συνέδριο της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Καρδιολογίας στο Παρίσι.

Υπό κατάληψη πανεπιστημιακά ιδρύματα

Υπό κατάληψη βρίσκονται πανεπιστήμια και πολυτεχνεία σε όλη τη χώρα, από φοιτητές που αντιδρούν στο νέο νομοσχέδιο για την ανώτατη παιδεία.

Από σήμερα το πρωί, το κτίριο της πρυτανείας του Πανεπιστημίου Αθηνών στα Προπύλαια έχει αποκλειστεί από φοιτητές, μέλη του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών.

Ενισχύεται το πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι» στο Δήμο Θεσσαλονίκης

Στην ενίσχυση και τη διεύρυνση των προγραμμάτων του Δήμου Θεσσαλονίκης που αφορούν τη «Βοήθεια στο Σπίτι», καθώς επίσης τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών, τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης ΑΜΕΑ και τα Κέντρα Φροντίδας Ηλικιωμένων, προχωρά η αρμόδια Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση (ΔΗΚΕΘΕ), η οποία εξασφάλισε ευρωπαϊκά κονδύλια ύψους 2.104.000 ευρώ, έναντι 906.000 ευρώ που είχαν εισρεύσει στα ταμεία της το 2010. Η αύξηση των ευρωπαϊκών κονδυλίων οφείλεται στον διπλασιασμό των εξυπηρετούμενων πολιτών και δίνει τη δυνατότητα στη διοίκηση του Δήμου να αυξήσει τον αριθμό των εργαζομένων.

Προκήρυξη θέσεων εποχικού προσωπικού για τις σχολικές μονάδες Ειδικής Αγωγής για το σχολικό έτος 2011-2012

Το Υπουργείο Παιδείας Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων προκηρύσσει 71 θέσεις εποχικού προσωπικού (35 θέσεις Οδηγών και 36 θέσεις συνοδών σχολικών λεωφορείων) σύμφωνα με την Ανακοίνωση 96181/Γ6/25-08-2011,για τις σχολικές μονάδες Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (ΣΜΕΑΕ) που διαθέτουν ιδιόκτητα σχολικά λεωφορεία ανά την επικράτεια.

«Photo Art» από το Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης

Το Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης ανακοινώνει τη δημιουργία του νέου μουσειοπαιδαγωγικού προγράμματος «Photo Art» για παιδιά 9-12 ετών που θα λειτουργήσει για πρώτη φορά από το Σεπτέμβριο του 2011.

Φεστιβάλ θρησκευτικής μουσικής της Πάτμου

Το 11ο Φεστιβάλ Θρησκευτικής Μουσικής Πάτμου πραγματοποιείται φέτος από την Παρασκευή 2 έως την Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2011, στον Ιερό χώρο της Αποκάλυψης. Καλλιτεχνικός Διευθυντής είναι ο Μαέστρος Άλκης Μπαλτάς ενώ η διοργάνωση ανήκει στο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Πάτμου.

Προβολή: Kitesurf στην Αθήνα


Για το Kitesurf σας είχαμε ενημερώσει. Εάν δεν προλάβατε ή διστάσατε να συμμετάσχετε, δείτε ένα ολιγόλεπτο video από το kite workshop που έγινε στην Αθήνα στις 28 Ιουλίου! Προλαβαίνετε να δηλώσετε συμμετοχή στα προσεχή workshops!

Προβολή: Συνέντευξη με τη Ruth Rowan


Η Routh Rowan είναι διερμηνέας νοηματικής γλώσσας. Η συνέντευξη δόθηκε στην Therese Edell και πρωτοπροβλήθηκε το Μάρτιο του 1990 στο πρόγραμμα "Good Friends".
Δείτε επίσης: Her problem now και Here I am

Ακαδήμεια: Υποβρύχια παραμύθια

Τα Υποβρύχια Παραμύθια έρχονται από παντού. Από τα βάθη των ωκεανών και από τα βάθη του χρόνου. Από κορφές απάτητων βουνών κι από παλάτια οξύκορφα. Από αυλές απλών σπιτιών κι από δροσερά πηγάδια. Άλλωστε δύο είναι τα βασικά χαρακτηριστικά τους:

Είναι Αδιάβροχα!
Είναι Πεντάγλυκα!

Πλεκτό ψαράκι!

Για εσάς που πιάνουν τα χέρια σας και απολαμβάνετε να φτιάχνετε παιχνίδια για τα παιδιά σας - και όχι μόνο- σάς προτείνουμε το πλεκτό ψαράκι Flappy Founder. Αναλυτικές οδηγίες (στα αγγλικά) θα βρείτε εδώ, όπου και εντοπίσαμε το γλυκύτατο ψαράκι και την παρέα του.

Προβολή: Το πέταγμα του γερακιού σε αργή κίνηση