Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου 2021

Καλό μήνα!

 

Παιδί στην εφηβεία – Πώς θα διαχειρίζεται σωστά τον χρόνο του;

Αν και ο έφηβος μπορεί να θεωρεί καλή ιδέα το να περιμένει να ξεκινήσει τις εργασίες το τελευταίο βράδυ πριν την καταληκτική ημερομηνία, η αναβλητικότητα μπορεί να προκαλέσει μεγάλο πρόβλημα στην ενήλικη ζωή του. Εκείνοι που δεν μαθαίνουν από νωρίς να διαχειρίζονται σωστά τον χρόνο τους ενδέχεται να αναπτύξουν χρόνια αναβλητικότητα, η οποία με την σειρά της εντείνει το άγχος και το στρες, επιβαρύνοντας την καθημερινότητά του.

Ισχύοντα μέτρα για τους εκπαιδευτικούς έως τις 13-09-2021

Το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων υπενθυμίζει ότι από 13 Σεπτεμβρίου, πρώτη ημέρα έναρξης του νέου διδακτικού έτους 2021-2022, οι εκπαιδευτικοί θα οφείλουν να προσέρχονται στην εργασία τους με πιστοποιητικό εμβολιασμού ή βεβαίωση παρελθούσας νόσησης από κορωνοϊό (τελευταίου εξαμήνου) ή βεβαίωση αρνητικού εργαστηριακού τεστ, το οποίο θα πρέπει να πραγματοποιείται δύο φορές την εβδομάδα με ευθύνη του εργαζομένου.

Πώς θα λειτουργήσουν φέτος τα σχολεία - Πότε θα κλείνει τάξη

Τον τρόπο με τον οποίο θα ανοίξουν σύντομα τα σχολεία μελετούν οι ειδικοί του υπουργείου Υγείας, ώστε να αποφευχθεί η περαιτέρω διασπορά του κορωνοϊου.

Όπως ανακοίνωσε σήμερα η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου, κατά την ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας ανά πέντε κρούσματα το ένα είναι παιδί και αυτό μάλιστα συμβαίνει με κλειστά σχολεία, γεγονός που περιπλέκει περισσότερο τις αποφάσεις που θα λάβουν σύντομα οι ειδικοί του υπουργείου Υγείας. Σημειώνεται ωστόσο ότι ένα νέο lockdown είναι απαγορευτικό για την ψυχική υγεία των παιδιών, όπως κρίνουν οι επιστήμονες.

Πάνος Τριανταφύλλου: Ο χάλκινος Παραολυμπιονίκης του Τόκιο μιλά στη LIFO

Λίγες μέρες πριν αγωνιστεί στους Παραολυμπιακούς Αγώνες κατακτώντας το χάλκινο μετάλλιο, ο Έλληνας αστέρας της ξιφασκίας με αμαξίδιο, Πάνος Τριανταφύλλου είχε αφηγηθεί στη LIFO την ιστορία του. Μια διαδρομή γεμάτη θέληση, διακρίσεις και μετάλλια, με τον τελευταίο της σταθμό να έρχεται εχθές στο Τόκιο, όταν μας έκανε για μία ακόμη φορά να αισθανόμαστε υπερήφανοι. Μπορεί λοιπόν, ο στόχος να έγινε πραγματικότητα, και το όνειρο, πράξη, όμως όσα μας είπε στον δρόμο για μία ακόμη μεγάλη επιτυχία, παραμένουν επίκαιρα.

Αλφαβητάρι Οικονομικών: Φέρνει τον οικονομικό αλφαβητισμό στα σχολεία!

Πώς μπορεί ένα πρόγραμμα οικονομικής εκπαίδευσης να είναι καινοτόμο, να προσφέρει στην εκπαιδευτική κοινότητα και να υποστηρίζει τη διαμόρφωση ενεργών και υπεύθυνων πολιτών; Το «Αλφαβητάρι Οικονομικών» που υλοποιεί από το 2019 η ActionAid στοχεύει σε όλα τα παραπάνω συνδυάζοντας στην πράξη καινοτομία και εκπαίδευση.

Απώτερος σκοπός του προγράμματος είναι να συμβάλλει στη δημιουργία μιας κοινωνίας ευαισθητοποιημένων και υπεύθυνων πολιτών που κατανοούν το περίπλοκο παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό περιβάλλον και είναι σε θέση να λαμβάνουν ενημερωμένες κοινωνικές και οικονομικές αποφάσεις, ώστε να γίνουν οι ίδιοι φορείς αλλαγής για μια πιο δίκαιη κοινωνία.

Συναγερμός κτυπά όταν χάνεται ένας ενήλικας ή ένα παιδί



Τα πράγματα δεν είναι απλά όταν χάνεται ένα παιδί. Το ίδιο ισχύει και με την εξαφάνιση ενηλίκων. Τότε όλοι οι αρμόδιοι φορείς ξεκινούν έναν αγώνα με τον χρόνο για τον εντοπισμό των εξαφανισθέντων. Σε αυτό το έργο η συμβολή εκείνων που έχουν την εμπειρία και τα μέσα είναι εκ των ων ουκ άνευ σημασίας, όπως εξηγεί ο Κώστας Γιαννόπουλος, πρόεδρος Δ.Σ. Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού».

meallamatia: Τα εμπόδια των ανάπηρων ηθοποιών στην αγορά εργασίας

Σε μια διαφωτιστική live συζήτηση με τον Βαγγέλη Αυγουλά, ο Βασίλης Οικονόμου, ο Πάνος Ζουρνατζίδης, η Έλη Δρίβα και ο Σήφης Πολυζωίδης μάς μίλησαν για όσα εμπόδια αντιμετωπίζουν οι ανάπηροι ηθοποιοί στον επαγγελματικό χώρο.

Μας σύστησαν, επίσης, την ομάδα ΘΕΑΜΑ, μια συμπεριληπτική θεατρική ομάδα που ιδρύθηκε από τον Βασίλη Οικονόμου για ανάπηρους ηθοποιούς και διεκδικεί την ισότιμη συμμετοχή τους στον χώρο του θεάτρου.

«Τόκιο 2020»: Η ανασκόπηση της 7ης ημέρας

Η ανασκόπηση της 7ης ημέρας, όπου η Ελλάδα κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στη σφαίρα F20 με τον Στράτο Νικολαϊδη, ενώ ο Γρηγόρης Πολυχρονίδης εξασφάλισε μετάλλιο στο μικτό ατομικό BC3 του μπότσια...

Τα μικρά παιδιά υποφέρουν από τον εγκλεισμό: Φοβίες, διαταραχές, παχυσαρκία

Τους φόβους των παιδιάτρων για τους κινδύνους που συνοδεύουν τον παρατεταμένο εγκλεισμό των παιδιών λόγω πανδημίας, μετέφερε ο αντιπρόεδρος της τοπικής κυβέρνησης στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία, Γιόαχιμ Σταμπ, προτείνοντας μια διαφορετική προσέγγιση για την καταπολέμηση της πανδημίας.

«Οι παιδίατροι μας λένε ότι ο εγκλεισμός μπορεί να προκαλέσει σημαντικά προβλήματα. Παχυσαρκία, για παράδειγμα. Πολλά παιδιά, εδώ και μήνες, δεν έχουν συμμετάσχει στα μαθήματα κολύμβησης, δεν είχαν καμία απολύτως αθλητική δραστηριότητα. Οι παιδίατροι κάνουν λόγο για φοβίες, για διαταραχές στην επικοινωνία, για αναπτυξιακές δυσκολίες, πρέπει να τα συνυπολογίζουμε όλα αυτά.»

Η επιστροφή στα θρανία, κρίσιμο τεστ για τη «Δέλτα»

Με μεγαλύτερη αγωνία από ποτέ περιμένουν οι γονείς φέτος την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. Θα μπορέσουν τα παιδιά να καλύψουν τα γνωστικά κενά που προκλήθηκαν τα δύο περασμένα χρόνια; Θα κατορθώσουν να τηρούν τα μέτρα προστασίας μέσα στις σχολικές αίθουσες; Τι θα συμβεί αν υπάρξει κρούσμα μεταξύ των φίλων και συμμαθητών τους; Η «Κ» μίλησε με τέσσερις μητέρες με παιδιά σε διαφορετικές ηλικίες σχετικά με τους φόβους αλλά και τις προσδοκίες τους από το σχολικό έτος 2021-22.

Προκήρυξη Εξετάσεων Επάρκειας Ε.Ν.Γ. Οκτωβρίου 2021

Η Ομοσπονδία Κωφών Ελλάδος διοργανώνει Εξετάσεις Επάρκειας Ε.Ν.Γ. για την εξεταστική περίοδο Οκτωβρίου 2021. Ειδικότερα, στην Αθήνα το διάστημα Παρασκευή 08 Οκτωβρίου 2021 έως Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2021, στο χώρο της σχολής ΕΝΓ της ΟΜ.Κ.Ε (ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ, οδός Φειδιππίδου 31 και Μιχαλακοπούλου, Αμπελόκηποι, Αθήνα) και στη Θεσσαλονίκη από Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2021 έως Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2021 [Με ανοιχτό το ενδεχόμενο παράτασης εφόσον αυτό χρειαστεί και πάντα ανάλογα με τον αριθμό των υποψηφίων].
Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων ορίζεται από Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου 2021έως Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου 2021 και ώρα 15:00.

Προκηρύξεις για την πλήρωση θέσεων του Ν.2643/98 (Δημόσιες Υπηρεσίες, Ν.Π.Δ.Δ., Ν.Π.Ι.Δ., Ο.Τ.Α.)

Η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία ενημερώνει ότι ξεκινά σήμερα Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου η διαδικασία υποβολής αιτήσεων στις 14 αρμόδιες Πρωτοβάθμιες Επιτροπές του ΟΑΕΔ που προβλέπονται από τον ν. 2643/98 για την κάλυψη περίπου 2.090 θέσεων από ανέργους/ες ειδικών κατηγοριών που υπάγονται στις προστατευτικές διατάξεις του νόμου (άτομα με αναπηρία και συγγενείς τους, πολύτεκνοι, τρίτεκνοι κλπ.). Η διαδικασία θα διαρκέσει μέχρι και τις 5 Οκτωβρίου 2021.

Σύλλογος Μέριμνας Ατόμων με Αυτισμό: Το κατασκηνωτικό πρόγραμμα ΄Η δύναμη της κατασκηνωτικής ενσωμάτωσης ολοκληρώθηκε με επιτυχία!’

Η ανακοίνωση του Συλλόγου Μέριμνας Ατόμων με Αυτισμό για το κατασκηνωτικό πρόγραμμα:

Ο σύλλογός μας είχε την ευκαιρία να συμμετέχει στο μοναδικό κατασκηνωτικό πρόγραμμα στην Ελλάδα ,όπου άτομα με ΕΕΑ(ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες ) και αναπηρία εντάχθηκαν σε πρόγραμμα τυπικής κατασκήνωσης! Ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα που σχεδίασαν και υλοποίησαν από κοινού το Εργαστήριο Προσαρμοσμένης Φυσικής Αγωγής του ΤΕΦΑΑ Σερρών(ΑΠΘ) και η κατασκήνωση YUPPI CAMP στην Κρυοπηγή Χαλκιδικής.