Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2011

Προβολή: Παρουσίαση παράστασης "Ο Μικρός Πρίγκιπας" (ΕΝΓ)



Περισσότερα βίντεο με διερμηνεία στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα θα βρείτε στο διαδικτυακό κανάλι για παιδιά KidsWeb.gr (δοκιμαστική έκδοση) και στον αντίστοιχο λογαριασμό στο vimeo.

Προβολή: 3 προτάσεις για Έξυπνο πρωινό με Μέλι



Μάγνητες Τυφλοί: "Υπηρεσία Συνέργεια στην καθημερινότητα"

Οι Μάγνητες Τυφλοί ενημερώνουν εκ νέου τα μέλη τους ότι από την Παρασκευή 8 Ιουλίου λειτουργεί μια νέα υπηρεσία στο σωματείο μας, η υπηρεσία συνέργειας στην καθημερινότητα. 
Αναλυτικότερα, από όλα τα μέλη του σωματείου που χρειάζονται συνοδό μπορούν να καλούν στη γραμματεία του συλλόγου για να εξασφαλίζουν συνοδό, για οποιαδήποτε εξυπηρέτηση είτε διοικητικής φύσεως σε Δήμους, Τράπεζες κ.λ.π. είτε συνοδεία για την διεκπεραίωση καθημερινών αναγκών όπως σούπερ μάρκετ κ.λ.π.

Συνέδριο: "Γυναικείες και ανδρικές αναπαραστάσεις στη λογοτεχνία για παιδιά και νέους"

Το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών "Παιδικό Βιβλίο και Παιδαγωγικό Υλικό" του Τμήματος Επιστημών Προσχολικής Αγωγής και Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού του Πανεπιστημίου Αιγαίου, διοργανώνει Συνέδριο στις 20, 21 και 22 Οκτωβρίου 2011 με θέμα: "Γυναικείες και ανδρικές αναπαραστάσεις στη λογοτεχνία για παιδιά και νέους" (Κτήριο "Κλεόβουλος", Δημοκρατίας 1, Ρόδος). Περισσότερες πληροφορίες

Δωρεάν είσοδος στο Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης

Το Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης ανταποκρίνεται στην πρόταση συνεργασίας με τον Πολιτισμικό Οργανισμό του Δήμου Αθηναίων "H πόλη ανοίγεται στα παιδιά" προσφέρει δωρεάν είσοδο, σε παιδιά νηπιαγωγείου και δημοτικού μαζί με τους ενήλικες συνοδούς τους.... και προτείνει την προσωπική αξιοποίηση των έργων από κάθε επισκέπτη, με δραστηριότητες που θα βρεί στις διαδραστικές γωνιές των εκθέσεών του Μουσείου
Σαββατοκύριακα 15-16 και 22-23 Οκτωβρίου
Σάββατο 10.00-14.00 και Κυριακή 11.00-14.00

Πηγή: facebook

Αφιέρωμα στον Ο. Ελύτη

Το Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2011 (ώρα 21:00) στο Δημαρχιακό Μέγαρο Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιηθεί αφιέρωμα στον Οδυσσέα Ελύτη. Είσοδος ελεύθερη. Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε εδώ.

Διάλεξη του Marco Hillemann


Η διάλεξη, με θέμα: "Κλασικός αρχαιολάτρης και ρομαντικός επαναστάτης: Όψεις στον Φ. Σίλλερ στα ελληνικά φιλολογικά περιοδικά του 19ου αιώνα", θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 11 Οκτωβρίου (ώρα 20.30) στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Τμήματος Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Πρόγραμμα σχολικών εκδηλώσεων «Παράθυρο στην Ευρώπη»

Οι σχολικές συνεργασίες στην Ευρώπη είναι μια αυξανόμενη κοινή πρακτική που αποκτά ευρεία αναγνώριση. Το σχολείο μας στοχεύει να κάνει ένα βήμα μπροστά και να ανοίξει ένα παράθυρο στο μέλλον. Στόχος του είναι να διευρύνει ορίζοντες, να μεθοδεύσει νέες πρακτικές και να διευκολύνει τις συνεργασίες εκείνες, όπου σχολεία από Ευρωπαϊκές και όχι μόνο χώρες θα ωφεληθούν από τα εργαλεία των Τεχνολογιών Πληροφορίας και Επικοινωνιών (ΤΠΕ) και δουλεύοντας μαζί θα αποκομίσουν παιδαγωγικά, κοινωνικά και πολιτιστικά οφέλη.

Σκηνικό βίας στο Αριστοτέλειο

Πρακτικές «νονών» χρησιμοποίησαν φοιτητές του Τμήματος Χημείας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο προκειμένου να πείσουν τον πρόεδρο του τμήματος να συγκαλέσει γενική συνέλευση των καθηγητών ώστε να ορίσουν εμβόλιμη Εξεταστική, όταν τελειώσουν οι καταλήψεις, για τους επί πτυχίω φοιτητές και διπλή Εξεταστική τον Φεβρουάριο. Μάλιστα, οι φοιτητές - περίπου σαράντα στον αριθμό - απαίτησαν να τα «μπαλώσουν» οι καθηγητές με κάποιον τρόπο ώστε να μη χαθεί το εξάμηνο, παρότι δεν θα έχουν συμπληρωθεί δεκατρείς εβδομάδες μαθημάτων!

Αγγιγμα με τη δύναμη του μυαλού

Όχι μόνο κίνηση αλλά και αφή για τους τετραπληγικούς με τη βοήθεια της τεχνολογίας υπόσχεται μια νέα μελέτη. Διεθνής ομάδα επιστημόνων κατόρθωσε να εκπαιδεύσει δυο πιθήκους ρέζους μακάκους ώστε να «πιάνουν» με ένα εικονικό χέρι διάφορα αντικείμενα και να «αισθάνονται» την υφή τους μόνο και μόνο με την «ηλεκτρική» δύναμη του μυαλού τους.

Το Πανεπιστήμιο Κρήτης στα πρώτα 300 του κόσμου

Το Πανεπιστήμιο Κρήτης είναι το μοναδικό ελληνικό ίδρυμα στη λίστα των βρετανικών «Τάιμς» με τα 400 καλύτερα εκπαιδευτικά ιδρύματα στον κόσμο για το 2011, τη στιγμή που για άλλη μια φορά τα αμερικανικά και βρετανικά πανεπιστήμια «αριστεύουν» και καταλαμβάνουν τις πρώτες θέσεις.

Νέες συγχωνεύσεις σχολείων - Μέχρι 25 μαθητές ανά τάξη

Δεύτερος γύρος συγχωνεύσεων σχολείων θα γίνει έως το τέλος του χρόνου σε όλη τη χώρα, αυτή τη φορά κυρίως στην τεχνική εκπαίδευση. Και στην γενική εκπαίδευση όμως, περίπου 300 σχολεία πανελλαδικά θα συγχωνευθούν σύντομα, ολοκληρώνοντας τον κύκλο που ξεκίνησε την περασμένη χρονιά. Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες του «Βήματος» με το δεδομένο ότι το «πείραμα» των συγχωνεύσεων προχωράει χωρίς μεγάλα προβλήματα στα σχολεία της χώρας, το υπουργείο Παιδείας εξετάζει τώρα την επέκταση και ολοκλήρωση του.

Άποψη: Άλκης Γαλδαδάς "Κάτω τα χέρια από τα παιδιά μας"

Έχω ζήσει από κοντά τις πρώτες σχολικές καταλήψεις. Τις άρχισαν κάποτε μαθητές των Τ.Ε.Λ. Διότι τα παιδιά που γραφόταν στα Τεχνικά Λύκεια στην πλειοψηφία τους δεν μας ερχόταν από τις πιο εύπορες οικογένειες. Αυτά λοιπόν τα παιδιά κάποια στιγμή ξεσηκώθηκαν πρώτα. Αλλά εκείνες οι καταλήψεις, τέλος της δεκαετίας του ’80, πέρα από τον αυθορμητισμό τους διέθεταν αποφασιστικότητα, εφευρετικότητα και τον ενθουσιασμό που χάριζε πάντα η ηλικία τους. Στο δικό μου σχολείο είχαν ξεκινήσει από το Νοέμβριο και παρ’ όλο το κρύο πέρασαν όχι μόνο όλα τους τα Σαββατοκύριακα αλλά και τις διακοπές των Χριστουγέννων μέσα στις τάξεις που τις είχαν κάνει σπίτι τους.

Δ.Τ Γ.Γ.Καταναλωτή: παιδική σκηνή Busa (ΙΚΕΑ)

Αν αγοράσατε την παιδική σκηνή Busa από τα καταστήματα ΙΚΕΑ... διαβάστε το δελτίο τύπου της Γενικής Γραμματείας Καταναλωτή που ακολουθεί: