Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2019

Γιατί τα λιγότερα παιχνίδια θα ωφελήσουν τα παιδιά σας.

“The potential possibilities of any child are the most intriguing and stimulating in all creation” Ray L. Wilbur.

Τα παιχνίδια δεν είναι απλώς αντικείμενα με τα οποία παίζουμε. Τα παιχνίδια δίνουν μορφή στα δομικά στοιχεία για το μέλλον των παιδιών μας. Διδάσκουν στα παιδιά μας για τον κόσμο και για τα ίδια. Στέλνουν μηνύματα και επικοινωνούν αξίες. Και έτσι, οι σκεπτόμενοι γονείς σκέφτονται τι βάσεις δίνουν στα παιδιά τους με τα παιχνίδια που τους προσφέρουν. 

Έκκληση του υπουργείου Παιδείας στους γονείς των μαθητών: Εμβολιάστε τα παιδιά για τη γρίπη

Έκκληση εμβολιασμού που διανέμεται μέσω των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης μαζί με οδηγίες για τα µέτρα πρόληψης για τη γρίπη, κάνει η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας. Αφορμή αποτέλεσε η απουσία πολλών παιδιών και καθηγητών από τα μαθήματα λόγω νόσησης.

Αμυγδαλίτιδα στο παιδί vs Αμυγδαλεκτομή - Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν οι γονείς

Η αμυγδαλίτιδα είναι μια λοίμωξη του λεμφικού ιστού, ο οποίος βρίσκεται στο πίσω μέρος του στόματος και ονομάζονται παρίσθμιες αμυγδαλές.

Η αμυγδαλεκτομή αποτελεί μία από τις συχνότερες επεμβάσεις, που διενεργούνται στην παιδική ηλικία. Πριν από αρκετά χρόνια, ήταν ένα από τα χειρουργεία που γινόταν για «πάσα νόσο», όπως και η σκωληκοειδεκτομή... Η ιατρική βέβαια άλλαξε... εκσυγχρονίστηκε, όπως και τόσες άλλες επιστήμες, και βασίζεται στην τεκμηρίωση (Evidence Based Medicine).

Φαρμακεία πρώτων βοηθειών για τα σχολεία στα ακριτικά νησιά

Μια πολύ σημαντική πρωτοβουλία πραγματοποίησε ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Δωδεκανήσου, σε συνεργασία με την εταιρεία Rafarm, για τα δημοτικά σχολεία των ακριτικών νησιών του νομού.
Προσέφεραν φαρμακεία πρώτων βοηθειών, με όλα τα απαραίτητα υλικά και σκευάσματα για την ασφάλεια των μικρών μαθητών!

Οι γονεϊκές αποτυχίες που μπορούν να θεωρηθούν νίκες

Όταν επιρρίπτετε ευθύνες σε ένα παιδί, το αναστατώνετε και μπορεί να νιώσει ενοχές. Αν όμως δεν ντροπιάσετε ένα παιδί, το να νιώθει υγιείς ενοχές μπορεί να αποτελέσει κίνητρο. Έτσι μαθαίνουν ότι υπάρχουν συνέπειες στις πράξεις τους. Πάμε να δούμε μερικά παραδείγματα που ίσως βλέπετε ως αποτυχίες, αλλά που τελικά βοηθούν και έχουν θετικά οφέλη.

Προστασία σε εργαζόμενους γονείς προωθεί η Ε.Ε.

Μεγαλύτερη προστασία για τους εργαζόμενους γονείς και φροντιστές αναμένεται να προσφέρει οδηγία που προωθεί η Ευρωπαϊκή Ενωση, σε μια προσπάθεια εξισορρόπησης της επαγγελματικής και της προσωπικής ζωής των πολιτών. Τουλάχιστον δεκαήμερη άδεια πατρότητας, γονική άδεια διάρκειας 4 μηνών και πέντε ημέρες άδειας τον χρόνο, καθώς και δικαίωμα να ζητήσουν ευελιξία στην εργασία ορίζουν οι νέοι κανόνες. Χθες, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το Συμβούλιο κατέληξαν σε συμφωνία για την πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για νέα οδηγία σχετικά με την ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και ιδιωτικής ζωής για τους γονείς και τους φροντιστές ανηλίκων. Προκειμένου η συμφωνία να καταστεί οδηγία της Ευρωπαϊκής Ενωσης, πρέπει να εγκριθεί επισήμως από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το Συμβούλιο.

Ποιοι μαθητές δικαιούνται επίδομα έως 1.500 ευρώ

Διευκρινίσεις για τη μεταφορά των μαθητών δημοσίων σχολείων από τις Περιφέρειες δίνει με εγκύκλιο το υπουργείο Εσωτερικών.

Και όμως, όλα τα μωρά γεννιούνται ίσα ανεξάρτητα από τη φυλή ή την τάξη τους

Τα παιδιά που γεννιούνται σε παρόμοιες συνθήκες θα μεγαλώσουν το ίδιο καλά ανεξάρτητα από τη φυλή ή το γεωγραφικό σημείο στο οποίο γεννήθηκαν, σύμφωνα με μια έρευνα της Οξφόρδης, η οποία αναιρεί την άποψη ότι η νοημοσύνη καθορίζεται από τη φυλή ή την κοινωνική τάξη 

Δημόσια λύκεια με επιδόσεις ρεκόρ σε Μακεδονία και Θράκη

Σε δημόσια σχολεία των αρίστων «κατ΄ εξακολούθηση» αναδεικνύονται τουλάχιστον πέντε ΓΕΛ της Κεντρικής- Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης μέσα από το πρόγραμμα εταιρικής κοινωνικής ευθύνης «Η Μεγάλη στιγμή για την Παιδεία» που υλοποιεί κάθε χρόνο ο Όμιλος Eurobank για τα σχολεία όλης της χώρας.

Γρηγόρης Κοντός: Mία βράβευση με ιδιαίτερη σημασία στην άκρη του Αιγαίου

Αν υπάρχουν κάποια χαρακτηριστικά παραδείγματα για τον αθλητισμό βάσης, τότε σίγουρα μέσα σε αυτά, είναι και αυτό της προσφοράς του καθηγητή φυσικής αγωγής Γρηγόρη Κοντού, που στη Λέσβο παράγει σημαντικό έργο.