Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012

Άγιος Βασίλης Origami

Tο βρήκαμε στο facebook, στη σελίδα creative ideas.

Χριστουγεννιάτικες εορταγορές φορέων και ιδρυμάτων στην Αθήνα

Από την Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρία "Μπορούμε": ορισμένοι από τους φορείς και ιδρύματα μας ενημέρωσαν για τις χριστουγεννιάτικες εορταγορές που οργανώνουν φέτος.

Βιβλία για το Χατζηκυριάκειο Ίδρυμα

Οι Booknighters θα επισκεφτούν τα Χριστούγεννα το Χατζηκυριάκειο Ίδρυμα Παιδικής Προστασίας για να μοιράσουν στα παιδιά βιβλία που θα χορηγηθούν από Εκδοτικούς Οίκους και μεμονωμένα άτομα.

WHY NOT: The XMAS Project


Προβολή: The parent rap


Το βρήκαμε στο Ars Longa Vita Brevis. Αν θέλετε να διαβάσετε τους στίχους, κάντε μία βόλτα από εκεί!

Αναπηρία και τηλεοπτικός νόμος (του Μάνου Μπόγδου)

«…Στην τηλεόραση ισχύει η προϋπόθεση της συντομίας. Πρέπει να πεις πράγματα μεταξύ δύο διαφημίσεων, περίπου δηλαδή 600 λέξεις. Το χαρακτηριστικό αυτής της προϋπόθεσης είναι ότι μπορείς να επαναλάβεις μόνο συμβατικές κρίσεις…» Noam Chomsky σε ελεύθερη μετάφραση στο «Κατασκευάζοντας την συγκατάθεση».

Χριστουγεννιάσματα και Καλαντίσματα

Με Καλικάτζαρους, δρώμενα, κάλαντα απ’ όλη την Ελλάδα και τον Άγιο Βασίλη από την Καππαδοκία, ο μαγικός Καλαντομάγος μας μεταφέρει στη χώρα των Ελληνικών Χριστουγέννων. Για να ζήσουν και να γνωρίσουν τα παιδιά μας την ατμόσφαιρα των Χριστουγέννων όπως την ερμήνευσε ο λαός μας, με τραγούδια, χορούς και ξόρκια.

Bιβλία για τα Χριστούγεννα

...Ήταν παραμονή Χριστουγέννων και ο Χάρης έπρεπε να βρει ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο πριν έρθει ο Αϊ-Βασίλης.

...«Τι συμβαίνει;» ρώτησε ο Πόντικας, σταματώντας τη δουλειά του.
«Νομίζω ότι πρέπει να είναι τα ποντίκια του αγρού», απάντησε ο Τυφλοπόντικας, με ένα ίχνος περηφάνιας στη φωνή του. «Γυρίζουν από σπίτι σε σπίτι και λένε τα κάλαντα κάθε χρόνο τέτοια εποχή. Τώρα που τους ξανάκουσα, θυμήθηκα τις παλιές καλές μέρες»...

9ο Τουρνουά Goalball "ΗΦΑΙΣΤΕΙΑΔΑ"

Οι αθλητές και το Δ.Σ. του Α.Σ.Τ. ΗΦΑΙΣΤΟΣ, σας προσκαλούν να παρακολουθήσετε από κοντά τους αγώνες του 9ου τουρνουά Goalball "ΗΦΑΙΣΤΕΙΑΔΑ" το Σάββατο 1 και την Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2012, στο Κλειστό Γυμναστήριο Κ.Α.Π.Π.Α. 2000, στην Περαία Θεσσαλονίκης. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ: ΣΑΒΒΑΤΟ 1/12 ώρες 10.30 - 19.30 ΚΥΡΙΑΚΗ 2/12 ώρες 10.00 - 11.30. Οι αγώνες θα διεξαχθούν με την υποστήριξη του Δήμου Θεσσαλονίκης. Πληροφορίες: ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΥΦΛΩΝ ΗΦΑΙΣΤΟΣ | ΒΑΣ. ΟΛΓΑΣ 32, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 54641 | ΤΗΛ.2310860622 | ΦΑΞ. 2310860642 | astifaistos@yahoo.com
Πηγή: noesi

Eγκαίνια της Δανειστικής Κουκλοθεατρικής Βιβλιοθήκης (Unima Hellas)

Θα ήταν εξαιρετική τιμή για μας να παραβρεθείτε στα εγκαίνια της Δανειστικής Κουκλοθεατρικής Βιβλιοθήκης μας την Κυριακή 2 Δεκεμβρίου, στις 12:30, στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.

Κινηματογράφος και αναπηρία

Στο πλαίσιο της παγκόσμιας ημέρας ανθρώπων με αναπηρία, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του εκπαιδευτηρίου Χρυσόστομος Σμύρνης, Λεοντείου Λυκείου Νέας Σμύρνης, διοργανώνει την προβολή του ντοκιμαντέρ «Με λένε Στέλιο» το οποίο συμμετείχε στο φεστιβάλ ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης 2012.