Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2016

Μέχρι το 2050 «οι μισοί θα έχουν μυωπία»

Αν η σημερινή αυξητική τάση συνεχιστεί, μέχρι το 2050 ο μισός παγκόσμιος πληθυσμός, σχεδόν 5 δισεκατομμύρια άνθρωποι, θα χρειάζονται γυαλιά για να βλέπουν μακριά, προβλέπει διεθνής μελέτη οφθαλμιάτρων.

Ψυχική υγεία των παιδιών: Άλλος ένας τομέας σε κρίση

Η Ψυχική Υγεία. Ένας όρους που κάποιους τους αφήνει- φαινομενικά έστω- αδιάφορους , κάποιους τους φοβίζει και άλλους συγκινεί. Πόσο μάλλον όταν αναφερόμαστε σε μικρά παιδιά ή εφήβους. Προβληματίστηκα αρκετά για το τι θα έπρεπε να περιλαμβάνει η αναφορά μου αυτή. Αν θα πρέπει να στηριχθώ σε μελέτες, να αναζητήσω στατιστικές και να αναφερθώ σε επίσημες «γραμμές» του κράτους. Ωστόσο συλλογίστηκα πως μια σύντομη αναζήτηση στο διαδίκτυο μπορεί να προσφέρει άφθονα αυτές τις πληροφορίες. Επίσης συλλογίστηκα, με μια μικρή απογοήτευση ομολογώ, ότι στην χώρα μας, μέχρι πρόσφατα τουλάχιστον,δεν έχει υπάρξει κάποια πανελλήνια επιδημιολογική μελέτη στον τομέα της ψυχικής υγείας παιδιών και εφήβων, ώστε να καταγραφούν οι ανάγκες των ομάδων αυτών.

Δωμάτιο Απόδρασης για Μαθητές Ε και ΣΤ δημοτικού στη Θεσσαλονίκη

Σου αρέσουν οι γρίφοι, τα αινίγματα, τα μαθηματικά παιχνίδια;
Πιστεύεις ότι μπορείς να….αποδράσεις με όπλα τις μαθηματικές σου γνώσεις, την παρατηρητικότητα αλλά και την οξυδέρκειά σου;
Αν η απάντηση είναι ναι, τότε…. διάβασε παρακάτω:

Δήμος Θεσσαλονίκης: 'Εξι μικροί φορητοί κήποι έξω από σχολεία

Στην τοποθέτηση μικρών φορητών κήπων έξω από σχολεία θα προχωρήσει το επόμενο διάστημα ο δήμος Θεσσαλονίκης. 

Πρόκειται για μεταλλικές κατασκευές που μοιάζουν με κοντέινερ και τα οποία φέρουν ενσωματωμένο καθιστικό – παγκάκι ενώ το μεγαλύτερο μέρος τους είναι μια δενδροδόχος με πυκνή φύτευση. Οι έξι κήποι «Green spots» είναι δωρεά της εταιρίας Παπαστράτος προς το Δήμο Θεσσαλονίκης. 

Εθιστικό το Facebook όσο η κοκαΐνη;

Η ατελείωτη ενασχόληση με το Facebook είναι το ίδιο εθιστική με την… κοκαΐνη υποστηρίζει νέα μελέτη αμερικανών ερευνητών από το Πολιτειακό Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας.

Με τη βοήθεια απεικονιστικών εξετάσεων του εγκεφάλου των εθελοντών που έλαβαν μέρος στις δοκιμές, οι ειδικοί κατάφεραν να διακρίνουν ποιοι χρήστες δεν μπορούσαν να ζήσουν χωρίς το «μπλε» μέσο κοινωνικής δικτύωσης. Συγκεκριμένα, είδαν ότι ο εθισμός τους στο Facebook επηρέαζε την φαιά ουσία του εγκεφάλου τους με τρόπο που παρέπεμπε στον εθισμό στην κοκαΐνη.

Αφρική: Υποσιτισμός για 1 εκατομμύριο παιδιά εξαιτίας του Ελ Νίνιο

Περίπου ένα εκατομμύριο παιδιά στην ανατολική και δυτική Αφρική υποφέρουν από ακραίο υποσιτισμό, εξαιτίας των κλιματικών μεταβολών που έχει προξενήσει το Ελ Νίνιο, σημειώνει σε νέα έκθεσή του ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών.