Τρίτη 25 Ιουνίου 2024

Παιχνίδια βασισμένα στην κίνηση που βοηθούν τους μαθητές στην ορθογραφία

 Παιχνίδια που συνδυάζουν την ορθογραφία με τη σωματική δραστηριότητα μπορούν να διευκολύνουν τους μικρούς μαθητές να μάθουν νέες λέξεις.

Η συμβουλή του Άμλετ «Προσαρμόστε τη δράση στη λέξη, τη λέξη στη δράση», είναι μια εξαιρετική συμβουλή, που ταιριάζει και στην τέχνη της απομνημόνευσης. Μελέτες έχουν δείξει ότι η ανάκληση είναι ευκολότερη όταν η απομνημόνευση συνδέεται με την κίνηση. Πολλοί ηθοποιοί θεωρούν χρήσιμο να χρησιμοποιούν το σώμα τους για να μάθουν και να θυμούνται τον ρόλο τους, συνδέοντάς τις λέξεις και τις φράσεις με χειρονομίες και σκηνικά.

Η παραγωγή χορτάρινης σκούπας στον Φάρο Τυφλών της Ελλάδος στην Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά της Ελλάδος!

Η παραγωγή - τεχνογνωσία - της χορτάρινης σκούπας(*) - αρχαίο ελληνικό σάρωθρον - αποτελεί βασικό αντικείμενο χειρωνακτικής απασχόλησης τυφλών και μερικώς βλεπόντων εργατών της Μονάδας Παραγωγής Σκουπών και Βουρτσών του Φάρου Τυφλών της Ελλάδος.

Συμβουλές για την επιλογή σχολών στο Μηχανογραφικό

Εν αναμονή των βαθμολογιών των υποψηφίων στα μαθήματα των Πανελλαδικών Εξετάσεων, αλλά και τη μετέπειτα συμπλήρωση του Μηχανογραφικού Δελτίου, το ενδιαφέρον πλέον αρχίζει να στρέφεται γύρω από τη συζήτηση σχετικά με τις περιζήτητες σχολές, τις σχολές που μπορούν να εξασφαλίσουν επαγγελματική αποκατάσταση στους αποφοίτους τους, αλλά και τα επαγγέλματα που σε τέσσερα -και πλέον- χρόνια από τώρα θα είναι εκείνα που θα «κυριαρχήσουν» στην αγορά εργασίας.

Αυτισμός: Οι διαταραχές του μεταβολισμού αποκαλύπτουν τα μυστικά του φάσματος

Σημαντικά βήματα στην κατανόηση των μεταβολικών αλλαγών που συνδέονται με τη διαταραχή του φάσματος του αυτισμού (ΔΦΑ), η οποία εκδηλώνεται μεταξύ της γέννησης και της μετέπειτα παιδικής ηλικίας, έκανε μια ομάδα ερευνητών από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια. Η πρωτοποριακή μελέτη, που δημοσιεύεται στο Communications Biology, εντοπίζει μια ομάδα βιοχημικών μονοπατιών ως βασικούς παράγοντες, ανοίγοντας ενδεχομένως το δρόμο για έγκαιρη ανίχνευση και αποτελεσματικές προληπτικές στρατηγικές για τον αυτισμό.

Εφηβεία: Ναι ή όχι στην απαγόρευση των smartphones;

Οταν ήταν 13 ετών δύο φίλες της συνελήφθησαν για κλοπή, γράφει στον Guardian η Λούσι Φουλκς, ερευνήτρια στο τμήμα Ψυχολογίας στο πανεπιστήμιο της Οξφόρδης. Μαζί με δύο συμμαθητές τους, οι έφηβες αποφάσισαν να κάνουν κοπάνα από το σχολείο–το γυμνάσιο τους φημίζεται για τις επιτυχίες του στις εισαγωγικές– και να πάρουν το τρένο για ένα κοντινό εμπορικό κέντρο. Η μέρα κυλούσε καλά μέχρι που έφτασαν στο δισκάδικο HMV, όπου ένας φύλακας τους ρώτησε για τα CD που είχαν κρύψει στα παλτά τους. Ο φύλακας τηλεφώνησε στην αστυνομία και σε λίγη ώρα τα παιδιά βρέθηκαν σε ένα κελί στο τοπικό αστυνομικό τμήμα. Μέχρι να νυχτώσει, οι ειδήσεις είχαν φτάσει στους υπόλοιπους συμμαθητές τους μέσω SMS –τότε τα κινητά τους ήταν Nokia 3310- που μαζεύτηκαν σε ένα σπίτι για να συζητήσουν την κατάσταση. Και οι περισσότεροι έκλαιγαν, θυμάται η αγγλίδα ψυχολόγος. 

Γαλλίδα μηνύει εταιρεία κολοσσό επειδή την... πλήρωνε για 20 χρόνια χωρίς να εργάζεται

Μια Γαλλίδα προσφεύγει στο δικαστήριο κατά του γίγαντα των τηλεπικοινωνιών Orange για «διακρίσεις στην εργασία», κατηγορώντας την εταιρεία ότι την πλήρωνε επί 20 χρόνια χωρίς να της δίνει καθήκοντα

DW: Ανακύκλωση σαπουνιών από τα ξενοδοχεία - Εργασία για τα άτομα με αναπηρία

Καταλήγουν στα σκουπίδια ελάχιστα χρησιμοποιημένα. Μια ένωση θέλει να σταματήσει αυτή τη σπατάλη. Τα μαζεύει και τα ανακυκλώνει. Αυτό δεν βοηθά μόνο το περιβάλλον.Τρεις φορές περνά ο Κρίστιαν Στέκο το πράσινο σαπούνι πάνω από έναν κόφτη από κάθε πλευρά. Στη συνέχεια δίνει τη ράβδο στον συνάδελφό του, ο οποίος επεξεργάζεται τις άκρες σχολαστικά με έναν αποφλοιωτή λαχανικών. Ένας άλλος συνάδελφός του ελέγχει το αποτέλεσμα κάτω από έναν μεγάλο μεγεθυντικό φακό. Δεν πρέπει να έχει μείνει καμία βρωμιά ή τρίχα στο σαπούνι. Αυτό συμβαίνει επειδή τα σαπούνια που βρίσκονται στο τραπέζι προέρχονται από ξενοδοχεία, έχουν όλα χρησιμοποιηθεί. Το εργοστάσιο σαπουνιών Lebenshilfe στη Νυρεμβέργη θέλει να τα μετατρέψει σε καινούργια.

εFάMILY: εικαστικό δρώμενο

Την Τρίτη 25/6/2024 στις 8 το βράδυ  θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια του εικαστικού δρώμενου με έργα του Δημήτρη Αστερίου και ηχητική παρουσίαση σε κείμενο Στέλλας Μπελιά με την σκηνοθετική επιμέλεια του Δημήτρη Καρατζιά.
Οι Οικογένειες Oυράνιο Τόξο σημειώνουν σχετικά: 
Θα θέλαμε να μπορούμε να έχουμε εικαστικό δρώμενο με τα πρόσωπα και των δύο γονιών στις οικογένειές μας αποτυπωμένα στον καμβά αλλά όπως γράφει ο Stavros Gavriliadis στην ανάρτησή του για το event : "Η οικογένεια μας ως μοντέλο για τον υπέροχο Δημήτρη Αστεριου αποτυπώνοντας τις οικογένειες που ο ένας γονέας είναι αόρατος για το κράτος

Hikikomori, το σύνδρομο που δημιουργεί γενιές απομονωμένων ανθρώπων και πώς να το αναγνωρίσετε

Ενάμιση εκατομμύριο νέοι άνθρωποι στην Ιαπωνία ζούνε σαν ερημίτες, σύμφωνα με κυβερνητική μελέτη, απομονωμένοι μέσα στα σπίτια τους, για διάστημα μηνών έως και χρόνων. Φαίνεται ότι πάσχουν από το σύνδρομο "hikikomori". Ο όρος εδραιώθηκε το 1998 και αποδίδεται στον Ιάπωνα ψυχολόγο Tamaki Saito, ο οποίος έγραψε ένα βιβλίο σχετικά με την κοινωνική απόσυρση.

Μητέρα ΑμεΑ καταγγέλλει στον ΣΚΑΪ: Η κόρη μου κινδυνεύει να μη συμμετάσχει σε διαγωνισμό για πρόσληψη στο δημόσιο εξαιτίας ιατρικού λάθους

Nα μείνει εκτός του διαγωνισμού που έχει προκηρυχθεί για τα τέλη Ιουνίου στο Δημόσιο για άτομα με αναπηρία κινδυνεύει η κόρη της όπως καταγγείλει στον ΣΚΑΪ, μια μητέρα.

Παρά το γεγονός πως η κόρη της έχει 87% αναπηρία, μια μητέρα καταγγείλει πως αν και έχει καταθέσει τα χαρτιά για να περάσει η κόρη της από την αρμόδια επιτροπή και να πάρει την πιστοποίηση που απαιτείται περιμένει να ειδοποιηθεί από τον Ιανουάριο.