Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2011

Διημερίδα:"Αναπτύσσοντας τις δεξιότητες στο διάβασμα"

Διημερίδα για εκπαιδευτικούς και βιβλιοθηκονόμους και με τίτλο "Αναπτύσσοντας τις δεξιότητες στο διάβασμα" διοργανώνεται από τη Βιβλιοθήκη μας και τη βιβλιοθήκη του Goethe Institut Athen, την Παρασκευή 18 Νοεμβρίου και Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2011, στο Αμφιθέατρο του Ιδρύματος Ευγενίδου.

ΕΝ.Ε.Ο.Ν. Α.μ.ε.Α Γλυφάδας : Χριστουγεννιάτικο Bazaar 2011

Η ΕΝ.Ε.Ο.Ν. Α.μ.ε.Α Γλυφάδας και Νοτίων Προαστίων πραγματοποιεί χριστουγεννιάτικο bazaar 2011 στο Δημαρχείο της Γλυφάδας (Ισόγειο)από 5/12/2011 έως 7/12/2011 και ώρα 9:00-13:00.
Σκοπός είναι τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν από το bazaar να καλύψουν βασικές ανάγκες συνανθρώπων μας A.μ.ε.Α . 

Προβολή: 10 διασκεδαστικά επιστημονικά τρικ



Φτιάξτε χριστουγεννιάτικα πατρόν από τα κουπ πατ της ζαχαροπλαστικής

Όσοι δουλεύουμε με μικρά-και όχι μόνο- παιδιά, αλλά κι εσείς που θέλετε να απασχολήσετε τα μικρά σας, ψάχνουμε διαρκώς για νέα σχέδια και οικονομικούς τρόπους για να εμπλουτίσουμε τα υλικά μας. Σε μια βόλτα μας στο διαδίκτυο, διαβάσαμε στο sheBlogs μια καλή και πρακτική ιδέα για κατασκευή πατρόν. Για ρίξτε κι εσείς μια ματιά. Επίσης, δείτε σχετικά και στο eimamama για κουπ πατ με το ελληνικό αλφάβητο

Μαθαίνοντας φιλοσοφία στα παιδιά

H Φιλοσοφία για Παιδιά αποτελεί ένα νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα που απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς λειτουργούς και σε γονείς, με στόχο την υποστήριξη και ανάπτυξη της προσωπικότητας των παιδιών.

Κόβεται το επίδομα τοκετού στα δημόσια νοσοκομεία

Καταργείται το επίδομα τοκετού στις γυναίκες που επιλέγουν να γεννήσουν σε Δημόσια Νοσοκομεία.

Σύμφωνα με τον Ενιαίο Κανονισμό του Εθνικού Οργανισμού Παροχών Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), ο οποίος δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, καταβάλλεται στις ασφαλισμένες, σε περίπωση τοκετού, αντί μαιευτικής περίθαλψης, εφάπαξ χρηματικό βοήθημα ύψους 900 ευρώ, 1.200 ευρώ για δίδυμη κύηση και 1.600 ευρώ για τρίδυμη κύηση.

Θεσσαλονίκη: Ξεκίνησε η περιβαλλοντική εκπαίδευση στα σχολεία

Ξεκίνησε σήμερα και επίσημα η εφαρμογή του Προγράμματος Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης για την Ανακύκλωση στα Σχολεία του δήμου Θεσσαλονίκης. Η επίσημη έναρξη έγινε από το 66ο δημοτικό Σχολείο στην περιοχή Ξηροκρήνης της 2ης Δημοτικής Κοινότητας, παρουσία του αντιδημάρχου Ανακύκλωσης και Καθαριότητας Θανάση Παππά.

Ανακαλύφθηκε μέθοδος επικοινωνίας με ανθρώπους «φυτά»


Επιστήμονες ανέπτυξαν τεχνική επικοινωνίας με ανθρώπους σε κατάσταση «φυτού», λόγω εγκεφαλικής βλάβης, με την οποία μπορούν έτσι να διαπιστώνουν πόσοι από τους ασθενείς έχουν τελικά επίγνωση του τι γίνεται γύρω τους και δεν είναι πλήρως αποκομμένοι από το περιβάλλον τους, όπως δείχνουν.

Ξεκινούν τη λειτουργία τους, κέντρα εκπαίδευσης παιδιών της μουσουλμανικής μειονότητας

Ξεκινούν τη λειτουργία τους τα περιφερειακά Κέντρα Στήριξης Προγράμματος «Εκπαίδευση των παιδιών της μουσουλμανικής μειονότητας στη Θράκη» (ΚΕΣΠΕΜ), όπως ανακοίνωσε η επιστημονική υπεύθυνη του προγράμματος, Άννα Φραγκουδάκη.

Κάρτα προνομίων για τα άτομα με διαβήτη

Τη δική τους κάρτα προνομίων αποκτούν τα άτομα με σακχαρώδη διαβήτη. Πρόκειται για μια εκπτωτική κάρτα, που θα προσφέρει σε όλα τα άτομα με διαβήτη μειωμένες τιμές σε προϊόντα και υπηρεσίες που έχουν ανάγκη, στοχεύοντας στη βελτίωση της ποιότητας ζωής τους. Η κάρτα προνομίων για τα άτομα με διαβήτη, θα τεθεί σε ισχύ την 14η Νοεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη. Θα λειτουργεί με το σύστημα του barcode το οποίο είναι συμβατό με τα περισσότερα σημεία πώλησης της χώρας.