Τρίτη 21 Νοεμβρίου 2023

Βιβλιοπαρουσίαση: Πού πήγαν οι κότες;

Οι κότες αρχίζουν να εξαφανίζονται από τη φάρμα του Μπομπ. Όσο και αν φωνάζει η χορτοφάγος Αλεπού ότι είναι αθώα, ο Μπομπ δεν την πιστεύει. Αποφασισμένη να διορθώσει αυτή την αδικία, η Αλεπού γίνεται ντετέκτιβ: το βράδυ παίρνει φακό και κρύβεται κοντά στο κοτέτσι για να ανακαλύψει τι συμβαίνει. Και αυτό που ανακαλύπτει είναι φοβερό!

Γιάννης Πολυβώτης: Τα λευκοκόκκινα μπαστούνια

Το όνομά μου είναι Γιάννης, είμαι τριάντα πέντε χρονών και εργάζομαι ως αρχιτέκτονας. Γεννήθηκα στη Δράμα όπου και έζησα έως τα δεκαοκτώ. Έπειτα, ακολούθησαν τα χρόνια των σπουδών στη Θεσσαλονίκη, ενώ στη συνέχεια έζησα για μία δεκαετία στο Λονδίνο. Σήμερα, εδώ και δύο χρόνια, ζω και εργάζομαι στην Αθήνα. Τα τελευταία δεκαεπτά χρόνια ζω παρέα με τον τύπο 2Α του συνδρόμου Usher. 

Βερόνικα Σγαρδέλη: Χορεύοντας σε αμαξίδιο

Η Βερόνικα Σγαρδέλη μαγεύει με τις δεξιότητες της στο χορό. Δίνει το δικό της ρεσιτάλ αισθητικής της τέχνης, με μοναδικές φιγούρες πάνω στο αμαξίδιο της… “Ο χορός και η τέχνη είναι ζωή… για μένα” λέει μετουσιώνοντας όλα όσα ονειρεύεται πάνω στο χορευτικό σανίδι. Η δασκάλα της Άννα Ζάππα μόνο υπερήφανη μπορεί να νιώθει για τα κατορθώματα της μαθήτριας της… με την οποία συνθέτουν ένα εκρηκτικό δίδυμο.

Δυσλεξία και μαθησιακές δυσκολίες: Σε κάθε τάξη ένας μαθητής έχει πρόβλημα

Τουλάχιστον ένα παιδί σε κάθε σχολική τάξη παρουσιάζει μαθησιακή δυσκολία, με τα αγόρια να υπερτερούν αριθμητικά, ενώ παγκοσμίως δεν υπάρχει κάποια επίσημη καταμέτρηση παρά μόνον εκτιμήσεις ότι το ποσοστό των ατόμων με δυσλεξία αγγίζει το 17%. 

Ο ρόλος των γιαγιάδων και των παππούδων στην ανατροφή των παιδιών


Η ψυχολόγος Ελίνα Κεπενού μιλά για το ρόλο των γιαγιάδων και των παππούδων στην ανατροφή των παιδιών και τα όρια που πρέπει να έχουν (ΕΡΤ 15/11/2023).

Η Nicole Christodoulou οδηγεί τις ParaMatildas στην νίκη στο Πρωτάθλημα Ασίας-Ωκεανίας

Η Nicole Christodoulou, το αστέρι των ParaMatildas, βοήθησε την ομάδα της να κερδίσει τον πρώτο διεθνή τίτλο, κατακτώντας παράλληλα τον τίτλο της παίκτριας του τουρνουά, με στόχο να εμπνεύσει άλλους να ζήσουν με το ίδιο «αήττητο πνεύμα» που την οδήγησε στο δικό της ταξίδι.

Τρεις έφηβες Ουκρανές έφτιαξαν εφαρμογές για να βοηθήσουν ανήλικα προσφυγάκια και βραβεύτηκαν για το έργο τους

Η 18χρονη Σοφία Τερεσένκο και οι 17 χρονες Αναστάσια Φέσκοβα και Αναστάσια Ντεμσένκο κέρδισαν το φετινό Διεθνές Παιδικό Βραβείο Ειρήνης, το οποίο τους απονεμήθηκε σε ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε στην Αγγλία.

Ο θεσμός ξεκίνησε για πρώτη φορά το 2005 και το 2013 βράβευσε την Μαλάλα Γιουσαφζάι, η οποία την επόμενη χρονιά κέρδισε το βραβείο Νομπέλ Ειρήνης, ενώ το ίδιο Διεθνές Παιδικό Βραβείο έχει απονεμηθεί και στην ακτιβίστρια Γκρέτα Τούνμπεργκ.

Born to be Different – Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

Την Κυριακή 3/12, Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, ο Πανελλήνιος Σύλλογος Προσαρμοσμένων Δραστηριοτήτων «ΑΛΜΑ», με την υποστήριξη του Δήμου Παλαιού Φαλήρου και σε συνεργασία με το Σύλλογο Μοτοσικλετιστών HOG – ΗΑRLEY OWNERS GROUP, διοργανώνουν την εκδήλωση “Born to be Different” στη Πλατεία Φιλικής Εταιρείας Π. Φαλήρου

Νέα σχολικά εγχειρίδια της νεοελληνικής γλώσσας στην εμπόλεμη Ουκρανία

Παρά τον πόλεμο, στην Ουκρανία εκδόθηκαν, δημοσία δαπάνη, νέα σχολικά βιβλία (εγχειρίδια)της νεοελληνικής γλώσσας, που απευθύνονται σε μαθητές της πέμπτης και της έκτης τάξης, ενώ στις αρχές του 2024 αναμένεται να κυκλοφορήσει το εγχειρίδιο για την 7η τάξη.

Ειρήνη Αγαπηδάκη: Δωρεάν υπηρεσίες για την αντιμετώπιση της παιδικής παχυσαρκίας

«Υπήρξα παχύσαρκη. Πάλευα με το βάρος και παλεύω σε όλη μου τη ζωή. Ήμουν 96 κιλά και κατάφερα να τα χάσω γιατί είχα την βοήθεια από διατροφολόγο» εξομολογήθηκε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Ειρήνη Αγαπηδάκη στην εκπομπή «Σαββατοκύριακο από τις έξι» της ΕΡΤ, επισημαίνοντας με αυτό τον τρόπο τη σημασία του προγράμματος «Εθνική Δράση κατά της Παιδικής Παχυσαρκίας στην Ελλάδα 2023-2025» που παρέχει δωρεάν υπηρεσίες από διατροφολόγο και δωρεάν αθλητικές δραστηριότητες σε παιδιά από τη βρεφική ηλικία έως 17 ετών.

Βιωματικές δράσεις ευαισθητοποίησης για τα άτομα με αναπηρία με πρωταγωνιστές αθλητές του Αθλητικού Σωματείου Ατόμων με Αναπηρίες Ν.Ημαθίας ΑΙΓΕΣ ΒΕΡΓΙΝΑ και τους μαθητές του 1ου ΓΕΛ Αλεξάνδρειας!

Βιωματικές δράσεις ευαισθητοποίησης για τα άτομα με αναπηρία με πρωταγωνιστές αθλητές του Αθλητικού Σωματείου Ατόμων με Αναπηρίες Ν.Ημαθίας ΑΙΓΕΣ ΒΕΡΓΙΝΑ και τους μαθητές του 1ου ΓΕΛ Αλεξάνδρειας!

Επιδημίες ιλαράς σε 37 χώρες το 2022 – Η μία στην Ευρώπη

Ραγδαία άνοδο παρουσιάζει η ιλαρά, μετά τη μείωση της εμβολιαστικής κάλυψης των τελευταίων ετών.

Το 2022 τα κρούσματα ιλαράς αυξήθηκαν κατά 18% και οι θάνατοι κατά 43% παγκοσμίως, σε σύγκριση με το 2021.

Βρετανία: Οι γιατροί ζητούν σαφή σήμανση στις συσκευασίες των αποσμητικών εξαιτίας μιας «πρόκλησης» στο TikTok

Οι πλαστικοί χειρουργοί στη Βρετανία ζητούν να προστεθεί σαφής σήμανση στις συσκευασίες των αποσμητικών, αφού δεκάδες άτομα έχουν προκαλέσει ψυχρά εγκαύματα στο δέρμα τους στο πλαίσιο πρόκλησης που έχει γίνει viral στο TikTok. Οι χρήστες της πλατφόρμας που συμμετέχουν στην πρόκληση deodorant challenge, ψεκάζουν αποσμητικό σε μια περιοχή του δέρματός τους μέχρι να νιώσουν πόνο.