Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2016

10 συμβουλές για επιτυχημένες γιορτές με τα παιδιά με αυτισμό: γενέθλια, θρησκευτικές γιορτές, οικογενειακές συγκεντρώσεις.

Οι γιορτές είναι πηγή άγχους για πολλές οικογένειες (και για τα παιδιά και για τους γονείς). Αν έχετε παιδί με ειδικές ανάγκες αυτές οι γιορτές γίνονται τρομαχτικά γεγονότα που οι περισσότεροι γονείς θα ήθελαν να διαγράψουν από το ημερολόγιό τους ή να μάθουν να τις γιορτάζουν διαφορετικά. Οι περισσότερες οικογένειες θέλουν να διατηρούν δεσμούς με τους συγγενείς και τους φίλους τους, κάτι που γίνεται κυρίως με συγκεντρώσεις στις διακοπές ή σε οικογενειακές γιορτές. Τι μπορούν να κάνουν οι γονείς για να βοηθήσουν τα παιδιά τους με διαταραχή στο φάσμα του αυτισμού έτσι ώστε να είναι σε θέση να απολαμβάνουν αυτές τις οικογενειακές συγκεντρώσεις και τα πάρτυ; Πώς μπορείτε να βοηθήσετε το παιδί σας με αυτισμό να αναπτύξει τις κοινωνικές δεξιότητες που είναι αναγκαίες για να αλληλεπιδρά με άλλους στα πλαίσια τέτοιων κοινωνικών εκδηλώσεων;

Η σημασία της οπτικής επαφής διαφεύγει στα παιδιά με αυτισμό

Νέα έρευνα ανακάλυψε ότι παιδιά που πάσχουν από αυτισμό δεν κατανοούν τη σημασία της οπτικής επαφής σε πολλά στάδια.

Ενώ η μειωμένη οπτική επαφή είναι γνωστό σύμπτωμα αυτισμού και χρησιμοποιείται στη διάγνωση, η αιτία που αυτά τα παιδιά κοιτούν λιγότερο στα μάτια άλλους ανθρώπους δεν είναι γνωστή.

Ένας 12χρονος ράβει λούτρινα παιχνίδια για άρρωστα παιδιά

Ο Campbell Remess είναι 12 χρόνων. Είναι ταλαντούχος και έχει καρδιά μάλαμα.

Πριν τρία χρόνια, ρώτησε τους γονείς του αν μπορούν να αγοράσουν παιχνίδια, να τα δώσουν δώρα, τα Χριστούγεννα, σε άρρωστα παιδάκια στο κοντινό νοσοκομείο.

Προκαλεί η Πέππα το γουρουνάκι αυτισμό στα παιδιά;

Από τον ΑΡΗ ΔΗΜΟΚΙΔΗ  στη LIFO

Το είδα στο Facebook με λινκ από ανυπόληπτο σάιτ, αλλά επειδή οι ανιψιές μου αγαπούν (ή αγαπούσαν, δεν ξέρω τώρα) το Peppa Pig και τους πήγαινα και DVD, αποφάσισα να διαβάσω την είδηση. Μήπως τους είχα κάνει κακό χαρίζοντάς τους τα επεισόδια της σειράς κινουμένων σχεδίων; Παρότι ήμουν σχεδόν σίγουρος ότι θα ήταν μούφα, το έκανα το κλικ, χαρίζοντας τον οβολό μου σε όσους εξαπατούν τους αναγνώστες με ψεύτικες ειδήσεις για χάρη του χρήματος. 

Πώς να επικοινωνήσουμε με τους εφήβους μας

Χρήσιμες συμβουλές στους γονείς για να καταλάβουν καλύτερα τα παιδιά τους
Σε αυτό το στάδιο το πιο σημαντικό θέμα είναι ο σχηματισμός ταυτότητας που θα σημαδέψει τη μετέπειτα πορεία τους και θα προδιαγράψει, πιθανότατα, το μέλλον τους, γι’ αυτό απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή απ’ όλους

Η Ευρώπη επενδύει στην εκπαίδευση

Η Ευρώπη τα τελευταία 25 χρόνια επενδύει στην εκπαίδευση των πολιτών της. Ένας από τους στόχους που έθεσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την Ευρώπη το 2020 είναι το ποσοστό του πληθυσμού 30-34 ετών που είναι απόφοιτοι τριτοβάθμιας εκπαίδευσης να φτάσει το 40%. Αυτός ο στόχος δεν ορίστηκε ξαφνικά.

Ζάκυνθος: Προβληματική η ειδική αγωγή παιδιών με μαθησιακές δυσκολίες

Δύο μήνες από την έναρξη της σχολικής χρονιάς και οι δομές της ειδικής αγωγής στη Ζάκυνθο παραμένουν σε τραγική κατάσταση, διαπιστώνει ο τοπικός σύλλογος γονέων παιδιών με μαθησιακές δυσκολίες, αναγνωρίζοντας, ωστόσο, το θετικό γεγονός της λειτουργίας του ειδικού σχολείου μετά από αρκετά χρόνια με το ξεκίνημα της σχολικής χρονιάς.

Μάθετε τα βασικά της κωδικοποίησης με την Moana της Disney

Η Moana είναι μία παιδική ταινία της Disney στην οποία η εταιρεία βασίστηκε για να παραδώσει μαθήματα κωδικοποίησης σε παιδιά. Έτσι, μόλις κυκλοφόρησε το Moana: Wayfinding With Code, ένα δωρεάν φροντιστήριο που δίνει στα παιδιά μια εισαγωγή στις βασικές αρχές της ανάπτυξης λογισμικού, μέσα από ένα απλό γραφιστικό περιβάλλον που θυμίζει παιχνίδι.

Γιατί σπάνια θα δεις γυναίκα ηλεκτρολόγο: Φύλο, τεχνολογία και επιστήμη, ένας διαρκής ανοιχτός διάλογος

Η Μαρία Ρεντετζή εξηγεί τους μηχανισμούς αποκλεισμού γυναικών από τους χώρους της τεχνολογίας και της επιστήμης 

Aπό την ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΥ στη LIFO

Λέμε "η φίλη μου", "ο συνάδελφος", "το παιδάκι", όντας απολύτως σίγουροι για την αντιστοιχία -απόλυτη και αδήριτη- του φύλου και του φυσικού προσώπου, στο οποίο αποδίδουμε τον χαρακτηρισμό. Μπορούμε, ωστόσο, να εμφανιζόμαστε με την ίδια σιγουριά για το φύλο των αντικειμένων και ακόμη περισσότερο για το φύλο πεδίων, όπως η επιστήμη και η τεχνολογία; Γένους θηλυκού αμφότερες -από γραμματικής άποψης, τουλάχιστον-, ωστόσο πεδία, στα οποία για χρόνια μαίνεται μία γιγαντιαία και ακόμη ανοιχτή συζήτηση, για τον βαθμό που επέτρεψαν στις γυναίκες να υπάρξουν ή έστω να δηλώσουν την παρουσία τους εντός τους. 

Μητέρες με ρευματοειδή αρθρίτιδα μπορεί να γεννήσουν παιδί με επιληψία

Οι γυναίκες που πάσχουν από ρευματοειδή αρθρίτιδα, έχουν αυξημένη πιθανότητα να γεννήσουν παιδί που θα εκδηλώσει επιληψία, σύμφωνα με μια νέα δανική επιστημονική έρευνα. Είναι η πρώτη φορά που διαπιστώνεται μια τέτοια συσχέτιση. Ο ίδιος κίνδυνος για το παιδί δεν φαίνεται να υπάρχει, αν ο πατέρας του είχε ρευματοειδή αρθρίτιδα.

"Η Ελλάδα πάνω-κάτω": Παιχνίδι γεωγραφίας και φαντασίας για παιδιά στη Θεσσαλονίκη

Με οδηγό τον Κωστή Ζαφειράκη, τα παιδιά ταξιδεύουν μέσα στο Ελληνικό τοπίο, ανακαλύπτουν τα πιο όμορφα στοιχεία της κάθε περιοχής, αφηγούνται ιστορίες και ψηφίζουν τον πιο αγαπημένο τους τόπο!

Το παιχνίδι ξεκινάει με μια λίστα από ξεχωριστούς ελληνικούς προορισμούς, μια λίστα με 20 περιοχές, που καλύπτουν όλες τις πτυχές της Ελληνικής γεωγραφίας.

«Μαζί για το Παιδί»: «Είμαι Μέσα» στο δικαίωμα της εκπαίδευσης των παιδιών

Το «Μαζί για το Παιδί», μέσω του καινοτόμου προγράμματος του «Είμαι μέσα», στοχεύει στην καταπολέμηση της σχολικής διαρροής δίνει έμφαση στις ίσες ευκαιρίες στην εκπαίδευση, αφού αυτή είναι το όχημα για να διεκδικήσουν τα παιδιά ένα καλύτερο μέλλον.

Το πρόγραμμα υλοποιείται, για δεύτερη συνεχή σχολική χρονιά, με την πλήρη οικονομική υποστήριξη του Ομίλου ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ. Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία εντάσσεται στις επιλεγμένες δράσεις που υλοποιεί ο Όμιλος για την προάσπιση των δικαιωμάτων του παιδιού, στόχος που βρίσκεται υψηλά στις προτεραιότητες της Κοινωνικής του Συνεισφοράς.

Μαγνητική λύση σώζει το μάτι

Εβδομήντα εκατομμύρια άνθρωποι, εκ των οποίων οι 180.000 στην Ελλάδα, πάσχουν από γλαύκωμα. Πρόκειται για μια ομάδα παθήσεων των ματιών η οποία χαρακτηρίζεται από την υψηλή ενδοφθάλμια πίεση η οποία οδηγεί τελικά σε καταστροφή του οπτικού νεύρου και τύφλωση. Το κακό δε με το γλαύκωμα είναι ότι ένα μεγάλο ποσοστό ασθενών δεν γνωρίζει ότι πάσχει από αυτό καθώς η αυξημένη ενδοφθάλμια πίεση δεν δίνει συμπτώματα και η αρχική καταστροφή του οπτικού νεύρου περιορίζει μεν το οπτικό πεδίο αλλά με τρόπο που δεν γίνεται αντιληπτός από τον ασθενή.

Παιδιά 9 ετών θα μπορούν να φυλακίζονται στις Φιλιππίνες...

Παιδιά ηλικίας ακόμη και εννέα ετών θα μπορούν να τιμωρούνται με ποινές φυλάκισης βάσει νομοσχεδίου που υποστηρίζει ο πρόεδρος των Φιλιππίνων Ροντρίγο Ντουτέρτε και το οποίο έχει προκαλέσει την ανησυχία της Unicef και των οργανώσεων προάσπισης των δικαιωμάτων των ανηλίκων. 

Στη Σίνδο το 18ο Final Four Καλαθοσφαίρισης με αμαξίδιο

Στο Κλειστό Γυμναστήριο Σίνδου, το Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2016 ώρες 18.00 & 20.00 και την Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2016 ώρες 13.00 & 15.00, ο Δήμος Δέλτα φιλοξενεί το 18ο Final Four για τον τελικό του Πανελληνίου Κυπέλου Καλαθοσφαίρισης με αμαξίδιο, που διοργανώνεται από τον Αθλητικό Σύλλογο «Μέγας Αλέξανδρος 1994» υπό την αιγίδα της ΟΣΕΚΚ (Ομοσπονδία Σωματείων Ελλήνων Καλαθοσφαιριστών με Καρότσι).
Πηγή: thessnews

Ωνάσειος Βιβλιοθήκη: Δωρεάν εκπαιδευτικά προγράμματα

Το Iδρυμα Ωνάση ανοίγει τις πόρτες της Ωνασείου Βιβλιοθήκης για πρώτη φορά στο ευρύ κοινό, στο ιστορικό νεοκλασικό κτίριο της Λ. Αμαλίας, όπου θα πραγματοποιούνται εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά και ενήλικες, ερευνητές και άτομα με αναπηρία, φέρνοντάς τους σε επαφή με τη νεότερη ελληνική ιστορία, την πνευματική δραστηριότητα του ελληνικού γένους, αλλά και με το ίδιο το βιβλίο ως έργο τέχνης.

Ταυτόχρονα το Αρχείο Καβάφη, του οποίου τη φροντίδα έχει το αναλάβει το Ίδρυμα Ωνάση τα τελευταία 4 χρόνια, συνεχίζει τις εκπαιδευτικές του δράσεις σε Αθήνα και περιφέρεια.