Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013

Βιβλιοκριτική: Ο ναυαγός του Ίντερνετ

"Ξαφνικά, ακούγεται ένα χαμηλό μπιπ μπιπ, τελείως αναπάντεχο μέσα σε όλους αυτούς τους θορύβους των μοτοσυκλετών του παιχνιδιού. Ένα παραθυράκι ανοίγει σε μια γωνιά της οθόνης μας: Έχετε ένα νέο μήνυμα στον υπολογιστή σας. Μήνυμα τέτοια ώρα;"
Την ώρα που παίζουν "Psycho-Motocross" στον υπολογιστή του σχολείου, οι δύο δάσκαλοι, η Πασκάλ και ο Ντανιέλ, λαμβάνουν ένα μυστηριώδες μήνυμα: "Βοήθεια, βοηθήστε με". Μοιάζει με παιχνίδι, αλλά δεν είναι.... 

Το βιβλίο είναι μια πολύ ευχάριστη έκπληξη. 

Εκπαιδευτικά προγράμματα τον Απρίλιο και την περίοδο του Πάσχα στο Παιδικό Μουσείο

Εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά ηλικίας 3-6 ετών σχεδιάζει και πραγματοποιεί τον Απρίλιο και την περίοδο των πασχαλινών εορτών το Παιδικό Μουσείο. 

Πρόγραμμα

Μαθητικός διαγωνισμός με θέμα «Μηδέν Τροχαία στις Ισόπεδες Διαβάσεις»

Το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς» στο πλαίσιο ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης πολιτών και φορέων, στοχεύοντας στην πρόληψη των τροχαίων δυστυχημάτων υλοποιεί δράσεις και προγράμματα κυκλοφοριακής αγωγής καθώς και καμπάνιες ενημέρωσης. Με αιτία τη συχνή πρόκληση τροχαίων σε περιοχές όπου υπάρχουν σιδηροδρομικές γραμμές και στο πλαίσιο Ερωπαϊκής και Διεθνούς καμπάνιας ενημέρωσης για την ασφάλεια και την πρόληψη των ατυχημάτων στις ισόπεδες διαβάσεις το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας ανακοίνωσε ότι διοργανώνει μαθητικό διαγωνισμό με θέμα Οδική Ασφάλεια: «Μηδέν Τροχαία στις Ισόπεδες Διαβάσεις».

Άρθρο για την πρώιμη παρέμβαση στις διαταραχές αυτιστικού φάσματος

Διαβάστε και μεταφορτώστε το άρθρο των Linda Copeland και Greg Buch "Early Intervention Issues in Autism Spectrum Disorders".

Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου

Ο εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Θεάτρου καθιερώθηκε το 1962 από το Διεθνές Ινστιτούτο Θεάτρου για τις 27 Μαρτίου. Το Εκτελεστικό Συμβούλιο του ΔΙΘ επιλέγει κάθε χρόνο μια διεθνώς αναγνωρισμένη προσωπικότητα του θεάτρου για να γράψει μήνυμα, το οποίο διαβάζεται σε όλα τα θέατρα και μεταδίδεται από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης σε όλον τον κόσμο. 

Ημερίδα: "Καινοτομία στην Εκπαίδευση - Οι εξελίξεις στην Ειδική Αγωγή"

Η πρόκληση για την αποτελεσματική εκπαίδευση μαθητών με ειδικές ανάγκες έχει οδηγήσει στο να αναπτυχθούν μερικές από τις πιο καινοτόμες πρακτικές και τα πλέον προηγμένα εκπαιδευτικά συστήματα και τεχνολογίες.

Θεράπευσαν συμπτώματα του συνδρόμου Down σε ποντίκια

Η έλλειψη μιας πρωτεΐνης στον εγκέφαλο των ατόμων με σύνδρομο Down είναι πιθανό να αποτελεί την αιτία των προβλημάτων μάθησης και μνήμης που αντιμετωπίζουν, σύμφωνα με μια νέα μελέτη ειδικών στις ΗΠΑ.

«Sisoudo: ένα παραμύθι για τη διαφορετικότητα»

Παραμύθι του Α. Παπαθεοδούλου για τη διαφορετικότητα, που εξέδωσε το Εθνικό Συμβούλιο Νεότητας (ΕΣΥΝ) με τη στήριξη της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς.
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε το παραμύθι και εδώ για να το κατεβάσετε.

Τοπ 10 υποχρεώσεις μαθητών στο Διαδίκτυο (infographic)


 

«ΤΟP TEN» λίστα των υποχρεώσεων που οφείλουν να σέβονται οι ανήλικοι online ανέδειξε κλειστό onlineερωτηματολόγιο της Δράσης Saferinternet.gr του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου. Πρώτο στη λίστα των 10 κορυφαίων online υποχρεώσεων με ποσοστό 73,2% αναδεικνύεται ο σεβασμός των προσωπικών δεδομένων των άλλων χρηστών (π.χ. φωτογραφίες) και και η μη ανάρτηση τέτοιων δεδομένων χωρίς έγκριση, κάτι που δείχνει αντιστοιχία με το No 1 δικαίωμα της ιδιωτικότητας όπως έχει ήδη επισημανθεί (βλ. Τοπ 10 δικαιώματα μαθητών στο Διαδίκτυο infographic).

Το έντυπο για την Αίτηση Αξιολόγησης Αναπηρίας από τα ΚΕ.Π.Α.

Αυτό είναι το έντυπο για την υποβολή της αίτησης αξιολόγησης αναπηρίας από τα Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕ.Π.Α.), τόσο για τους ασφαλισμένους όσο και για τους ανασφάλιστους πολίτες. Κάντε κλικ στον πιο κάτω σύνδεσμο για να διαβάσετε αναλυτικά τις Οδηγίες για τη συμπλήρωση της αίτησης, τον Πίνακα Κατηγορίας Αιτημάτων (με τους αντίστοιχους κωδικούς), καθώς και τα σημεία ΚΕ.Π.Α. σε όλη την Ελλάδα, όπου υποβάλλονται οι αιτήσεις για αξιολόγηση αναπηρίας:

Εκδηλώσεις στο Οξυγόνο

Η συγγραφέας παιδικής λογοτεχνίας Μαρία Αγγελίδου επισκέπτεται το ΟΞΥΓΟΝΟ, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου, και πραγματοποιεί ημερίδες για γονείς και εκπαιδευτικούς, ενώ παράλληλα περιμένει και τους μικρούς αναγνώστες σε ένα ταξίδι στον χρόνο όπου όλοι μαζί θα συνειδητοποιήσουν πως η Ιστορία δεν είναι μόνο μάθημα!

Νέα έρευνα ενθαρρύνει τα παιδιά να παίζουν με video games και ταμπλέτες

Πολλοί γονείς έχουν δαιμονοποιήσει τη χρήση υπολογιστών και video games από τα παιδιά τους. Μια πρόσφατη όμως μελέτη της Γαλλικής Ακαδημίας Επιστημών ισχυρίζεται ότι μπορεί να έχει θετικά αποτελέσματα η ενασχόληση με ταμπλέτες και βιντεοπαιχνίδια υπό την προϋπόθεση ότι γίνεται με τη βοήθεια και υπό τον έλεγχο των γονέων. Το μυστικό, σύμφωνα με τη μελέτη, είναι να μην είναι μεγάλης διάρκειας η ενασχόληση του παιδιού με το παιχνίδι και να μην παίζει ποτέ μόνο του, αλλά υπό την γονεϊκή καθοδήγηση.