Τρίτη 9 Μαΐου 2023

Πώς - και γιατί - για να εισαγάγετε τους μαθητές σας σε έναν οπτικό τρόπο καταγραφής σημειώσεων (Visual Note-Taking)

Οι εναλλακτικές πρακτικές λήψης σημειώσεων, όπως η δημιουργία νοητικών χαρτών/ σχεδιαγραμμάτων και σκίτσων ωθούν τα παιδιά να οργανώνουν τις σκέψεις τους οπτικά, ενισχύοντας την κατανόηση και τη διατήρηση στη μνήμη.

Σε αντίθεση με τη συμβατική λήψη σημειώσεων, η προτίμηση οπτικών, ερμηνευτικών μεθόδων επεξεργασίας των παρεχόμενων πληροφοριών βοηθά τα παιδιά να «εντοπίζουν συνδέσεις μεταξύ των στοιχείων και των θεμάτων» όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η Nimah Gobir για το KQED.

Διορισμοί εκπαιδευτικών: Ξεκίνησαν οι αιτήσεις μέσω ΟΠΣΥΔ - Τι να προσέξετε

Από τη Δευτέρα 8 Μαϊου μέχρι και την Παρασκευή 12 Μαϊου μπορούν οι υποψήφιοι εκπαιδευτικοί Γενικής Εκπαίδευσης να υποβάλουν αίτηση-δήλωση προτιμήσεων περιοχών για μόνιμο διορισμό.

Οι αιτήσεις – δηλώσεις περιοχών προτίμησης υποβάλλονται ηλεκτρονικά μέσω του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος Διαχείρισης Προσωπικού Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Ο.Π.ΣΥ.Δ.).

Φορολογικές δηλώσεις 2023: Πότε τα παιδιά υποβάλουν δική τους δήλωση

Τα ανήλικα παιδιά είναι εξαρτώμενα μέλη των γονέων τους εφόσον το εισόδημά τους δεν υπερβαίνει το ποσό των 3.000 ευρώ και εφόσον συνοικούν με αυτούς ή όταν παρουσιάζουν αναπηρία τουλάχιστον 67% και το εισόδημά τους δεν υπερβαίνει το ποσό των 6.000 ευρώ μη υπολογιζόμενου του ποσού της διατροφής, του εξωιδρυματικού επιδόματος ή προνοιακών επιδομάτων αναπηρίας.

ΕΟΠΥΥ: Πώς χορηγείται βεβαίωση ασθένειας για ένταξη στο κοινωνικό οικιακό τιμολόγιο

Η διαδικασία χορήγησης ιατρικής βεβαίωσης για ένταξη ασθενών που υποβάλλονται σε μηχανική υποστήριξη στο σπίτι, περιγράφεται σε σημερινή εγκύκλιο του ΕΟΠΥΥ.

Στην εγκύκλιο, η οποία παρατίθεται πιο κάτω, αναφέρεται πως - με απόφαση του 2013 - οι γιατροί των μονάδων του ΕΟΠΥΥ είχαν τη δυνατότητα να χορηγούν σε ασφαλισμένους ιατρικές γνωματεύσεις, οι οποίες βεβαίωναν την ανάγκη κατ΄ οίκον χρήσης συσκευής μηχανικής υποστήριξης απαραίτητης για τη ζωή των ασθενών, προκειμένου να αιτηθούν την ένταξη τους στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο.

Unicef: Οι παιδικοί γάμοι μειώνονται – αλλά θα χρειαστούν άλλα 300 χρόνια για να εξαλειφθούν

Ο αριθμός των παιδικών γάμων μειώνεται παγκοσμίως, αλλά με τόσο αργό ρυθμό που δεν αφήνει ελπίδες για την απάλειψη της βίαιης αυτής πρακτικής αυτόν τον αιώνα, σημειώνει η υπηρεσία των Ηνωμένων Εθνών για τα παιδιά.

Σε έκθεσή της, η Unicef χαιρέτισε τη μείωση των γάμων ανηλίκων, προειδοποιώντας ωστόσο πως, κόντρα στους στόχους της υπηρεσίας, δεν επίκειται έως το 2030 η εξαφάνιση του φαινομένου.

Πλημμύρισε από μουσική η Ξάνθη – 1200 μαθητές από 19 Σχολεία

Μια υπέροχη γιορτή, την πρώτη εβδομάδα του Μάη, επισφραγίστηκε το Σάββατο το απόγευμα, μπροστά από το Δημαρχείο, με τη συναυλία όλων των μαθητών, Ελλήνων και ξένων, που συμμετείχαν στην όγδοη διοργάνωση «Ξάνθη, Πόλις Ονείρων Μουσικών Σχολείων».

Eπαναστατικό: Εγχείρηση εγκεφάλου σε έμβρυο μέσα στη μήτρα

Τα άλματα της ιατρικής την τελευταία πενταετία είναι τεράστια, όπως αποδείχθηκε και με την ετοιμότητα που επέδειξε κατά την περίοδο της πανδημίας. Μετά τα μοριακά εμβόλια κατά της Covid-19 και τη ραγδαία πρόοδο στις μεθόδους καταπολέμησης του καρκίνου και του Αλτσχάιμερ, μια επαναστατική χειρουργική επέμβαση έρχεται εκ νέου να αποδείξει του λόγου το αληθές. 

Παγκόσμια πρωταθλήτρια η Ελλάδα στην παχυσαρκία – Η νέα γενιά απειλείται!

Οι μέσοι δεκαοκτάχρονοι Έλληνες και Ελληνίδες παρουσιάζουν τα τελευταία 20 χρόνια μία αύξηση του βάρους τους κατά 15 και 7 κιλά αντίστοιχα

«Παρά τη σχετική ενημέρωση από την εγχώρια επιστημονική κοινότητα, η Ελλάδα εξακολουθεί να συγκαταλέγεται στους παγκόσμιους πρωταθλητές της παχυσαρκίας ιδιαίτερα στις νεότερες ηλικίες.

Μύκονος: Υποχρεώνουν τους εκπαιδευτικούς να φύγουν από τα σπίτια που νοικιάζουν

Ιδιοκτήτες ακινήτων στη Μύκονο βγάζουν τους εκπαιδευτικούς του νησιού από τα σπίτια που νοικιάζουν, με αποτέλεσμα να υπάρχει κίνδυνος οι εκπαιδευτικοί να αποχωρήσουν από το νησί.

Ο Δήμος της Μυκόνου κάνει έκκληση στους γονείς στο νησί να βοηθήσουν, ώστε να βρουν καταλύματα εκπαιδευτικοί. Αλλιώς, τον τελευταίο ενάμιση μήνα τα σχολεία θα λειτουργήσουν με ελλείψεις.

Τόσα σχολεία έκλεισαν μέσα σε τόσα χρόνια στο ν. Τρικάλων

Μέρα με την μέρα «σβήνουν» αρκετά χωριά των Τρικάλων, καθώς πολλοί είναι οι νέοι που μετά τις σπουδές τους επιλέγουν να εγκατασταθούν μόνιμα στα μεγάλα αστικά κέντρα, χτίζοντας και δημιουργώντας το μέλλον και την οικογένειά τους εκεί.

Τα στοιχεία της Ελληνικής Στατικής Αρχής ήταν αρκετά απογοητευτικά για τον Νομό μας, καθώς συγκρίνοντάς τα με εκείνα του 2011 ο πληθυσμός έχει μειωθεί αισθητά κυρίως στα ορεινά του Νομού.