Δευτέρα 25 Μαΐου 2020

Βιβλιοπαρουσίαση: Δάσκαλος σε δύο ρόδες

Η πραγματική ιστορία του Saber Hosseini, ενός νεαρού ιδεαλιστή δασκάλου, αποφασισμένου να αλλάξει τον κόσμο, αλλάζοντας αρχικά τις καρδιές και το μυαλό των μικρών παιδιών που βίωναν την φρίκη του πολέμου. Πιστεύοντας πραγματικά ότι η γνώση είναι δύναμη και ότι, όπου λείπουν τα βιβλία περισσεύουν τα όπλα, δίνει η δική του μάχη για να φέρει πίσω στα παιδιά του εμπόλεμου Αφγανιστάν την γνώση, την ελπίδα και το χαμόγελο. Με μια κινητή βιβλιοθήκη πάνω στο ποδήλατό του διασχίζει κάθε βδομάδα ακούραστα την επαρχία και μοιράζει βιβλία σε μικρούς και μεγάλους στα φτωχά και ρημαγμένα χωριά. 

Μια ιστορία που δείχνει όχι μόνο την αξία των βιβλίων και της γνώσης, αλλά και την αλλαγή που μπορεί να φέρει ο αγώνας ενός ανθρώπου που έχει ένα όνειρο και δεν τα παρατάει μέχρι να το κάνει πραγματικότητα. 

Η Μετάβαση Από Το Νηπιαγωγείο Στο Δημοτικό Κατά Την Εποχή Του Κορωνοϊού

Οι εκπαιδευτικοί του Σπιτόδενδρου, Δημολιός Κωστής και Τουφεξίδη Ελίζα μοιράζονται συμβουλές για τα παιδιά που ολοκληρώνουν τη φοίτησή τους στο νηπιαγωγείο και θα βρεθούνε τη νέα σχολική χρονιά στο νέο τους σχολείο: το Δημοτικό.

Διαβάστε όλες τις συμβουλές στον ιστότοπο του Σπιτόδενδρου.

Τα πάνω κάτω στη διεθνή τριτοβάθμια εκπαίδευση

Το Κέμπριτζ ανακοίνωσε ότι αναστέλλει τη διά ζώσης on campus λειτουργία του, και ότι θα προσφέρει διά ζώσης μόνο λίγα εργαστήρια ή σεμινάρια λίγων ατόμων. Σε άλλα πανεπιστήμια, αρκετοί φοιτητές διαμαρτύρονται, γιατί δεν επιθυμούν να πληρώσουν όλο το ύψος των διδάκτρων για διδασκαλία. Χαρακτηριστικά στις ΗΠΑ γίνονται ήδη προσφυγές για επιστροφή διδάκτρων. Σε διεθνείς έρευνες, πάνω από τους μισούς φοιτητές απαντούν ότι δεν είναι βέβαιοι ότι θα εγγραφούν την επόμενη χρονιά, ενώ το 27% δηλώνει ότι δεν θα εγγραφεί αυτή τη χρονιά.

Τα μαθήματα «καρμανιόλα» στις Πανελλαδικές

Οι επιδόσεις των υποψηφίων στις Πανελλαδικές Εξετάσεις συμβάλλουν, μαζί με τον αριθμό των εισακτέων και τις επιθυμίες των υποψηφίων που καταγράφονται στη συμπλήρωση των Μηχανογραφικών τους δελτίων, στη διαμόρφωση των βάσεων εισαγωγής. Τα μαθήματα που εξετάζονται στις Πανελλαδικές Εξετάσεις είναι 10. Κάποια από αυτά δυσκολεύουν παραδοσιακά τους υποψηφίους και σε κάποια άλλα, ξαφνικά, τα θέματα είναι πολύ δυσκολότερα από τις προηγούμενες χρονιές, με αποτέλεσμα την καθίζηση των επιδόσεων των υποψηφίων.

"ΚΙΝΗΣΗ ΖΩΗΣ για τα παιδιά της Συζωής... Συνδράμω κι εγώ!"

Η αγορά ενός ειδικά διαμορφωμένου μικρού λεωφορείου που να μπορεί να εξυπηρετήσει τουλάχιστον 8 παιδιά, τα μισά από τα οποία είναι χρήστες αναπηρικού αμαξιδίου.
Για την επίτευξη του μεγάλου αυτού στόχου η Συζωή ξεκινάει μια εκστρατεία συγκέντρωσης χρημάτων, προσκαλώντας όλους να βοηθήσουν.
Ένας στόχος που μπορεί να γίνει γρήγορα πραγματικότητα αν βοηθήσουμε όλοι.

Δ. Θερμαϊκού: Διανομή από το ΤΕΒΑ στους δικαιούχους του προγράμματος ΚΕΑ.

Ενημερώνουμε τους δημότες και κατοίκους του Δήμου Θερμαϊκού ότι ξεκινάει άμεσα η διανομή προϊόντων για δικαιούχους του επισιτιστικού προγράμματος ΤΕΒΑ που έχουν παιδιά βρέφη έως 2 ετών, προσχολικής ηλικίας 3 με 5 ετών και δημοτικού ηλικίας 6 με 12 ετών. Κατά την παραλαβή των ειδών απαιτείται υπογραφή του ωφελούμενου (κατά προτίμηση με στυλό του δικαιούχου) και συστήνετε να γίνεται χρήση μάσκας και γαντιών μίας χρήσης για την ασφάλεια όλων μας. Οι ωφελούμενοι θα πρέπει να έχουν: • Επίσημο έγγραφο με το ΑΜΚΑ τους • Αστυνομική ταυτότητα και αν δεν προσέλθει ο ίδιος , ο εκπρόσωπός του οφείλει να έχει εξουσιοδότηση.

Πώς θα σταματήσουν επιτέλους να τσακώνονται;

Ακόμη και τα αδέρφια που καταλήγουν να έχουν εξαιρετικά στενή σχέση μεταξύ τους, σε πολλές περιπτώσεις έχουν περάσει τα παιδικά τους χρόνια ουρλιάζοντας το ένα στο άλλο. Οι αδελφικοί καβγάδες είναι απολύτως φυσιολογικό φαινόμενο, που προκύπτει από την ίδια τη συνύπαρξή τους, από την προσπάθειά τους να αισθανθούν αυτόνομες προσωπικότητες και, δυστυχώς, συχνά από δικά μας λάθη κατά την ανατροφή τους. Τα παρακάτω tips δεν αποτελούν μαγικές λύσεις, όμως σταδιακά ενδέχεται να οδηγήσουν σε… εκεχειρία.

Συναντήσεις με τον Στέλιο Κυμπουρόπουλο, καλεσμένη η Άδα Σταματάτου



Πέτσας: Ανοίγουν από την 1η Ιουνίου δημοτικά, νηπιαγωγεία, παιδικοί - βρεφικοί σταθμοί

Την επαναλειτουργία, από 1ης Ιουνίου, των δημοτικών σχολείων, των νηπιαγωγείων, και των υπολοίπων εκπαιδευτικών μονάδων που δεν είχαν ανοίξει έως στιγμής ανακοίνωσε επισήμως την Κυριακή ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, μετά την -ομόφωνη- θετική εισήγηση της Επιτροπής Αντιμετώπισης Εκτάκτων Συμβάντων Δημόσιας Υγείας από Λοιμογόνους Παράγοντες που συνεδρίασε νωρίτερα υπό τον πρωθυπουργό.

Ο κοροναϊός διέκοψε τους εμβολιασμούς – Κινδυνεύουν 80 εκατ. βρέφη

Τουλάχιστον 80 εκατομμύρια βρέφη έως ενός έτους κινδυνεύουν να κολλήσουν ασθένειες όπως η διφθερίτιδα, η ιλαρά και η πολυομελίτιδα καθώς η πανδημία του κοροναϊού έχει προκαλέσει διακοπές και προβλήματα στους εμβολιασμούς ρουτίνας σε όλον τον κόσμο.

Διαδικτυακή ημερίδα: “Θέατρο Κούκλας στην Εκπαίδευση”

Πρόσκληση στην διαδικτυακή ημερίδα: “Θέατρο Κούκλας στην Εκπαίδευση” σε συνδιοργάνωση με τις Πρωτοβάθμιες Διευθύνσεις Αττικής & το Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση στα πλαίσια του εκπαιδευτικού μας προγράμματος «Κουκλοπαίζουμε» υπό την χρηματοδότηση και αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

2ο Δωρεάν Σεμινάριο Πολυτονισμού με Ανοιχτές Τεχνολογίες

Ὁ Ὀργανισμὸς Ἀνοιχτῶν Τεχνολογιῶν ΕΕΛΛAK σὲ συνεργασία μὲ τὸ Σωματεῖο ‘Φίλοι τῆς Πολυτονικῆς Γραφῆς’ διοργανώνει το δεύτερο online σεμινάρια πολυτονισμοῦ μὲ ἀνοιχτὲς τεχνολογίες διάρκειας 12 ὡρῶν το ὁποῖο ξεκινοῦν τὴν Παρασκευὴ 29 Μαἶου 2020.

Όσοι ἐνδιαφέρονται νὰ παρακολουθήσουν τὸ σεμινάριο μποροῦν νὰ συμπληρώσουν αὐτὴν τὴ φόρμα

Πρόγραμμα του WWF Ελλάς: «Υγιή παιδιά, υγιής πλανήτης»

Τα τρόφιμα δεν παράγονται ως δια μαγείας. Η παραγωγή και η κατανάλωση τροφίμων φέρνουν ιδιαίτερα αρνητικές επιπτώσεις στο περιβάλλον. Στο πρόγραμμα «Υγιή παιδιά, υγιής πλανήτης» του WWF Ελλάς προσφέρουμε μια σειρά από καθημερινές και πρακτικές λύσεις για όλους του Γονείς

Υπάρχει ένας κανόνας στα ραντεβού για παιχνίδι που κάθε μαμά πρέπει να γνωρίζει

Τα ραντεβού για παιχνίδι ή αλλιώς playdates, είναι μια όμορφη μόδα των τελευταίων ετών που φέρνει τα παιδιά πιο κοντά και τους επιτρέπει να παίζουν σε ένα ασφαλές μέρος, υπό την επίβλεψη των μαμάδων τους

Οι μαμάδες τα οργανώνουν και τα παιδιά διασκεδάζουν. Μία μαμά, όμως, εκφράζει έναν προβληματισμό για τις μαμάδες εκείνες που δεν ακολουθούν όλους τους κανόνες των playdates. Σας έχει τύχει κάτι παρόμοιο ή μήπως διαφωνείτε με την παρακάτω προσέγγιση;

Συνέντευξη της Προέδρου του ΕΙΚ κας Βενέττας Λαμπροπούλου στην Kedenews

Της Κ. Νατάσσας Βουδούρη 

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας υπολογίζονται πάνω από το 5% του παγκόσμιου πληθυσμού, καθώς εκτιμάται ότι 466 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν κάποιο ποσοστό αναπηρίας, λόγω απώλειας ακοής. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ομοσπονδίας Κωφών Ελλάδος, οι κωφοί- βαρήκοοι πολίτες στην χώρα ανέρχονται στους 30.000. Γι’ αυτούς λοιπόν η κάλυψη του στόματος από τις μάσκες παρεμποδίζει την επικοινωνία τους.