Τετάρτη 31 Ιανουαρίου 2018

8 βασικές εκτελεστικές λειτουργίες

Οι εκτελεστικές λειτουργίες είναι δεξιότητες που χρησιμοποιούν όλοι οι άνθρωποι για να οργανώσουν τις πληροφορίες που δέχονται και να δράσουν ανάλογα. Αν το παιδί σας έχει δυσκολίες στο συγκεκριμένο τομέα, μπορεί να δυσκολεύεται σε κάποιες ή ακόμα και σε όλες τις παρακάτω δεξιότητες. 

Πώς η τέχνη και οι υπολογιστές θα αλλάξουν την οικονομία

Μια διάλεξη για τις παιδαγωγικές καινοτομίες στην σύνθεση τέχνης και επιστήμης που γίνονται αυτή την εποχή στη δευτεροβάθμια και πανεπιστημιακή εκπαίδευση στις Ηνωμένες Πολιτείες έδωσε στο Μέγαρο Μουσικής ο κ. Βασίλης Μάναρης, καθηγητής της Επιστήμης των Υπολογιστών και διευθυντής του πτυχιακού προγράμματος Computing in the Arts, στο Πανεπιστήμιο του Τσάρλεστον.

Άποψη: Η ποινή και τα παιδαγωγικά μέτρα

Ο Πλάτωνας στον διάλογό του με τίτλο «Πρωταγόρας» (324A-C) διά στόματος του μεγάλου σοφιστή αναφέρει ότι «όποιος επιχειρεί να τιμωρεί με σύνεση δεν παίρνει εκδίκηση για το αδίκημα που έχει ήδη διαπραχθεί –γιατί δεν μπορεί, βέβαια, να κάνει αυτό που έγινε να μην έχει γίνει– αλλά για χάρη του μέλλοντος, δηλαδή για να μην αδικήσει πάλι ούτε αυτός ο ίδιος ούτε άλλος που είδε ότι αυτός τιμωρήθηκε. (…) επομένως, τιμωρεί για να αποτραπεί στο μέλλον επανάληψη της αδικίας».

Πρόγραμμα δράσεων Φεβρουαρίου 2018 στην Κεντρική Παιδική Βιβλιοθήκη

Ελάτε στην παρέα της Κεντρικής Παιδικής Βιβλιοθήκης για να υποδεχθούμε όλοι μαζί τις Απόκριες. Θα φτιάξουμε αποκριάτικες μάσκες, θα ντυθούμε μασκαράδες, θα χορέψουμε και θα περάσουμε αξέχαστα στο αποκριάτικο πάρτι της βιβλιοθήκης μας. Επίσης μπορούμε να συμμετέχουμε στο παραμύθι της Τετάρτης, αλλά και να παρακολουθήσουμε με την τάξη μας τα εκπαιδευτικά προγράμματα της βιβλιοθήκης και τις εργαστηριακές δραστηριότητες στις οποίες έχουμε εγγραφεί.
Σας περιμένουμε!!!

Ο ανεπαρκής ύπνος… θρέφει τα παιδιά

Παιδιά που δεν κοιμούνται πολύ είναι πιο πιθανό να γίνουν μελλοντικά παχύσαρκα, αναφέρουν ερευνητές. Αυτό θα μπορούσε ακόμα να ενισχύει τις πιθανότητες καρκίνου δεκαετίες αργότερα.

Η έρευνα που έγινε σε 120 παιδιά μέσης ηλικίας 8 ετών συνέδεσε το φτωχό ύπνο με υψηλότερο ΔΜΣ.

UNICEF: Αναζητά έκτακτη χρηματοδότηση ύψους 3,6 δισ. δολαρίων για 48 εκατομμύρια παιδιά

Η UNICEF απηύθυνε έκκληση σήμερα για 3,6 δισεκατομμύρια δολάρια για την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας σε 48 εκατομμύρια παιδιά που ζουν εν μέσω συγκρούσεων, φυσικών καταστροφών και άλλων καταστάσεων έκτακτης ανάγκης σε 51 χώρες το 2018.

Safe Water Sports: Ένα cd για να αγαπήσουν τα παιδιά τη θάλασσα

Η Έλενα Παπαρίζου μπήκε στο στούντιο για να ερμηνεύσει ένα τραγούδι για καλό σκοπό. Συμμετέχει στη δημιουργία ενός cd, με γνωστούς καλλιτέχνες, που στόχο έχει να εμφυσήσει στα παιδιά την αγάπη και το σεβασμό για τη θάλασσα, στη νέα δράση του οργανισμού Safe Water Sports.

Εκπαιδευτικοί κοιμούνται σε ΙΧ και τρέχουν από σχολείο σε σχολείο

Δραματική είναι η κατάσταση των εκπαιδευτικών σήμερα τη χώρα μας: Δάσκαλοι και καθηγητές στα πρόθυρα νευρικής κρίσης, περιφερόμενοι ανά την Ελλάδα, με πενιχρούς μισθούς, χωρίς πολλές φορές τη δυνατότητα ούτε στο αυτονόητο δικαίωμα της στέγης.

Στο ρεπορτάζ της η εφημερίδα «Τα Νέα» σημειώνει: Ο 50χρονος Γ. είναι μόνιμος καθηγητής με πολυετή πείρα στο σύστημα εκπαίδευσης της Ελλάδας, πατέρας δύο παιδιών που σπουδάζουν σε διαφορετικές πόλεις και την τελευταία εβδομάδα κοιμάται στον αυτοκίνητό του.

Ν.Μουδανια…»Οι ηλίθιοι» από την Α΄εφηβική θεατρική ομάδα του «Φάρου»

Η Α΄εφηβική θεατρική ομάδα του Πολιτιστικού Συλλόγου Ν.Μουδανιών «Ο Φάρος» ανεβάζει τη θεατρική παράσταση «Οι ηλίθιοι» του Νιλ Σάιμον
Η παράσταση είναι σε σκηνοθεσία Μίνας Βλαστού και θα παιχτεί στο κλειστό Θέατρο Ν.Μουδανιών στις 3, 4, 10 και 11 Φεβρουαρίου.
Πηγή: xalkidikipolitiki