Παρασκευή 25 Μαρτίου 2011

Διάβασε τα χείλη μου...


Δείτε την ιδιαίτερα παραστατική διαφήμιση της Ομοσπονδίας Κωφών της Νέας Ζηλανδίας σχετικά με τη χειλεανάγνωση.

Συμμετοχή σε έρευνα σχετικά με τις απόψεις γονέων παιδιών με μαθησιακές δυσκολίες, σχετικά με τα τμήματα ένταξης

Έρευνα με θέμα: "Η ενίσχυση της κοινωνικής ένταξης των παιδιών με μαθησιακές δυσκολίες μέσα από τα τμήματα ένταξης: η οπτική των γονέων" διεξάγει μεταπτυχιακή φοιτήτρια στο Διατμηματικό- Διαπανεπιστημιακό Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα "Ψυχοπαιδαγωγική της ένταξης: ένα σχολείο για όλους". Εάν θέλετε να συμμετέχετε στην έρευνα, επισκεφτείτε τη σελίδα του Συλλόγου Γονέων Παιδιών με Δυσλεξία και Μαθησιακές Δυσκολίες και μάθετε περισσότερα.

Ενα ριάλιτι για την πρώτη λέξη

Πώς µαθαίνουν τα παιδιά να µιλούν; Είναι θέµα φύσης ή ανατροφής; Εχουν τα παιδιά έµφυτη την ικανότητα της γλωσσοµάθειας ή τη µαθαίνουν µέσω της αλληλεπίδρασης µε τους ανθρώπους και το περιβάλλον γύρω τους; Οι απόψεις των επιστηµόνων είναι µοιρασµένες ανάµεσα σε αυτά τα δύο άκρα και ανάµεσά τους υπάρχουν πολλές ακόµα διαφορετικές γνώµες. Για να βρει την άκρη του νήµατος, ο Ντεµπ Ρόι,ερευνητής στο ΜΙΤ, ξεκίνησε πριν από λίγα χρόνια ένα µεγαλόπνοο πείραµα µε πρωταγωνιστή το δικό του παιδί.

Ημερίδα: "ΔΕΠΥ: Παιδιά σε Κίνδυνο και Πρώιμες Παρεμβάσεις"

Διοργάνωση: Ελληνική Εταιρεία Μελέτης Διαταραχής Ελλειμματικής Προσοχής Υπερκινητικότητας και Ελληνική Εταιρεία Ψυχικής Υγιεινής και Νευροψυχιατρικής του Παιδιού

Σάββατο 9 Απριλίου 2011, ώρα 9.30-14.30, Αμφιθέατρο του Χωρεμείου Ερευνητικού Εργαστηρίου Παν/μίου Αθηνών, στο Νοσοκομείο Παίδων "Η Αγία Σοφια", Γουδί, Αθήνα

Κώστας Γιαννακίδης: "Ο τσολιάς με τα Nike"

Μικροί τσολιάδες με Nike παπούτσια και Adidas αδιάβροχα πηγαίνουν στο σχολείο χωρίς βιβλία. Μολυβένια μουστάκια ζωγραφίζονται σε άγουρα πρόσωπα, κορίτσια ντύνονται μία άλλη ηλικία και ποιήματα ζωντανεύουν σαν ξωτικά παραμυθιού για μία μόνο μέρα το χρόνο. Στις 24 Μαρτίου τα σχολεία διοργανώνουν τη γιορτή μνήμης για την εθνική επέτειο που τιμούμε την επομένη. Ξέρετε πως είναι αυτά τα πράγματα. Τα παιδιά θα πουν, βεβαίως, ποιήματα. Θα δραματοποιήσουν θεατρικά τα γεγονότα. Ενας δάσκαλος θα εκφωνήσει τον πανηγυρικό. Και μετά οι τσολιάδες με τις Σουλιώτισσες θα σκορπίσουν στους δρόμους σαν σουβενίρ που το έσκασαν από την Πλάκα.

Διαγωνισμός Παραμυθιού για ΜΑΜΑΔΕΣ ΚΑΙ ΜΠΑΜΠΑΔΕΣ

Αν έχετε ξοδέψει άπειρες ώρες μέχρι να διαλέξετε το κατάλληλο παραμύθι για το παιδί σας…αν απογοητευτήκατε τελικά διαβάζοντάς το…αν σκεφτήκατε ότι ΕΣΕΙΣ θα μπορούσατε να γράψετε κάτι καλύτερο…ΕΜΕΙΣ σας δίνουμε την ευκαιρία. Πάρτε μολύβι και χαρτί και σκαρώστε το καλύτερό σας παραμύθι μόνος ή με τον/την σύντροφό σας.

Εκδήλωση: Δυσλεξία στην τριτοβάθμια εκπαίδευση

Ασπίδες για τις αλλεργίες της άνοιξης

Οι αλλεργικοί άνθρωποι δεν ησυχάζουν σήμερα... ποτέ, καθώς η κλιματική αλλαγή έχει διασκορπίσει τα αλλεργιογόνα σε όλους σχεδόν τους μήνες του χρόνου.
«Τα λουλούδια ανθίζουν νωρίτερα λόγω του ήπιου καιρού, ενώ ο χειμώνας ξεκινά πια μετά τα Χριστούγεννα και όχι από τον Νοέμβρη, όπως παλιότερα», λέει η πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Αλλεργιολογίας Καλλιόπη Κόντου -Φίλη. «Έτσι, αν και την άνοιξη έχουμε πάντα μια ολοφάνερη έξαρση, που ξεκινά πια από τον Φεβρουάριο και φθάνει τον Ιούνιο, βλέπουμε κατά τα τελευταία τρία χρόνια μια σχεδόν ολοετή πια κατανομή των αλλεργιογόνων».

Ολονύχτια ανάγνωση των έργων του Παπαδιαμάντη

Με αφορμή τη διπλή επέτειο (φέτος συμπληρώνονται 160 χρόνια από τη γέννησή του και 100 χρόνια από τον θάνατό του), στις 8 Απριλίου 2011, στον Πολυχώρο Μεταίχμιο (Ιπποκράτους 118, Αθήνα) θα πραγματοποιηθεί ολονύχτια ανάγνωση των έργων του Παπαδιαμάντη.
Την ίδια μέρα θα πραγματοποιηθεί και διαγωνισμός ζωγραφικής με θέμα τη μορφή του Παπαδιαμάντη (πορτρέτο).
Για περισσότερες πληροφορίες: http://www.metaixmio.gr/news/174-papadiamantis.aspx

Πηγή: Πύλη για την Ελληνική Γλώσσα