Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2012

Ιστότοπος: Signed Stories

Το Signed Stories είναι ένας πρωτότυπος και πολύχρωμος ιστότοπος που περιλαμβάνει απόδοση παιδικών βιβλίων στην Αμερικάνικη Νοηματική Γλώσσα. Περιλαμβάνει παραμύθια, βιβλία για πολύ μικρά παιδιά, οδηγίες για γονείς και εκπαιδευτικούς και πολλά άλλα. Είναι ένα εργαλείο που μπορεί να εμπλουτίσει τη διδασκαλία των αγγλικών σε κωφά και ακούοντα παιδιά. Για αρχή προτείνουμε "Τα τρία γουρουνάκια". Καλή διασκέδαση!!!

65 Δωρεάν εφαρμογές για διαδραστικό πίνακα

Στο teachhub, έναν ιστότοπο με πολλά εργαλεία και ιδέες για εκπαιδευτικούς, ο Danny Nicholson συγκέντρωσε 65 πηγές,  τις οποίες οι εκπαιδευτικοί μπορούν να αξιοποιήσουν χωρίς κόστος στη διδασκαλία τους με διαδραστικό πίνακα. Αφορά θέματα γενικού εκπαιδευτικού  περιεχομένου, παιχνίδια και δραστηριότητες, επιστημονικές και πολιτισμικές εφαρμογές. Πρόκειται για πολύ πλούσιο υλικό, που αν και αλλόφωνο (αγγλικά) μπορείτε χωρίς κόστος να ενσωματώσετε στη διδασκαλία σας. Καλή πλοήγηση!!!

Δήμος Ιλιου: Παιδικό Παρτι

2nd Balkan Deaf Youth Seminar


Ημερομηνία διεξαγωγής: 23-25 Μαρτιου 2012 
Τόπος Διεξαγωγής: Durrës (Δυρράχιον) - Αλβανία 

Ιστότοπος: Kultturia kaikille

Ο ιστότοπος  Kultturia kaikille (Κουλτούρα για όλους) προβάλλει πολιτιστικές υπηρεσίες που είναι προσβάσιμες από όλους. Ο οργανισμός αυτός προσφέρει εκπαίδευση, πρόσβαση σε έρευνες και ανατροφοδότηση από το κοινό, καθώς και πολλές πληροφορίες και εργαλεία σχετικά με την προσβασιμότητα (για καλλιτέχνες και κοινό). Η φινλανδική ιστοσελίδα διατίθεται και σε αγγλόφωνη έκδοση και περιλαμβάνει παρουσίασή της στη Διεθνή Νοηματική Γλώσσα.

Η έκθεση για την εκπαίδευση προειδοποιεί για αυξανόμενη έλλειψη εκπαιδευτικών

Μερικά κράτη μέλη, όπως η Γερμανία, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Ιταλία, οι Κάτω Χώρες, η Αυστρία και το Βέλγιο, ενδέχεται να αντιμετωπίσουν σοβαρή έλλειψη εκπαιδευτικών στο μέλλον, σύμφωνα με νέα έκθεση που δημοσιεύθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Αποκριάτικα έθιμα - Καρναβάλι από τη Κρήτη έως τη Θράκη

Οι Αποκριές είναι η περίοδος των τριών εβδομάδων πριν από την Καθαρή Δευτέρα οπότε αρχίζει και η μεγάλη νηστεία της Σαρακοστής. Αποκριά (αποκρεά) σημαίνει αποχή από το κρέας. Επίσης, κατά μία εκδοχή, η λατινογενής λέξη «Καρναβάλι» αποτελείται από τις λέξεις carne = κρέας και vale = χαιρετώ. Οι μελετητές συμφωνούν πως οι ρίζες των εθίμων της Αποκριάς βρίσκονται στην αρχαιότητα.

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα ερευνητών στην εξωτερική και Ευρωπαϊκή πολιτική

To Ευρωπαϊκό Κέντρο Αριστείας Jean Monnet του Πανεπιστημίου Αθηνών προκηρύσσει, στο πλαίσιο του Ερευνητικού Προγράμματος «Ευρωπαϊκή Διακυβέρνηση», 16 θέσεις Ερευνητών Α΄ και Β΄ που θα συμμετάσχουν σε εκπαιδευτικό πρόγραμμα διάρκειας ενός ακαδημαϊκού εξαμήνου.

Ανθεί η "βιομηχανία" των καισαρικών στην Ελλάδα

Την ώρα που νέα επιστημονικά δεδομένα έρχονται στην επιφάνεια για τους κινδύνους που κρύβει η αμετροέπεια στις καισαρικές, και παρά την καλπάζουσα κρίση, η λεγόμενη "βιομηχανία" των καισαρικών εξακολουθεί να αναπτύσσεται στη χώρα μας. 

Ψωνίζοντας στο σούπερ μάρκετ με το παιδί σας

Άρθρο της Παπαδοπούλου Βασιλικής (Διαιτολόγου Διατροφολόγου), δημοσιευμένο στο diatrofi.gr

Μια βόλτα σε ένα σούπερ μάρκετ με το παιδί σας, μπορεί να προβεί καταστροφική! Ένα καρότσι γεμάτο άδειες θερμίδες και σας που δεν μπορείτε να πείτε όχι στα θέλω του παιδιού σας.

Το bloggaki του Δημοτικού Σχολείου Εξοχής

Το ιστολόγιο του Δημοτικού Σχολείου Εξοχής ξεκίνησε στις 10 Νοεμβρίου 2011 και δεσμεύτηκε να είναι κοντά στους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς για όλη την υπόλοιπη χρονιά.

Γεννάδειος Βιβλιοθήκη: Αναζητώντας γυναίκες στον Αθω

Ελάχιστες γυναίκες κατάφεραν να πατήσουν τα ιερά εδάφη του Αγίου Όρους. Παρ' όλα αυτά, τα αρχεία της μοναστικής πολιτείας προσφέρουν πλούσια πληροφόρηση για τη ζωή των γυναικών στο Βυζάντιο. 

Νόρμα, Γλωσσική Ποικιλία και Εκπαίδευση

Ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζονται από την εκπαίδευση οι διάφορες γεωγραφικές και κοινωνικές ποικιλίες μιας γλώσσας έχει άμεση σχέση και εξάρτηση από το πώς αντιλαμβάνεται η συγκεκριμένη κοινότητα τη νόρμα, την πρότυπη δηλαδή ποικιλία που θεωρείται επιθυμητό να χρησιμοποιoύν τα μέλη της, τουλάχιστον στις δημόσιες και επίσημες περιστάσεις. Όσο πιο ισχυρή και διαδεδομένη είναι η πρότυπη αυτή ποικιλία, τόσο περισσότερο αντιστρατεύεται τη χρήση των άλλων γλωσσικών ποικιλιών, καθορίζοντας έτσι και την εκπαιδευτική και γενικότερη τύχη τους.
Διαβάστε τη συνέχεια του κειμένου της Μαρίας Κακριδή στον Κόμβο