Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2011

Πρόγραμμα Marie Curie-Δράση «Δίκτυα Αρχικής Κατάρτισης»

Σας ενημερώνουμε ότι, στο πλαίσιο του προγράμματος Marie Curie-Initial Training Network, διατίθενται, μέσω του ερευνητικού κέντρου CERM του Πανεπιστημίου της Φλωρεντίας, 12 θέσεις για διδακτορικές σπουδές σε έργο με τίτλο: «High resolution tools to understand the functional role of protein intrinsic disorder». Η πρόσκληση απευθύνεται σε ενδιαφερόμενους φοιτητές, κυρίως σε όσους έχουν συμμετάσχει ή επί του παρόντος συμμετέχουν σε πρόγραμμα Erasmus. 

Για περισσότερες πληροφορίες , οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στις παρακάτω ιστοσελίδες: www.idpbynmr.eu/home και www.cerm.unifi.it

Ευρωπαϊκός Διαγωνισμός Ζωγραφικής για μαθήτριες ηλικίας 6-16 ετών με θέμα: «Οι μαθήτριες της Ευρώπης ζωγραφίζουν το μέλλον της Τεχνολογίας Πληροφοριών και Επικοινωνίας».

Στο πλαίσιο της Ουγγρικής Προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης διοργανώνεται ευρωπαϊκός διαγωνισμός ζωγραφικής για μαθήτριες ηλικίας 6-16 ετών με θέμα «Οι μαθήτριες της Ευρώπης ζωγραφίζουν το μέλλον της Τεχνολογίας Πληροφοριών και Επικοινωνίας». 

Σκοπός του διαγωνισμού είναι να ενθαρρύνει τη δημιουργικότητα στο τομέα των νέων τεχνολογιών και να τονίσει τη σημασία της ανάπτυξης καινοτόμων δεξιοτήτων σε νεαρή ηλικία. Η καταληκτική ημερομηνία υποβολής συμμετοχής είναι η 20η Φεβρουαρίου 2011. Οι συμμετοχές πρέπει να αποσταλούν ηλεκτρονικά στην ακόλουθη διεύθυνση: competition@nih.gov.hu 

Προσλήψεις αναπληρωτών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης

Το Υπουργείο Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων ανακοινώνει ότι, για το σχολικό έτος 2010-2011, προσλαμβάνονται ως προσωρινοί αναπληρωτές 33 εκπαιδευτικοί του κλάδου ΠΕ70-Δασκάλων και 14 εκπαιδευτικοί του κλάδου ΠΕ60-Νηπιαγωγών για την κάλυψη των λειτουργικών κενών σε σχολεία Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.
Οι προσλαμβανόμενοι οφείλουν να παρουσιαστούν στις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, για ανάληψη υπηρεσίας από τη Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου έως και την Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2011, όπου και θα τοποθετηθούν προσωρινά με απόφαση του Διευθυντή εκπαίδευσης, σε κενές θέσεις των σχολείων της περιοχής που προσλήφθηκαν, μέχρι τη λήξη του διδακτικού έτους.
Ο πίνακας με τα ονόματα των αναπληρωτών είναι αναρτημένος εδώ.
Για το Δελτίο Τύπου πατήστε εδώ.

Οργάνωση και παιδί με ΔΕΠ/Υ (στην τάξη και στο σπίτι)

Από τις πρώτες τάξεις το Δημοτικού ακόμα τα παιδιά έχουν μια σειρά από βασικές υποχρεώσεις, στις οποίες καλούνται να ανταποκριθούν με αποτελεσματικότητα: εργασίες, διάβασμα για προγραμματισμένα διαγωνίσματα, μαθήματα ξένων γλωσσών, αθλητικές δραστηριότητες γεμίζουν τη μέρα τους και απαιτούν έναν υψηλότερο βαθμό οργάνωσης. Τα παιδιά με ΔΕΠ/Υ δυσκολεύονται πολύ σε θέματα οργάνωσης. 

Ευτυχώς, όμως, οι δεξιότητες οργάνωσης μπορούν να διδαχθούν. Είναι πολύ σημαντική η συνεργασία των γονέων και των εκπαιδευτικών με τα παιδιά προκειμένου να τα βοηθήσουν να περάσουν από το χάος στον έλεγχο, διαμορφώνοντας μαζί τους συστήματα οργάνωσης και ρουτίνες. 

«Σαββατόβραδα με νόημα» - το πρόγραμμα

Για τα «Σαββατόβραδα με νόημα» στο Θέατρο Κωφών Ελλάδος είχαμε ξαναμιλήσει πρόσφατα. Διαβάστε το άρθρο του κ. Σκορδίλη που περιλαμβάνει και το πρόγραμμα προβολών. Καλή διασκέδαση με... νόημα!

Online δωρεάν Tύπος (κυρίως) για την κινητική αναπηρία

Επιληψία: Τι πρέπει να γνωρίζω;


Η λέξη «επιληψία» χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά από τον Ιπποκράτη (460-357 π.Χ.) και σημαίνει την αιφνίδια κατάληψη.

«Ηλεκτροσόκ» εγκεφάλου για διαυγές μυαλό

ΛΟΝΔΙΝΟ Αυστραλός επιστήμονας υποστηρίζει ότι μια ελαφρά διακρανιακή ηλεκτρική διέγερση μπορεί όχι μόνο να καθαρίζει το μυαλό των ανθρώπων, ειδικά εκείνων που βρίσκονται υπό ψυχολογική πίεση, αλλά και να «φωτίζει» το μυαλό τους, βοηθώντας τους έτσι να βρίσκουν λύσεις στα προβλήματα που τους απασχολούν. 

Ανακοίνωση θέσεων ορισμένου χρόνου στην ΕΡΤ (και για παρουσιαστές δελτίου ειδήσεων στην ΕΝΓ)

Η ΕΡΤ Α.Ε. ανακοινώνει την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά εκατόν ενενήντα δύο (192) ατόμων για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών της ΕΡΤ Α.Ε που εδρεύει στην Αγία Παρασκευή στη Λεωφ. Μεσογείων 432 και συγκεκριμένα του εξής, ανά υπηρεσία, έδρα, ειδικότητα και διάρκεια σύμβασης, αριθμού ατόμων, με τα αντίστοιχα απαιτούμενα (τυπικά και τυχόν πρόσθετα) προσόντα . Δείτε το πλήρες κείμενο εδώ

Zonnekamp Swimming


Το Zonnekamp Swimming είναι μία ετήσια καλοκαιρινή εκδήλωση που πραγματοποιείται στο Βέλγιο για ανθρώπους με ειδικές ανάγκες. Υπάρχει μία αφοσιωμένη ομάδα από εθελοντές η οποία προσφέρει στους φιλοξενούμενους ίσως τις καλύτερες και πιο έντονες 10 μέρες τους όλου του χρόνου! Παρακολουθείστε το βίντεο για να δείτε την ευτυχία προσωποποιημένη στις φωτογραφίες του Roel Hendrickx !



Εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση των αποφοίτων ΕΠΑ.Λ.

Το υπουργείο παιδείας με εγκύκλιο του διευκρινίζει τις προϋποθέσεις για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση των αποφοίτων ΕΠΑ.Λ. (ΟΜΑΔΑ Α & Β)

Η εγκύκλιος έχει ως εξής:

Δελτίο Τύπου Έκτη Αίσθηση

«Έκτη Αίσθηση» είναι ο τίτλος του ενημερωτικού τηλεοπτικού προγράμματος της ΕΤ-3 που αντλεί τη θεματολογία του από το χώρο της αναπηρίας.

Σύμφωνα με στοιχεία του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών το 10-12% του πληθυσμού κάθε χώρας ανήκει στην κατηγορία των ατόμων με αναπηρία. Στην Ευρωπαϊκή Ένωση των 27 κρατών μελών, υπολογίζεται ότι υπάρχουν 60.000.000 άτομα με αναπηρία. Στην Ελλάδα, περίπου 1.000.000 είναι πολίτες με αναπηρία, εκ των οποίων οι 520.000-550.000 ανήκουν στο χώρο των κινητικά αναπήρων.

Οι καθηγητές στο πλευρό των μαθητών..στην Καλαμπάκα

Εθελοντικά αποφάσισαν να δουλεύουν μετά το πέρας των διδακτικών ωρών δέκα εκπαιδευτικοί στην Καλαμπάκα προκειμένου να στηρίξουν τους μαθητές που οι οικογένειές τους αδυνατούν να τους στείλουν φροντιστήριο.

Μαθητές μιλούν για τη σχέση τους με τον αθλητισμό και εξηγούν πώς δυσκόλεψε τη ζωή τους ο περιορισμός των αθλητικών σχολείων

Πρωταθλητές και βαλκανιονίκες, νέοι και νέες που ζουν για τον αθλητισμό και τον θεωρούν κεντρική κατάκτηση της ενήλικης ζωής τους, αποφοιτούν τα τελευταία χρόνια από τα αθλητικά σχολεία της χώρας. Ή όπως λέει η μητέρα αθλήτριας που μίλησε στο «Βήμα», νέοι που θεωρούν τον αθλητισμό ως «τον δικό τους τρόπο ζωής». Στον χώρο της εκπαιδευτικής κοινότητας ωστόσο ο περιορισμός των αθλητικών σχολείων εφέτος λόγω οικονομικής κρίσης έριξε ένα «πέπλο αμφιβολίας» πάνω στους ώμους των νέων αθλητών. 

Nέα κριτήρια για τις αποσπάσεις

Nέα κριτήρια για τις αποσπάσεις εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που θα ισχύουν στο εξής, όπως η γνώση νέων τεχνολογιών αλλά και η ανάγκη για εξωσωµατική γονιμοποίηση, διαμόρφωσε επιτροπή του υπουργείου Παιδείας. Η επιτροπή θα επεξεργαστεί την ερχόμενη εβδομάδα ανάλογη πρόταση και για τις μεταθέσεις. Διαβάστε τα βασικά σημεία της πρότασης στο δημοσίευμα της εφημερίδας "Τα Νέα".