Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2011

Διαγωνισμός με θέμα τα παραμύθια των αδελφών Γκριμ από το Ινστιτούτο Goethe

Την επέτειο της πρώτης κυκλοφορίας των διάσημων παραμυθιών των αδελφών Γκριμ τιμά το Ινστιτούτο Goethe βραβεύοντας εργασίες καθηγητών πάνω στο υλικό των παραμυθιών που παρουσιάστηκαν σε σχολεία.

Μεταπτυχιακές υποτροφίες εξωτερικού από το ίδρυμα Ωνάσης

Το Κοινωφελές Ίδρυμα Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης προκηρύσσει το 35ο πρόγραμμα υποτροφιών ακαδημαϊκού έτους 2012/2013. Θα χορηγηθούν συνολικά 80 τουλάχιστον υποτροφίες, με ημερομηνία έναρξης την 1η Σεπτεμβρίου 2012, στα ακόλουθα επίπεδα σπουδών:

Ζητά βοηθό ο Στίβεν Χόκινγκ

Αν πάντα ονειρευόσασταν ότι θα δουλέψετε στο πλευρό του Στίβεν Χόκινγκ, η στιγμή έφθασε. Ο διάσημος Βρετανός φυσικομαθηματικός και κοσμολόγος, που είναι καθηλωμένος στο αναπηρικό καροτσάκι του, έβαλε αγγελία στον προσωπικό διαδικτυακό τόπο του και ζητά τεχνικό βοηθό, ο οποίος θα αναλάβει τη συντήρηση του -και πιθανώς την περαιτέρω ανάπτυξη- του ηλεκτρονικού συστήματος που βοηθά τον λαμπρό αλλά άτυχο επιστήμονα να επικοινωνεί με τους γύρω του.

Πρώτη ανακοίνωση του 2ου Μαθητικού Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας

Δείτε την ανακοίνωση και την αίτηση συμμετοχής.

Επιμορφωτικό πρόγραμμα από το διεθνές ινστιτούτο εκπαιδευτικού σχεδιασμού

Το Διεθνές Ινστιτούτο Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού (IIEP) της UNESCO, ανακοίνωσε επιμορφωτικό πρόγραμμα για το 2012 με τίτλο: «Advanced Training Programme in Educational Planning and Management».

Karen Mangiacotti :The Penis Mom

Διαβάστε την ιστορία της Karen Mangiacotti, που απάντησε σε ένα email από το σχολείο του 13χρονου παιδιού της, το οποίο ενημέρωνε τους γονείς για τη διεξαγωγή ενός (συνηθισμένου στην Αμερική) πειράματος φυσικής (Pumpkin Chunkin) και ζητούσε  τη συνδρομή των μπαμπάδων (οι μαμάδες ήταν ανεπιθύμητες) για την πραγματοποίησή του.

Αφιέρωμα ΕΡΤ στην Πρωτοχρονιά

Η συγκεκριμένη εκπομπή της σειράς "ΙΣΤΟΡΙΑ ΓΡΑΜΜΕΝΗ ΜΕ ΝΟΤΕΣ" αποτελεί μουσικοχορευτικό πρόγραμμα για τον εορτασμό της Πρωτοχρονιάς του 1985. Ταξιδεύει πίσω στο χρόνο φθάνοντας ως τις αρχές του 20ου αι. και αναπαριστά παλαιότερες Πρωτοχρονιές του αιώνα, παρακολουθώντας την πορεία του ελληνικού τραγουδιού σε σχέση με τα ιστορικά γεγονότα και τις κοινωνικές συνθήκες κάθε εποχής.

Διαγωνισμός για τη Γαλλοφωνία Ελλάδα 2012 ...

Το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος (ΓΙΕ) και η Υπηρεσία Συνεργασίας και Μορφωτικής Δράσης της Πρεσβείας της Γαλλίας στην Ελλάδα, σε συνεργασία με τις γαλλόφωνες Πρεσβείες στην Ελλάδα, διοργανώνουν εναν διαγωνισμό ανοικτό προς όλους τους Έλληνες μαθητές και φοιτητές.
Διαβάστε περισσότερα εδώ

Πρόωρα βρέφη: Η εκπαίδευση των γονέων βοηθά στην καλύτερη ανάπτυξη

Η παροχή βοήθειας στους γονείς των πρόωρων νεογνών ως προς την καλύτερη κατανόηση και αλληλεπίδραση με αυτά, μπορεί να επιφέρει ουσιώδεις βελτιώσεις στην συμπεριφορά των παιδιών καθώς αυτά μεγαλώνουν και ετοιμάζονται να ενταχθούν στο σχολικό περιβάλλον.

Σεμινάριο: "Quand le cinéma rencontre la littérature"

Το Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης οργανώνει ένα σεμινάριο με τίτλο "Quand le cinéma rencontre la littérature" για τους καθηγητές γαλλικής γλώσσας που διδάσκουν τη γαλλική λογοτεχνία ή που επιθυμούν να αξιοποιήσουν τη λογοτεχνία και τον κινηματογράφο στα μαθήματά τους.

Ιστότοπος : «Με δύο γλώσσες»

Έχουμε τη χαρά να σας καλωσορίσουμε στον ιστότοπο του «Με δύο γλώσσες»! Πρόκειται για έναν οργανισμό «παράρτημα» της υπηρεσίας πληροφόρησης Bilingualism Matters του Πανεπιστημίου του Εδιμβούργου.

Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας: Δραστηριότητες Ιανουαριου 2012

Καλωσορίζουμε την καινούργια χρονιά, στη Δημόσια Βιβλιοθήκη, με δημιουργικά εργαστήρια για μικρά και μεγάλα παιδιά. Σας περιμένουμε την πρώτη εβδομάδα του Ιανουαρίου να παίξουμε, να ζωγραφίσουμε, να μεταμορφωθούμε, να διαβάσουμε ιστορίες… Ελάτε με τους γονείς και τους φίλους σας.