Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2014

Κατασκευή: Κάπα πασχαλίτσας

Το παιδί σας θέλει να ντυθεί πασχαλίτσα στις Απόκριες; Σκέφτεστε να εντάξετε στη γιορτή του σχολείου σας την παρουσία των χαριτωμένων εντόμων; Θα μιλήσετε στα νηπιαγωγάκια σας για σχετικό θέμα και θέλετε να τα βάλετε στο κλίμα; Δείτε εδώ πόσο απλή είναι η κατασκευή της κάπας-πασχαλίτσας της φωτογραφίας (πηγή: http://www.feathersflights.com). Εμείς θα δοκιμάσουμε και την εναλλακτική λύση της κόλλας υφασμάτων αντί για ράψιμο.

Κατασκευή: Μικρό σαλιγκαράκι

Θα χρειαστείτε: 
ένα κομμάτι σκληρό χαρτόνι 
χαρτί περιτυλίγματος καφέ (το λεγόμενο ταχυδρομικό χαρτί) 
δύο υφασμάτινες τιράντες 
πιστόλι σιλικόνης 
και αρκετή ταινία κραφτ. 

Για το κεφάλι: 
μια στέκα 
δύο κίτρινα pom pom 
και λίγο σύρμα ειδικό για κατασκευές!

Και φυσικά τις οδηγίες κατασκευής, που θα βρείτε στο imommy

Β. Λαμπροπούλου: Η Ειδική Αγωγή στην Ελλάδα: Ένας μετέωρος βηματισμός

Β. Λαμπροπούλου στο http://www.greeklish.info
Ο τρόπος που μία κοινωνία αντιμετωπίζει τα παιδιά και την εκπαίδευσή τους είναι συνήθως ενδεικτικός του επιπέδου ανάπτυξής της. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε το γεγονός ότι σε αναπτυγμένες χώρες, η επένδυση στους νέους, στην εκπαίδευση και γενικότερα στη γνώση είναι υψηλή. Αυτό φαίνεται από την εκπαιδευτική πολιτική που εφαρμόζουν οι χώρες αυτές και τους πόρους που διαθέτουν για την εκπαίδευση, αλλά και από την επιστημονική δραστηριότητα που αναπτύσσεται στον τομέα αυτό και που έχει ως αποτέλεσμα την παραγωγή νέας γνώσης καθώς και την ανάπτυξη της κοινωνίας τόσο σε οικονομικό όσο και πνευματικό και πολιτιστικό επίπεδο.

6 τρόποι για να γίνει τα παιδί σας ένας υπεύθυνος ενήλικας

Πολύ συχνά οι γονείς αναρωτιούνται τι πρέπει να κάνουν για να μεγαλώσουν σωστά τα παιδιά τους: «τι κάνω καλά;» ή «τι δεν κάνω καλά;» είναι οι ερωτήσεις που κυριαρχούν στις καθημερινές απορίες τους. Διαβάστε στη συνέχεια 6 τρόπους που θα επιτρέψουν στο παιδί σας να γίνει ένας υπεύθυνος, αυτο-υποκινούμενος και σκεπτόμενος ενήλικας.

“Καταπιεσμένη πλειοψηφία”: ένας άντρας σε έναν μητριαρχικό κόσμο


επιμέλεια Δήμητρα Σπανού στο fylosykis

Φαντάσου να σε βάφτιζαν Google

Είναι γεγονός ότι η εύρεση ονόματος για το νεογέννητο μωρό είναι περίπλοκη υπόθεση. Πολλές φορές οι γονείς διαφωνούν είτε λόγω θρησκείας, είτε λόγω άποψης, είτε λόγω παραδόσεων. Υπάρχουν βέβαια και φορές που οι γονείς συμφωνούν αλλά διαφωνεί η… πολιτεία! 

13ο Σχολικό Πρωτάθλημα Σκάκι - Ατομικό Ανατολικής Θεσσαλονίκης

Τα ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ σε συνεργασία με την Ε.Σ.Σ.Θ-Χ διοργανώνουν, για ένατη συνεχόμενη χρονιά, το ΣΧΟΛΙΚΟ ΑΤΟΜΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΚΑΚΙ της Περιφέρειας Ανατολικής Θεσσαλονίκης, όπως επίσης και τους τελικούς του ΑΤΟΜΙΚΟΥ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΣΚΑΚΙ νομών Θεσσαλονίκης-Χαλκιδικής, στις 09 Μαρτίου 2014 και στις 15 και 16 Μαρτίου 2014 αντίστοιχα.

Ομιλία: «Εκπαίδευση στη διαχείριση των διαμαχών μέσα από ένα ηλεκτρονικό παιχνίδι»

Ομιλία Δρ. Κώστα Καρπούζη, κύριου ερευνητή ΕΠΙΣΕΥ-ΕΜΠ
Τίτλος ομιλίας: «Εκπαίδευση στη διαχείριση των διαμαχών μέσα από ένα ηλεκτρονικό παιχνίδι»
Σάββατο 15 Φεβρουαρίου, ώρα 19:00

Πανελλήνιος Διαγωνισμός Ζωγραφικής Προγράμματος "Παιδική HELMEPA"

H "Παιδική HELMEPA" προσκαλεί και φέτος όλα τα μέλη του Προγράμματος να συμμετάσχουν στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ζωγραφικής και να συμβάλουν με τα έργα τους στην ευαισθητοποίηση της κοινωνίας για την προστασία του περιβάλλοντος. Το φετινό θέμα του Διαγωνισμού, που επιλέχθηκε όπως κάθε χρόνο από μηνύματα των ίδιων των παιδιών είναι:

«Ένα λουλούδι είναι ομορφιά, μια καθαρή παραλία είναι χαρά»

Φακός επαφής «μεταφράζει» την εικόνα σε Μπράιγ

Ενας επαναστατικός νέος φακός επαφής επιτρέπει σε τυφλά άτομα να διαβάζουν Μπράιγ σε ηλεκτρονική μορφή. Ο φακός τοποθετείται στο μάτι όπως και ένας συμβατικός αλλά φέρει ηλεκτρόδια τα οποία λαμβάνουν σήματα από μια κάμερα – την κάμερα είτε την κρατά το άτομο στο χέρι του ή τη φορά σε ειδικά γυαλιά. Τα σήματα εκπέμπονται από την κάμερα στα μάτια του χρήστη και μπορούν να μεταφραστούν ως μια «περιγραφή» της εικόνας που λαμβάνεται.

Μια παγκόσμια πατέντα, δοκιμάζεται στις παραλίες της Κρήτης

Πρόκειται για μια παγκόσμιας πρωτοτυπίας συσκευή, εξολοκλήρου σχεδιασμένη από το εργαστήριο Τεχνικής Μηχανικής του Τμήματος Μηχανολόγων και Αεροναυπηγών του Πανεπιστημίου Πατρών η οποία θα επιτρέπει την αυτόνομη πρόσβαση των ατόμων που...
αδυνατούσαν μέχρι σήμερα να μπουν στη θάλασσα