Σάββατο 2 Δεκεμβρίου 2023

Προβολή: Health Literacy in schools (Γραμματισμός υγείας στα σχολεία)


Το διαδικτυακό σεμινάριο "Health Literacy in schools: What is it and how we can address it" εισάγει την έννοια του γραμματισμού υγείας στο πλαίσιο της προαγωγής και της εκπαίδευσης της υγείας στα σχολεία.

Ομοσπονδία Κωφών Ελλάδας: Δέσμη προτάσεων με αφορμή την Εθνική και Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία – 3 Δεκεμβρίου

Σειρά προτάσεων έδωσε στη δημοσιότητα η Ομοσπονδία Κωφών Ελλάδος, με τις οποίες βελτιώνεται η καθημερινότητα των μελών της. Η δημοσιοποίησή τους έγινε με αφορμή την 3η Δεκεμβρίου, Εθνική και Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία.

Θεσσαλονίκη: Σε αναβρασμό η εκπαιδευτική κοινότητα για τις συγχωνεύσεις σχολείων - Ποια καταργούνται

Σε αναβρασμό βρίσκεται η εκπαιδευτική κοινότητα της Θεσσαλονίκης, εξαιτίας των προτεινόμενων συγχωνεύσεων σχολείων σε διάφορους δήμους της πόλης.

Γονείς και εκπαιδευτικοί αντιδρούν στον σχεδιασμό των διευθύνσεων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, υποστηρίζοντας ότι οι -χωρίς προηγούμενη διαβούλευση με τους εμπλεκόμενους- προτάσεις έχουν ως αποκλειστικό στόχο τη μείωση του κόστους και δεν λαμβάνουν υπόψη τα προβλήματα που θα προκαλέσουν προβλήματα σε εκατοντάδες μαθητές.

Η άσκηση βελτιώνει τη γνωστική υγεία των ατόμων με σύνδρομο Down

Η ελαφριά, τακτική άσκηση των ενηλίκων με σύνδρομο Down μπορεί να βελτιώσει τη γνωστική, αλλά και τη σωματική υγεία τους, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύεται στο «International Journal of Environmental Research and Public Health».

Η μελέτη είναι η πρώτη που διερευνά τις επιπτώσεις της άσκησης σε άτομα με σύνδρομο Down και διαπιστώνει ότι το περπάτημα μπορεί να οδηγήσει σε βελτίωση της επεξεργασίας πληροφοριών και της προσοχής έπειτα από μόλις οκτώ εβδομάδες.

ΔΕΠΥ συμπτώματα - Ποια τα χαρακτηριστικά της Διαταραχής Ελλειμματικής Προσοχής και Υπερκινητικότητας

ΔΕΠΥ τι είναι;

Όπως αναφέρει και το Πανελλήνιο Σωματείο Ατόμων με Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής και Υπερκινητικότητας (ΔΕΠΥ) η ΔΕΠΥ - διεθνώς Attention Deficit Hyperactivity Disorder (ADHD) - είναι μια από τις συχνότερες νευροβιολογικές διαταραχές της παιδικής ηλικίας, η οποία συνεχίζεται, κατά ένα σημαντικό ποσοστό, και στην ενήλικη ζωή.

Παιδικό Μουσείο Θεσσαλονίκης: Ένα μουσείο, μια αγκαλιά

Το Παιδικό Μουσείο Θεσσαλονίκης και το Εθνικό Ίδρυμα Κωφών με μεγάλη χαρά σας προσκαλούν την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου (12:00 - 15:00) σε μια γιορτή για την έναρξη του προγράμματος "Φυσική, επικοινωνιακή και ψηφιακή προσβασιμότητα του ΠΜΘ για κωφά/βαρήκοα παιδιά/άτομα". Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον χώρου του Παιδικού Μουσείου Θεσσαλονίκης

Πληροφορίες: 2310 913047 & info@paidikomouseio.gr
Είσοδος Ελεύθερη χωρίς να απαιτείται κράτηση θέσης

Η Μαρίλη Ευφραιμίδη περιγράφει πώς έμαθε να ζει με σκλήρυνση κατά πλάκας

H ημέρα που γέννησα τη δεύτερη κόρη μου ήταν από τις ωραιότερες της ζωής μου. Τα είχα όλα. Ένα μωρό στην αγκαλιά μου, μια οικογένεια όπως στις ταινίες, μια καριέρα στο Marie Claire, φίλους, σχέδια, νιάτα, όρεξη για νέες εμπειρίες. Ο ενθουσιασμός κράτησε ακριβώς 24 ώρες. Το επόμενο πρωί έπρεπε να σηκωθώ από το κρεβάτι και να κάνω βήματα στο διάδρομο, σύμφωνα με τις οδηγίες του γυναικολόγου. Εκεί, στον τρίτο όροφο του «Λητώ», με τον ορό στο χέρι, ένιωσα το αριστερό μου πόδι μουδιασμένο. Νόμιζα ότι ήταν από την ακινησία και περίμενα να περάσει. Δεν πέρασε ποτέ.

Μελέτη ΠΟΥ: Διαταραγμένη η ψυχική και σωματική υγεία στο 60% των εφήβων της χώρας μας

Ευρήματα διακρατικής σχολικής έρευνας δίνουν λεπτομερή εικόνα για την ψυχική υγεία των εφήβων στη χώρα μας και για το πώς αυτή συμβαδίζει ή διαφοροποιείται από εκείνη των εφήβων στην Ευρώπη και την Κεντρική Ασία.

Συνέντευξη τύπου για την 6η Πανελλήνια επίδειξη μόδας ΑμεΑ

"Δεν υπάρχουν άνθρωποι με Ειδικές Ανάγκες, ΜΟΝΟ άνθρωποι". Μ' αυτές τις λέξεις ανθρωπιάς και ευαισθησίας ο Δήμος Αλίμου και η επικεφαλής του ΔΥΑΜΕΑ Σύλβια Αντώναρου, με συνέντευξη τύπου που πραγματοποιήθηκε στο Πολιτιστικό Κέντρο της Λ. Ιωνίας στον Άλιμο, ενημέρωσαν για την επίδειξη μόδας, ΑμεΑ, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου (Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία), στις 18.30 στο Βυζαντινό Αθλητικό Κέντρο (ΒΑΚ), επί της οδού Μεγάλης του Γένους Σχολή αρ. 10, στον Άλιμο.

Η παιδική τροφή που δηλητηρίαζε αργά το παιδί τους

Η Sarah και ο Ricky Callahan δεν ανησυχούσαν καθόλου κατά την διάρκεια της προληπτικής εξέτασης αίματος του γιου τους, Rudy. Η εξέταση αίματος περιλάμβανε και τον έλεγχο των επιπέδων μόλυβδου στο αίμα, μια εξέταση ρουτίνας για όλα τα μικρά παιδιά στο Maryland των Ηνωμένων Πολιτειών, όπου ζουν οι Callahans.

Ένθετο Παιδεία: Stand Up Chemistry – Ένα διαφορετικό «μάθημα» χημείας

Η χημεία αποτελεί ίσως το δυσκολότερο μάθημα. Έτσι τουλάχιστον το αντιλαμβάνονται τα παιδιά. Το στοίχημα των καθηγητών, πάντα, είναι πώς θα καταφέρουν να το κάνουν πιο φιλικό προς το κοινό τους. Μία ομάδα, από καθηγητές και ηθοποιούς, έρχεται να μας συστήσει το stand up chemistry, το οποίο με χιουμοριστικό και διαδραστικό τρόπο, επιδιώκει να ανατρέψει όσα γνωρίζουμε για το μάθημα της χημείας. Δείτε ακόμα στο ένθετο Παιδεία του ΕΡΤNEWS:

ΙΕΠ: Εξ αποστάσεως εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

Εξ αποστάσεως εκδήλωση διοργανώνει το ΙΕΠ για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία με θέμα «Ένα Σχολείο για Όλους-Μια Κοινωνία για Όλους», η οποία θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2023 και ώρες 15:30-18:00. 

H δύσκολη καθημερινότητα του ασθενούς με σκλήρυνση κατά πλάκας

H σκλήρυνση κατά πλάκας είναι ένα από τα συνηθέστερα νευρολογικά νοσήματα που προκαλεί δυσλειτουργίες στη φυσική κατάσταση, καθώς και στον επαγγελματικό, οικογενειακό, κοινωνικό και ψυχολογικό τομέα.