Τρίτη 16 Μαΐου 2023

7 τρόποι για να βοηθήσετε το παιδί σας να αντιμετωπίσει την ευαισθησία που έχει στους ήχους (αισθητηριακή ευαισθησία).

 Τα παιδιά με διαταραχή αισθητηριακής επεξεργασίας μπορεί να είναι ιδιαίτερα ευαίσθητα στους ήχους/θορύβους. Αυτή η ευαισθησία ενδέχεται να κάνει πραγματική πρόκληση πολλές καταστάσεις, από τα ψώνια στο μανάβικο μέχρι τις ασκήσεις πυρκαγιάς στο σχολείο. Δείτε μερικούς τρόπους με τους οποίους μπορείτε να βοηθήσετε ένα παιδί που έχει ευαισθησία στους ήχους. 

Εκλογές 2023: Πώς θα ψηφίσουν τα άτομα με αναπηρία

Από τότε που θυμάται τον εαυτό του να ψηφίζει, ο 46χρονος σήμερα Νίκος, ο οποίος χρησιμοποιεί αμαξίδιο από τα 18 του, ανακαλεί τη διαδικασία ως «μειωτική». Τα τελευταία 15 χρόνια ασκεί τα εκλογικά του δικαιώματα στην περιοχή του Κόκκινου Μύλου, σε ένα σχολείο με πολλά σκαλιά στην είσοδό του. Έτσι, ο ίδιος συμμετέχει στις εκλογές από το αυτοκίνητο του, με έναν δικαστικό αντιπρόσωπο να καταφθάνει κάθε φορά στο παράθυρο του οδηγού, με τα ψηφοδέλτια ανά χείρας. 

Λήγουν την Πέμπτη τα μαθήματα στα Λύκεια- Ημερομηνίες προαγωγικών και απολυτηρίων εξετάσεων

Ολοκληρώνεται την Πέμπτη η διδασκαλία των μαθημάτων για τους μαθητές του Λυκείου , οι οποίοι από την Τρίτη 23 μαίου ξεκινούν οι προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις.

Ειδικότερα:

Στα Γυμνάσια δεν αλλάζουν οι ημερομηνίες: Τα μαθήματα θα λήξουν στις 30 Μαΐου, ενώ οι εξετάσεις θα ολοκληρωθούν στις 15 Ιουνίου (σ.σ. στις 19 και 22 Μαΐου τα σχολεία θα είναι κλειστά λόγω εκλογών).

Μοιραστείτε την εμπειρία σας: Σχολική βία στη Νοτιοανατολική Ευρώπη

Το balkaninsight ζητά από γονείς, νόμιμους κηδεμόνες και δασκάλους να μοιραστούν τις εμπειρίες τους ώστε να βοηθήσουν στην επερχόμενη έρευνα για τη σχολική βία στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

1st Thessaloniki Kids Cup Αγώνας Παιδικού Τρίαθλου την Κυριακή 28 Μαΐου 2023 στο Ποσειδώνιο Θεσσαλονίκης

Το Εκπολιτιστικό Αθλητικό Τμήμα «ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ», πιστό στο ομαδικό πνεύμα του αθλητισμού και με οξεία παιδαγωγική συνείδηση έχοντας στόχο τη διάδοση όχι μόνο του τριάθλου, αλλά και του αθλητισμού, γενικότερα, ως τρόπου ζωής, διοργανώνει με την υποστήριξη του Δήμου Θεσσαλονίκης στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης, στην περιοχή του Ποσειδωνίου και του Μεγάρου Μουσικής την Κυριακή, 28 Μαΐου 2023 έναν ειδικά σχεδιασμένο «αγώνα» τριάθλου για παιδιά Νηπιαγωγείου – Γυμνασίου.

«Μαμά, τα παιδιά λένε πως είμαι καφέ»

Πριν από μερικές ημέρες η Ειρήνη Λατσούδη καθόταν σε ένα παγκάκι και χάζευε τον τρίχρονο γιο της που έπαιζε με τα άλλα παιδιά στην παιδική χαρά. Κάποια στιγμή ήρθε τρέχοντας και χώθηκε στην αγκαλιά της. «Μαμά, τα άλλα παιδιά λένε πως είμαι καφέ», της είπε. Για μερικά δευτερόλεπτα η Ειρήνη πάγωσε. Αστραπιαία πέρασαν από το μυαλό της όλες εκείνες οι ανησυχίες που ενίοτε έχει. O φόβος για το ότι κάποιος μπορεί να πληγώσει τον γιο της με κάποιο ρατσιστικό σχόλιο. Δεν του το έδειξε όμως. Του απάντησε με απόλυτη φυσικότητα. «Μα είσαι καφέ, Φώτη μου. Οπως εκείνοι είναι μπεζ». Ο Φώτης συνέχισε να παίζει αμέριμνος.

Καλαμαριά: Οι μαθητές στέλνουν μήνυμα οδικής συμπεριφοράς και ζητούν να μπει «φρένο» στα ΙΧ στον πεζόδρομο

Πολύχρωμες ζωγραφιές και συνθήματα με περιεχόμενο την κυκλοφοριακή αγωγή γέμισε ο πεζόδρομος επί της οδού Γ. Γεννηματά από μαθητές και μαθήτριες του 10ου Δημοτικού και του 9ου Γυμνασίου Καλαμαριάς, οι οποίοι έστειλαν το δικό τους κοινωνικό μήνυμα για την ασφαλή μετακίνηση τους στο σχολείο.

Όταν η μαμά δουλεύει από το σπίτι…

Όλα δείχνουν ότι απαιτείται επανασχεδιασμός της εργασιακής κουλτούρας, έτσι ώστε η μητρότητα να μην έρχεται σε σύγκρουση με τον βιοπορισμό και τον επαγγελματισμό. Ίσως ο δρόμος να είναι μακρύς ακόμα. Οι ιστορίες πάντως των εργαζόμενων μαμάδων, οι οποίες ζούνε πλημμυρισμένες στο άγχος, μοιάζουν τόσο πολύ. Είτε ζουν στην Ελλάδα είτε σε κάποια χώρα της Ευρώπης ή στις ΗΠΑ.

Μαθητής λυκείου μιλάει για τα ΛΟΑΤΚΙ+ παιδιά σε σχολική εφημερίδα

Ένα σχολείο της Αττικής δημοσίευσε σχολική εφημερίδα με κείμενο μαθητή λυκείου για τα ΛΟΑΤΚΙ+ παιδιά και τα θέματα που αντιμετωπίζουν στο σχολικό περιβάλλον. 

Ο μαθητής του Γενικού Λυκείου του Πικερμίου επέλεξε να μιλήσει ανοιχτά για ένα θέμα που σπάνια αναφέρεται στη σχολική κοινότητα. Το κείμενο του, με τον πολύχρωμο τίτλο Το πιο μεγάλο βιβλίο για τις οικογένειες, τονίζει τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα παιδιά που προέρχονται από οικογένειες που θεωρούνται “μη κανονικές”, όπως αυτές με «δύο μαμάδες ή δύο μπαμπάδες».

Αμυμώνη: Ελάτε να τρέξουμε για τους μικρούς ήρωες στον 40ο Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας

Στις 11 και 12 Νοεμβρίου 2023 η Αμυμώνει σας καλεί να τρέξετε μαζί  της στον 40ο Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας με το μήνυμα EmbRACE Our Heroes, στηρίζοντας το πρόγραμμα της Πρώιμης Παρέμβασης για παιδιά 0-6 ετών της Αμυμώνης.