Παρασκευή 7 Απριλίου 2023

Κατασκευές με ... ζελεδάκια και οδοντογλυφίδες

 

Επίδομα Παιδιού: Νέα έκτακτη πληρωμή σήμερα από τον ΟΠΕΚΑ

Η καταβολή του επιδόματος παιδιού και στους δικαιούχους που δεν πληρώθηκαν την 31η Μαρτίου 2023, λόγω εκκρεμοτήτων φορολογικής φύσης των προηγούμενων ετών, θα γίνει σήμερα Παρασκευή 7 Απριλίου.

Σύμφωνα με την φοροτεχνικό Μάρα Μεθενίτη που αναφέρθηκε στην σχετική ανακοίνωση του ΟΠΕΚΑ, οι δικαιούχοι αυτοί θα έχουν τη σχετική προσωποποιημένη πληροφόρηση μέσω της ηλεκτρονικής εφαρμογής του επιδόματος παιδιού.

Βιβλίο: To βήμα του σκύλου οδηγού

Η Κωνσταντίνα Τασσοπούλου παίρνει συνέντευξη και συλλέγει μαρτυρίες από σκύλους οδηγούς δίνοντάς τους βήμα. Και οι σκύλοι οδηγοί των διαφόρων χρωμάτων, μεγεθών και χαρακτήρων, με χιούμορ και σοβαρότητα, της μιλούν έξω από τα κοφτερά τους δόντια, για καθετί που έχουν αισθανθεί και δεν μας το είπαν. Για καθετί που ίσως έπρεπε να είχαμε αισθανθεί χωρίς να μας το πούνε με λόγια.

Αρσάκειο: «Bullying διαρκείας και κουλτούρα ατιμωρησίας»

Έξι ημέρες μετά το βίαιο περιστατικό bullying σε 15χρονο στο Αρσάκειο Ψυχικού, όπου οι συμμαθητές του έδεσαν το αγόρι με πετονιά, το οικογενειακό περιβάλλον του θύματος, δηλώνει αποφασισμένο να κυνηγήσει την υπόθεση μέχρι τέλους.

“Ζαβολιές και ξεμπερδέματα”: Ένα βιβλίο για τους μικρούς ήρωες της διαφορετικότητας

“Ζαβολιές και ξεμπερδέματα“, είναι ένα βιβλίο για τη διαφορετικότητα στο νηπιαγωγείο και το δημοτικό. Σύμφωνα με τη θεατρολόγο- συγγραφέα, Αναστασία Αστερίου, η ιδέα για το βιβλίο προέκυψε από τα παιδιά με νευρομυϊκές παθήσεις του συλλόγου MDA Ελλάς.

Δύο στους τρεις Ελληνες γνωρίζουν ξένη γλώσσα

Οι Ελληνες γνωρίζουν ξένες γλώσσες, και κυρίως αγγλικά. Μόνο ο ένας στους τρεις δεν ξέρει κάποια, αλλά το ποσοστό αποδίδεται στους κατοίκους μεγαλύτερης ηλικίας. Είναι άλλωστε γνωστό ότι οι έφηβοι στην Ελλάδα κάνουν αγώνα δρόμου να «ξεμπερδεύουν» με τα πτυχία των ξένων γλωσσών έως τη Β΄ Λυκείου και την έναρξη της εντατικής προετοιμασίας για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις. Ομως, τους είναι εύκολο να εξασκήσουν την ξένη γλώσσα που δηλώνουν ότι γνωρίζουν σε μια συζήτηση με κάποιο ξένο; Eχουν τη δυνατότητα να διαβάσουν ένα δημοσιογραφικό κείμενο από τον ξένο Τύπο στο Διαδίκτυο; Μπορούν να μελετήσουν ένα ξένο βιβλίο;

Ένθετο Προσβασιμότητα: “Safe Path” – Ασφαλείς διαβάσεις για τους ανθρώπους με κινητικές δυσκολίες

Η ομάδα του 2ου Γυμνασίου Αγίων Αναργύρων είναι μία από τις πολλές που συμμετείχαν στο φετινό πρόγραμμα εικονικής επιχείρησης του Junior Achievement Greece. Παρακολουθώντας την καθημερινότητα της σχολικής ψυχολόγου του σχολείου που αντιμετωπίζει κινητικά προβλήματα εμπνεύστηκαν την δημιουργία μίας νέας επιχείρησης που διασφαλίζει ασφαλείς διαδρομές μέσω των διαβάσεων για τους πεζούς.

Podcast "That's so human' - Συμπεριληπτικός χορός με την Άννα Βεκιάρη


Ομοφοβία: Καταγγελία κατά καθηγήτριας – «Δεν μετράω την εργασία σου γιατί δεν υποστηρίζω λούγκρες»

Την ακραία ομοφοβική συμπεριφορά μιας καθηγήτριας θέλησε να καταγγείλει η μητέρα μιας μαθήτριας της Γ’ Γυμνασίου.

Σύμφωνα με καταγγελία μητέρας, η συγκεκριμένη καθηγήτρια ανακοίνωσε στην τάξη ότι θα γράψουν διαγώνισμα στο μάθημα της Κοινωνικής & Πολιτικής Αγωγής ενώ δόθηκε η δυνατότητα στα παιδιά να κάνουν μια εργασία ελεύθερου θέματος, για επιπλέον βαθμό.

Θέρμη: Δεντροφύτευση σε σχολεία των Βασιλικών

Η Διεύθυνση Πρασίνου του δήμου Θέρμης σε συνεργασία με την Κοινότητα Βασιλικών και το Σύλλογο για την Ιστορία και την Ποιότητα Ζωής των Βασιλικών «Εν Βασιλικοίς» δίνουν την ευκαιρία σε όλους τους μαθητές όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης των Βασιλικών να πάρουν μέρος αύριο Παρασκευή 7 Απριλίου 2023 σε δεντροφύτευση η οποία θα πραγματοποιηθεί στο χώρο μπροστά από τις σχολικές εγκαταστάσεις του χωριού.

Σχολεία: Περισσότεροι από 36.000 διαδραστικοί πίνακες σε όλα τα τμήματα από Ε' δημοτικού και πάνω

Οι πρώτοι από τους 36.000 και πλέον διαδραστικούς πίνακες άρχισαν να παραδίδονται στα σχολεία της επικράτειας από σήμερα, αρχής γενομένης από το 7ο δημοτικό σχολείο Αγίων Αναργύρων, όπου μάλιστα παρευρέθησαν ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως, και η υφυπουργός Ζέττα Μακρή.

Μαθητές και μαθήτριες της Ε' τάξης Δημοτικού, μαζί με τη δασκάλα τους εξερεύνησαν τις δυνατότητες που προσφέρει ο νέος τεχνολογικός εξοπλισμός και είχαν την ευκαιρία να κάνουν μία επίδειξη στους επίτιμους προσκεκλημένους τους: περιηγήθηκαν μέσα από τρισδιάστατη απεικόνιση σε κτίρια της ρωμαϊκής εποχής και έλυσαν διαδραστικές ασκήσεις ιστορίας, μαθηματικών και φυσικής.