Δευτέρα 12 Απριλίου 2010

Προβολή ταινίας για τον αυτισμό

Μην χάσετε αύριο Τρίτη (13/4/2010) στις 24.00 στην ΕΤ1 την ελληνική ταινία
«Η ζωή με τον Αλκη»
Ο Άλκης, ένα εντεκάχρονο αγόρι, είναι αυτιστικός. Είναι ένα παιδί με υψηλό δείκτη νοημοσύνης, που όμως παραμένει κλεισμένο στον εαυτό του και αρνείται να επικοινωνήσει με τους άλλους. Η μητέρα του καταρρέει, ανίκανη να αντιμετωπίσει το πρόβλημα του γιου της. Ακολουθεί μια βίαιη σύγκρουση με τον άντρα της, που πιστεύει στο δικαίωμα του Άλκη να ζήσει στο δικό του κόσμο. Η Αρλέτ φεύγει από το σπίτι. Ο πατέρας μένει μόνος με τον Άλκη. Μια φιλία αναπτύσσεται ανάμεσα στον πατέρα και το γιο, που ζουν σε ένα διαφορετικό κόσμο...
Δραματική, παραγωγής 1988, του Δημήτρη Κολλάτου. Παίζουν: Δημήτρης Κολλάτος, Δώρα Σιτζάνη, Αλέξανδρος Κολλάτος, Κώστας Μποζώνης (100´).

Άρθρα σχετικά με την υγεία των παιδιών

Διαβάστε τα άρθρα σχετικά με τον κινδυνο άσθματος  στα παιδιά που μεγαλώνουν παρέα με σκύλο, καθώς και με την κληρονομική προέλευση  των ουρολογικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα παιδιά.

Καλλιτέχνες σε δράση

Το “Καλλιτέχνες σε δράση….για τα παιδιά” είναι μια εθελοντική κίνηση, που σε προσκαλεί να προσφέρεις το ταλέντο σου στην ζωγραφική.
Σκοπός είναι να έρθουν τα παιδιά σ΄επαφή με την τέχνη, κι αυτό θα γίνει ζωγραφίζοντας τους τοίχους σε νοσοκομεία για παιδιά, ορφανοτροφεία, ξενώνες, κατασκηνώσεις, ίσως και σε παιδικά δωμάτια…,αλλάζοντας το μίζερο περιβάλλον τους, δίνοντάς τους χαρά και κάνοντάς τα να ονειρευτούν και να ελπίσουν….
Επειδή η ζωή έχει το νόημα που της δίνεις και για μας Το νόημα της ζωής είναι η προσφορά Βάλε το ταλέντο σου, την ψυχή σου, την χορηγία σου …κι έλα στους “Καλλιτέχνες σε δράση”
Αν αυτό σου φαίνεται αρκετό και θέλεις να μάθεις περισσότερα, μπορείς να επικοινωνήσεις καλώντας στο 6973748298 (ΕΙΡΗΝΗ ΚΟΥΡΤΖΕΛΛΗ) ή στέλνοντας e-mail: irenekourtz@gmail.com ή στο facebook

Πηγή

Το διαδίκτυο δεν αντικαθιστά τον παιδίατρο

Η προσφυγή στο διαδίκτυο για την αναζήτηση ιατρικής συμβουλής πάνω σε κάποιο πρόβλημα ενδέχεται να είναι παραπλανητική και συχνά επικίνδυνη, σύμφωνα με βρετανική έρευνα.

Μια μητέρα, πληκτρολογώντας το ιατρικό πρόβλημα του παιδιού της στο Google έχει 40% πιθανότητες να βρει επιστημονικές πληροφορίες που ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.