Πέμπτη 17 Μαρτίου 2016

Αεροπλανάκια - σαΐτες

Πριν από χρόνια, είχαμε αναφερθεί συνοπτικά σε χρήσεις που θα μπορούσατε να αξιοποιήσετε τα εκατοντάδες χαρτιά που μαζεύονται σην κούτα της ανακύκλωσης. Μεταξύ άλλων είχαμε συμπεριλάβει ένα βίντεο για την κατασκευή της γνωστής και αγαπημένης "σαΐτας".  Σήμερα λέμε να ανεβάσουμε το επίπεδο σχεδίων για αεροπλανάκια. Πάρτε χαρτί και επισκεφτείτε την ιστοσελίδα 12 Impressive Paper Airplanes. Καλές πτήσεις!

Ψηφίζουμε το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Κωφών Βαρηκόων Πανοράματος

Ευρωπαϊκός διαγωνισμός ζωγραφικής: Για την Ρώμη, με την Ρώμη! «Δώσε μου 5, πέντε τρόπους με τους οποίους γινόμαστε ίδιοι»! Δείτε, προς τα κάτω στην σελίδα-είμαστε στην 6η σειρά, το ζωγραφικό έργο, με το οποίο πήραμε μέρος στον διαγωνισμό και ψηφίστε μας, ώστε να κερδίσουμε την πρώτη, δεύτερη ή τρίτη σειρά κατάταξης! http://ec.europa.eu/…/n…/discrimination/events/151218_en.htm
Ψηφίστε εδώ 
Σας ευχαριστούμε πολύ, εκ των προτέρων!

Καλή επιτυχία!!!!

Πώς βιώνουν μαθητές, καθηγητές και γονείς την προσφυγική κρίση

«Πέντε άνθρωποι μαζί μου. Δεν τους ξέρω, δεν με ξέρουν. Τους κοιτάζω. Με τι κριτήρια μας χώρισαν στις σκηνές; Αν με άκουγε κάποιος θα με έλεγε αχάριστη. Θεωρούμαι τυχερή που έζησα. Δεν πρέπει να απαιτώ τίποτα άλλο».

Δύο Λαρισαίες μαθήτριες στη Διεθνή Ολυμπιάδα Βιολογίας

Οι Λαρισαίες μαθήτριες, Ευαγγελία Συρακούλη της Γ’ τάξης του 4ου Λυκείου Λάρισας και Λυδία-Δέσποινα Αγγέλου της Γ’ τάξης, του Λυκείου Ν. Μπακογιάννη, κατέκτησαν μια θέση μεταξύ των μαθητών, της Γ’ Λυκείου σε όλη την Ελλάδα, που θα συμμετάσχουν στη δεύτερη και τελική φάση του πανελλήνιου διαγωνισμού Βιολογίας.

Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκαν οι Ρητορικοί Αγώνες

Τα Αρσάκεια-Τοσίτσεια Σχολεία Ψυχικού, Εκάλης, Ιωαννίνων, Πάτρας και Θεσσαλονίκης συμμετείχαν στη Θ΄Διαρσακειακή Συνάντηση Δημιουργικού Προφορικού Λόγου, η οποία πραγματοποιήθηκε στις 5-6-7 Μαρτίου 2016 στα Τοσίτσεια Σχολεία της Εκάλης και στη «Στοά του Βιβλίου» και διοργανώθηκε από τη Φιλεκπαιδευτική Εταιρεία.

Το κοριτσάκι που τρώει τα πάντα

Οι γονείς της τρίχρονης Maddie Moore δεν μπορούν να πάρουν ούτε δευτερόλεπτο τα μάτια τους πάνω από τη κόρη τους, καθώς η διαταραχή από την οποία πάσχει, την κάνει να έχει συνεχώς λαχτάρα για μη εδώδιμες ουσίες.

Η αξία των μαθητικών εφημερίδων στην εκπαίδευση των παιδιών

Γράφει ο Ελπιδοφόρος Ιντζέμπελης στο http://www.vakxikon.gr/

Με τον όρο «μαθητικές εφημερίδες» εννοούμε κάθε είδους εκδοτική προσπάθεια που επιχειρούν οι μαθητές της δημοτικής και μέσης εκπαίδευσης. Όλες αυτές οι προσπάθειες έχουν την αμέριστη συμπαράσταση των εκπαιδευτικών που προσβλέπουν σε ένα μέσο που θα βοηθήσει τους μαθητές να εκφραστούν μέσω της γραφής. Ένα μαθητικό έντυπο δηλαδή μπορεί να αποδειχτεί θαυμάσιο εκπαιδευτικό εργαλείο, πολύ περισσότερο που το αναλυτικό πρόγραμμα δεν αφήνει περιθώρια στα παιδιά να ασχοληθούν με κάτι άλλο πέρα από μια μηχανιστική προσέγγιση της γνώσης, κάνοντάς τα έτσι να αισθάνονται εγκλωβισμένα.

Πώς μια γάτα Μέιν Κουν βοήθησε ένα 6χρονο κορίτσι με αυτισμό να μιλήσει

Οι γιατροί είχαν πει στους γονείς της ότι η κόρη τους ίσως δεν μπορέσει να μιλήσει ποτέ. Και ότι ίσως δεν θα μπορούσε να αναπτύξει φυσιολογικές σχέσεις, όπως παιδιά της ηλικίας της.

Κι όμως, η 6χρονη Iris από τη Βρετανία όχι μόνο μίλησε, αλλά είδε τη ζωή της να αλλάζει από τη μια μέρα στην άλλη, χάρη σε μια γάτα ράτσας Maine Coon (Μέιν Κουν): την Thula.

Φίλοι, οικογένεια, το στήριγμα των εφήβων

Σε υποστηρικτικό οικογενειακό περιβάλλον μεγαλώνουν οι Ελληνες έφηβοι που σε σχέση με τους συνομήλικούς τους από χώρες της Ευρώπης και της Βόρειας Αμερικής νιώθουν περισσότερο κοντά τους την παρουσία της οικογένειας και των φίλων τους. Στα αρνητικά σε σύγκριση με τους εφήβους των άλλων χωρών του λεγόμενου «δυτικού κόσμου», είναι ότι είναι λιγότερο ικανοποιημένοι από το σχολείο τους, έχουν ένα από τα υψηλότερα ποσοστά παχυσαρκίας, ασκούνται λιγότερο και βουρτσίζουν λιγότερο συχνά τα δόντια τους. Οι Ελληνες 15χρονοι φαίνεται ότι είναι αρκετά «προχωρημένοι» σε ό,τι αφορά την ερωτική τους ζωή, καθώς αναφέρουν σε υψηλότερο ποσοστό σε σχέση με τους συνομήλικούς τους σε Ευρώπη και Βόρεια Αμερική, τουλάχιστον μία ολοκληρωμένη σεξουαλική επαφή.

This War of mine: Ένα game για τα παιδιά των πολέμων

Η συντριπτική πλειοψηφία των πολεμικών video games δίνουν στον παίκτη το ρόλο του στρατιώτη, του στρατηγού, του μαχόμενου. Το This War of mine, όμως, μας δείχνει τον πόλεμο μέσα από την οπτική του διωκόμενου, του κυνηγημένου. Ζητά από τον gamer να υποδυθεί το θύμα και όχι το θύτη. Σύμφωνα με το motto του: «στον πόλεμο, δεν είναι όλοι στρατιώτες».

Σοβαρή ασθένεια στην οικογένεια. Πώς να μιλήσω στο παιδί μου;

Υπάρχουν κάποιες καταστάσεις στη ζωή μας που μας δυσκολεύουν πολύ να τις συζητήσουμε με τα παιδιά μας. Μια από αυτές είναι όταν μια σοβαρή ασθένεια αναστατώνει τη ζωή μιας οικογένειας και κυρίως όταν αφορά κάποιο γονιό. Η ζωή της οικογένειας αναστατώνεται από την ασθένεια και δημιουργούνται ερωτήματα για το τι πρέπει να ξέρουν τα παιδιά για την ασθένεια κάποιου αγαπημένου τους προσώπου.

Σε Αιγαίο και Ιόνιο τα πιο παχύσαρκα παιδιά της Ελλάδας

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα του προγράμματος αξιολόγησης του ΕΥΖΗΝ για το σχολικό έτος 2014-2015, κατά το οποίο συμμετείχαν περίπου 350.000 μαθητές/τριες από 4.000 σχολεία της Ελλάδας, οι περιφέρειες με τα υψηλότερα ποσοστά παιδιών με βάρος άνω του φυσιολογικού είναι αυτές του Νότιου Αιγαίου (35%), του Βόρειου Αιγαίου (34%) και των Ιονίων Νήσων (33%). Την ίδια ώρα, οι περιφέρειες με τα χαμηλότερα ποσοστά υπέρβαρων και παχύσαρκων παιδιών είναι αυτές της Ηπείρου (27%) και της Θεσσαλίας (28%).